تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۱
اجبار کودکان به کار کردن و یا ازدواج زودهنگام و فاصله زیاد بین خانه و مدرسه از جمله دلایل ترک تحصیل دانش آموزان در مناطق محروم است.
مشکل کمبود معلم در سیستان و بلوچستان رفع شود/ اجبار کودکان به کار و ازدواج زود هنگام از دلایل ترک تحصیل دانش آموزان
به گزارش عصرهامون، کمبود معلم در برخی استان های کشور همچون سیستان وبلوچستان که به اذعان مسئولان با کمبود بیش از 12 هزار معلم مواجه است باعث شده تا دانش آموزان این خطه از کشور با برخی از معضلات دست و پنجه نرم کنند.

ممانعت اغلب خانواده‌ها از تحصیل دختران، دوری مدارس، ازدواج‌های زودهنگام، ترک تحصیل پسران به دلیل مشکلات اقتصادی و جذب آنها به بازار کار، بی انگیزگی و کمبود یا مهاجرت معلمان از برخی روستاها و چندین علت دیگر سبب شده تا همچنان دانش آموزان زیادی از زنجیره تحصیل و علم آموزی جدا باشند؛ از مشکلات کرونا و ادامه روند آموزش در فضای مجازی و نبود اینترنت و گوشی هوشمند که بگذریم بازهم در استان پهناور سیستان وبلوچستان دانش آموزانی که به ویژه در  مناطق روستایی و عشایری با مشکلات جدی روبه‌رو هستند.

جذب معلمان خرید خدمت، راهکار رفع مشکل کمبود معلم  

اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش در این زمینه با اشاره به اینکه مشکل کمبود معلم در سیستان و بلوچستان با جذب ۵ هزار معلم خرید خدمت در استان رفع می شود، گفت: این افراد تقاضای جذب در آموزش و پرورش دارند.

وی افزود: برخی از این معلمان در بدترین شرایط آب و هوایی و نقاط دورافتاده تدریس و حقوقی معادل یک سوم معلمان رسمی دریافت می‌کنند.

نماینده مردم با تاکید بر اینکه راه حل کمبود معلم جذب این قشر پر تلاش در بدنه آموزش و پرورش است، خاش ادامه داد: جذب معلمان بومی در روستاها باید در اولویت قرار گیرد.

حسین زهی با اشاره به معضل ترک تحصیل دانش آموزان در استان سیستان و بلوچستان به دلایل فرهنگی و اجتماعی، تصریح کرد: اجبار کودکان به کار کردن و یا ازدواج زودهنگام و فاصله زیاد بین خانه و مدرسه از جمله دلایل ترک تحصیل دانش آموزان در منطقه است.
 
هزار و ۱۰۰ کلاس تنها جوابگوی ۳۲ هزار دانش‌آموز جدید
 
حمیدرضا رخشانی، مدیر کل آموزش و پرورش استان نیز در نشست مشترک با معاون سیاسی اجتماعی استاندار اظهار کرد: در کل کشور رشد موالید در حال کاهش است اما در سیستان و بلوچستان این شاخص در حال افزایش است و این رشد جمعیت تمام شاخص‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: پیش‌بینی انجام‌شده بر اساس نرخ موالید در پنج سال گذشته نشان می‌دهد که تا سال ۱۴۰۵ حداقل یک‌میلیون و صد هزار نفر دانش‌آموز در استان خواهیم داشت.

این مسئول با بیان اینکه هرسال ۶۰ هزار نفر به جمعیت دانش‌آموزی استان افزوده می‌شود، گفت: این بدان معنی است که سالانه به۲هزار و ۲۰۰ کلاس درس و سه هزار معلم جدید در سیستان و بلوچستان نیاز است.

رخشانی با اشاره همت خیرین، قرارگاه سپاه و ۶ برابر شدن اعتبارات دولتی در زمینه مدرسه‌سازی، خاطرنشان کرد: سالانه هزار و ۱۰۰ کلاس در استان ساخته می‌شود که تنها جوابگوی ۳۲ هزار دانش‌آموز جدید است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfyjdyjw6djja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما