تاریخ انتشار :جمعه ۳ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۲
فعالیت گسترده و بدون تعطیلی پایانه های مرزی سیستان وبلوچستان علیرغم شیوع ویروس منحوس کرونا منجر به عبور مبادلات اقتصادی از مرز 2 میلیون تن شده است.
مبادلات اقتصادی در پایانه های مرزی سیستان و بلوچستان از مرز 2 میلیون تن گذشت/ فرآورده های نفتی و سیمان عمده کالاهای حمل شده
به گزارش عصرهامون، در حالی تجارت و ترانزیت از مهمترین مزیت‌های سیستان وبلوچستان به شمار می رود که این خطه از کشور به دلیل بهره مندی از مرزی طولانی و دارا بودن آبهای آزاد جهانی و نیز موقعیت همجواری خاص با کشور های آسیای میانه می تواند نقش بسزایی در ارتباط این کشورها با سایر نقاط جهان ایفا کند.

مرزهای طولانی آبی و خاکی ، برخورداری از سابقه تاریخی در مبادلات تجاری ، قرار داشتن در مهم‌ترین مسیر تجاری دنیای قدیم (جاده ابریشم) در کنار مراودات قومی ، فرهنگی و اجتماعی مردم استان با مردمان آن سوی مرز موقعیت خاص صادراتی را برای این استان فراهم کرده است.

اکنون نیز اگر چه شیوع ویروس منحوس کرونا در دور سال اخیر خساراتی به این تجارت وارد کرده اما نتوانسته مانع فعالیت پایانه های مرزی شود به گونه ای که فعالیت در این حوزه بدون هیچگونه تعطیلی در راستای تحقق شعار سال همچنان برقرار است.

در همین راستا ایوب کرد، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان به بیان اقدامات انجام شده از پایانه های مرزی میلک و میرجاوه پرداخت و گفت: در سال 99 میزان صادرات از این پایانه 762/813 تن و میزان ترانزیت ورودی و خروجی 165/402 تن بود که این میزان از ابتدای سال تاکنون به 168/431 تن در صادرات و 720/205 تن در تزانزیت رسیده است.

وی افزود: عمده کالاهای جابجا شده از این پایانه بنزین، گازوئیل، تره بار، سیمان و مواد غذایی می باشد.

این مسئول تصریح کرد: میزان صادرات پایانه مرزی میلک در هشت ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال قبل 13 درصد کاهش داشته که علت اصلی آن شیوع ویروس کرونا است.

وی در ادامه به عملکرد پایانه مرزی میرجاوه اشاره کرد و ادامه داد:  در سال گذشته 733/765 تن میزان صادرات و واردات و 138/240 تن میزان ترانزیت وردی و خروجی از این پایانه انجام شده که در این راستا از ابتدای سال جاری تاکنون 586/818 تن صادرات و واردات و980/193 تن میزان ترانزیت ورودی و خروجی بوده است.

کرد خاطر نشان کرد: عمده کالاهای جابجا شده از این پایانه نیز گاز مایع، قیر و هیدروکربن بوده است.

وی اظهار کرد: میزان صادرات از پایانه مرزی میرجاوه در هشت ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال قبل 80 درصد و واردات بیش از سه برابر افزایش داشته است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در بخش دیگر با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون 2 میلیون و 771 هزار و 200 تن کالا حمل شده است، گفت: عمده کالاهای حمل شده استان فرآورده های نفتی، سیمان و مصالح ساختمانی است که نسبت به مدت مشابه سال قبل با یازده درصد کاهش مواجه بوده ایم.

گفتنی است در حال حاضر 70 شرکت وموسسه حمل و نقل کالا با 9 هزار و 29 راننده و 6 هزار و 791 ناوگان باری در سه پایانه عمومی بار در سیستان وبلوچستان فعالیت دارند که عمر متوسط ناوگان باری 14 سال می باشد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcamyn6e49nyi1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما