تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۴۶
در حالی حوادث غیر مترقبه و رخدادهای طبیعی موضوعی تلخ و ناگهانی بوده و بر اثر وقوع آن ها خسارات و تلفات جانی و مالی زیادی متحمل مردم می شود که آمادگی برای مقابله این بلایای طبیعی امری ضروری برای کاهش این خسارات است.
راهکارهای پیشگیرانه از حوادثی که خبر نمی کند/ کاهش اثرات بلایای طبیعی با آموزش همگانی
به گزارش عصرهامون، از قدیم الایام گفته اند "حادثه خبر نمی‌كند"، اما علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد بدین معنا که با ایجاد راهكارها و برنامه‌ریزی‌ها می‌توان خسارات و ضررهای ناشی از بلایای طبیعی را به حداقل رساند و یا از وقوع آنها جلوگیری كرد.

در این زمینه رعایت نكردن ایمنی و استاندار در شهر سازی و ساختمان سـازی، شـرایط خـاص اقلیمـی و ناكارآمد بودن سیستم های هشدار دهنده، بی توجهی به مبارزه با حوادث و نهایتاً بی اطلاعی و آگاه نبودن مردم نسبت به بلایای طبیعی و نكـات ایمنـی آن غالباً منجر به بروز حوادث و پیامد های غیرقابل جبرانی می شود.

این درحالیست که ایران جزو یکی از کشورهای حادثه خیز به شمار رفته و این سوال پیش می آید که تا چه میزان با راه های کاهش خسارات بلایای طبیعی آشنا هستیم.

آموزش همگانیِ شناخت حوادث و کاهش اثرات با برگزاری مانور در خانه های هلال

در همین رابطه حسن مصفا، رئیس اداره عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه پنجم دی ماه مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور به عنوان روز ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده ‌است، بیان کرد: این روز یادآور حادثه ناگوار و غم انگیز زلزله بم در سال ۱۳۸۲ است که بر اثر آن بسیاری از هموطنان جان باختند.

وی افزود: طبق برنامه ریزی جمعیت هلال احمر بحث خانه های هلال از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و در سیستان وبلوچستان 223 خانه هلال در روستاها تاسیس شد و امروز در اکثر این مکان ها با هدف آموزش همگانی مردم برای شناخت حوادث و کاهش اثرات آن مانور برگزار خواهد شد.

این مسئول در تکمیل مطلب فوق از نواختن زنگ ایمنی همزمان با سراسر کشور خبر داد و تصریح کرد: پیش از اجرای زلزله آموزش‌های لازم همچون روش پناه گیری، خروج اضطراری، حمل مصدومین و اطفاء حریق به افراد آموزش داده می شود.

وی ادامه داد: با تاکید بر اینکه اختصاص یک روز تحت این عنوان فرصت مغتنمی در زمینه سنجش میزان آمادگی برای مقابله در برابر بلایای طبیعی است، گفت: با اجرای مانورها علاوه بر آمادگی و آموزش به مردم می توان، نقاط ضعف و قوت را شناسایی و نسبت به رفع معایب و تقویت نقاط مثبت اقدام کرد تا در برابر حوادث طبیعی میزان خسارت ها به حداقل ممکن کاهش یابد.

رئیس اداره عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر در ادامه به موضوع بیمه حوادث اشاره و اذعان کرد: علاوه بر فراگیری علم امداد و نجات در بحث زلزله؛ باید فرهنگ بیمه حوادث در جامعه را گسترش یابد تا مردم منازل مسکونی خود را در برابر حوادث طبیعی بیمه کرده چرا که حادثه خبر نمی کند و هر لحظه امکان وقوع آن وجود دارد.

مصفا اظهار کرد: از آنجایی که دانش آموزان آسیب پذیرترین قشر جامعه بوده و برای ارتقای آگاهی نیاز به آموزش در مواقع بحران دارند قبل از شیوع کرونا طرح "دادرس" در مدارس اجرا و افراد برای شرایط سخت آموزش و آماده می شدند تا اگر حادثه ای رخ دهد بدانند چه اقدامی باید انجام دهند، بعد از کرونا نیز در سامانه شاد این آموزش ها تداوم داشت؛ چرا که معتقدیم دانش آموزان افرادی هستند که علاوه بر اینکه خود یاد می گیرند، می توانند این آموزش را به اعضای خانواده خود نیز منتقل کنند تا آسیب و تلفات کاهش یابد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccs0qs42bq0m8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما