تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۶
عزم جدی دولت و نمایندگان انقلابی نسبت به پیگیری و تصویب طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان روزنه های امید را در دل مردمان این دیار زنده کرد و لبخند رضایت را بر لبان آن ها نشاند.
عزم جدی دولت و نمایندگان انقلابی روزنه های امید را در دل مردم زنده کرد/انتقال آب از دریای عمان؛ وعده ای که به تحقق نزدیک شد
به گزارش عصرهامون؛ پروژه عظیم نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به سه استان‌ سیستان و بلوچستان،‌ خراسان جنوبی و خراسان رضوی؛ وعده ای بود که در دولت احمدی نژاد جهت رفع کمبود‌ آب شرب و صنایع مستقر در نوار شرقی کشور مطرح شد، اما عملی نشد.

این وعده در دولت روحانی نیز مطرح شد، اما بر خلاف شعارهای رئیس جمهور سابق تدبیری برای اجرای آن و رفع مشکلات تنش آبی مردم سه استان شرقی در این دولت هم وجود نداشت و مردم را بیش از پیش نا امید کرد و به دغدغه های آن ها افزود.

اما با روی کار آمدن مجلس انقلابی این پروژه بار دیگر مطرح و پیگیری هایی برای تحقق آن آغاز شد، ولی در دولت گذشته طبق روال با وعده های عملی نشده همراه بود.

با روی کار آمدن دولت جدید یکی از مباحثی که در سفر مقام های مسئول به سیستان و بلوچستان و به ویژه در زمان معرفی استاندار جدید مطرح شد، پیگیری موضوع انتقال آب از دریای عمان به این خطه پهناور بود، وعده ای که با عزم جدی این دولت در آستانه تحقق قرار گرفت.

آری طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان بعد از سال ها چشم انتظاری با پیگیری های نیروهای جهادی در دولت و نمایندگان انقلابی در مجلس به تصویب رسید و دولت عهده دار تامین منابع آن شد، گامی مثبت که امید را در دل مردمان این دیار زنده کرد.

در این راستا اعلام شد که وزارتخانه های نیرو، صمت و معاونت علمی ریاست جمهوری مکلف به اجرای طرح انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان شده اند و به در اجرای آن تسریع می شود، خبری خوش که بدون تردید با توجه به عزم جدی دولت سیزدهم محقق خواهد شد.

چهار اقدام اساسی برای تامین آب پایدار

حبیب الله دهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این باره بیان کرد: برای تامین آب پایدار سیستان چند اقدام از دور قبل شروع شد که می توان به پروژه آب ژرف، انتقال آب از دریای عمان، جلوگیری از تبخیر و رسوب گذاری و دیپلماسی آب با افغانستان اشاره کرد.

وی ادامه داد: سه طرح آب ژرف، انتقال آب از دریای عمان، جلوگیری از تبخیر و رسوب گذاری شناسنامه دار بوده و با توجه به این مهم پیگیری های لازم برای تحقق آن صورت گرفته و در دست انجام است.

به گفته دهمرده، اولین طرح انتقال آب از دریای عمان ۳ تیر ۹۷ اولین ارائه شد و ادامه پیدا کرد تا این که بعد از نشیب و فراز ۲ تیر ۱۴۰۰ مطرح و با پیگیری های مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان با امضای ۱۰۲ نماینده همراه شد.
 

دولت مکلف به تامین اعتبار طرح انتقال آب شد

وی گفت: برای این که در تصویب طرح تسریع شود، ۵ دی ۱۴۰۰، ۷۴ امضا از نمایندگان گرفتیم و در نهایت کلیات آن هفتم دی ماه با ۲۱۰ رای موافق تصویب شد و روز گذشته اصل ماده واحده آن مورد موافقت مجلس قرار گرفت.

نماینده مردم سیستان در مجلس گفت: دولت مکلف شد که پول این طرح را تامین کند که بعد از طی یکسری اقدام ها، مراحل اجرایی شروع می شود.

پیگیری طرح انتقال آب از دریای عمان از پس از چندین سال

حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس در این باره بیان کرد: انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان از چندین سال قبل مطرح شده و در حال پیگیری است و اقدام هایی نیز در این زمینه صورت گرفته و دولت مکلف به پرداخت هزینه ها شده است.

وی افزود: آنچه در اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان اهمیت دارد، اعتبارات است که اگر از کمک سرمایه گذار خارجی استفاده شود، کار با سرعت بیشتری پیش می رود، البته قرارگاه خاتم الانبیا (ص) با توجه به توانایی که در این زمینه دارد، اگر وارد میدان شود به طور حتم می تواند این طرح را به خوبی اجرا کند.

شهریاری ابراز امیدواری کرد: هرچه سریعتر اقدام های لازم جهت تامین آب زاهدان و زابل انجام شود که دولت و مجلس در زمینه انتقال آب از دریای عمان با اولویت سیستان و بلوچستان موافق هستند.

انتهای پیام/



 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdjk0f9yt0ox6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها