تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۳
در حالی زنگ خطر شیوع اومیکرون در سیستان وبلوچستان به صدا در آمده که تاکنون ۲۷ مورد مثبت از این سویه جدید شناسایی شده و تنها راه مقابله نیز انجام واکسیناسیون به ویژه تزریق دوز سوم واکسن کرونا است.
ابتلای ۲۷ نفر در سیستان وبلوچستان به اومیکرون/ رهایی از شر کرونا با تزریق دُز سوم واکسن
به گزارش عصرهامون، در حالی آمار مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری «کووید-۱۹» در کشور به ویژه استان سیستان وبلوچستان روند نزولی داشته که در مقابل شمار مبتلایان به ویروس جهش‌یافته کرونا موسوم به "اومیکرون" سیر صعودی را طی می‌کند.

آن طور که کارشناسان وزارت بهداشت پیش‌بینی می‌کنند در صورت بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم تزریق دوز سوم واکسن، بی‌تردید پیک جدید کرونا این بار در قالب ویروس اومیکرون کشور را فرا خواهد گرفت؛ ویروسی که در صورت انتشار، شیوع آن گسترده خواهد بود.

این زنگ خطر در حالی نواخته شده که تنها راه حفاظت و جلوگیری از شیوع این سوش جدید گسترش پوشش واکسیناسیون گروه هدف در سریع‌ترین زمان ممکن به ویژه با تاکید بر تزریق دوز سوم است که انجام عملی آن نیازمند مشارکت جدی مردم است، حال اینکه در سیستان وبلوچستان این استان پهناور حدود 18 درصد هنوز دوز اول را دریافت نکرده و آمارها حکایت از عدم استقبال شهروندان برای تزریق دوز سوم دارد.

 توجه! راهکار مقابله با اومیکرون رعایت شیوه نامه های بهداشتی و واکسیناسیون است

دکتر محمد هادی عباسی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در اینباره بیان کرد: تعداد موارد فوت با نتیجه مثبت آزمایشگاهی در سیستان وبلوچستان با کاهش قابل توجهی مواجه بوده به گونه ای که در هفته منتهی به شنبه ۲۵ دیماه جاری، ۱۵۰بیمار جدید کرونا مثبت شناسایی شد که نسبت به مدت مشابه هفته گذشته چهار مورد کاهش داشته است.

وی افزود: تعداد موارد بستری کرونا مثبت در بیمارستان های استان نیز ۱۴ نفر بوده که نسبت به هفته گذشته یک نفر کاهش داشته، اما متاسفانه تعداد موارد فوت مانند نسبت به مدت مشابه هفته قبل سه نفر بود.

به گفته این مسئول، با بهبود هفت بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته شمار بهبود یافتگان از ابتدای این بحران تاکنون در به ۲۸هزار و ۳۰۳ نفر رسید.

وی تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس به ۱۳۴ هزار و ۳۳۱نفر رسیده، و تعداد جانباختگان تاکنون ۲هزار و ۶۶۲نفر است.

زنگ خطر اومیکرون در سیستان وبلوچستان

عباسی در بخش دیگر سخنان خود به آخرین وضعیت شناسایی مبتلایان به اومیکرون در استان اشاره کرد و گفت: در سیستان وبلوچستان با افزایش تعداد موارد شناسایی شده اومیکرون مواجه هستیم و بر اساس آخرین اطلاعات تاکنون ۲۷مورد مثبت از این سوش شناسایی شده که نسبت به هفته گذشته به شکل قابل توجهی افزایش داشته کما اینکه تنها راهکار مقابله با آن رعایت شیوه نامه های بهداشتی و واکسیناسیون است.

وی تاکید کرد: به رقم تمام توصیه ها و فعالیت مراکز تجمیعی در استان و پایگاه های منتخب در شهر زاهدان، میزان استقبال به ویژه از دوز سوم واکسن کووید ۱۹مناسب نبوده، در حالی‌که تمام واکسن های موجود در سبد واکسیناسیون جمهوری اسلامی ایران اعم از وارداتی و تولید داخل از توان نسبی و ایمنی نسبی و قابل قبولی برخوردار هستند اما در حال حاضر ۱۸۶هزار و ۹۲نفر از هم استانی ها معادل ۱۱درصد جمعیت بالای ۱۸ سال دوز سوم واکسن را دریافت کرده اند.

۱۸درصد از هم استانی ها هنوز برای مراجعه دوز اول مراجعه نکرده اند

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: تعداد افرادی که دوز اول را دریافت کرده اند معادل ۸۲درصد جمعیت بالای ۱۸ سال است؛ و این نشان می دهد که ۱۸درصد از هم استانی ها هنوز برای مراجعه دوز اول مراجعه نکرده اند.

وی اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده تمام واکسن های موجود در سبد واکسیناسیون کشور ایران هم میزان ابتلا و احتمال ابتلا به سوش های جدید مانند اومیکرون را کاهش داده و هم تعداد موارد بستری و فوت را کاهش می دهند.

این مسئول با اشاره به اینکه برای رسیدن به ایمنی جمعی باید سطح واکسیناسیون افراد جامعه در جمعیت بالای ۱۸سال به ۸۰ تا ۸۵درصد برسد، افزود: در حال حاضر تزریق واکسن، مراجعه به مراکز تجمیعی و مشارکت در این اقدام پیشگیرانه علاوه بر اینکه نشان پایبندی فرد به سلامت خود بوده، نشان از پایبندی به حق و حقوق سایر افراد اعم از خانواده و اعضای جامعه دارد.

عباسی خاطر نشان کرد: اگر سطح رعایت شیوه نامه های بهداشتی در همین وضعیت کنونی باشد و از طرفی میزان مشارکت در دریافت دوز سوم افزایش پیدا نکند؛ در هفته ها وماه های آینده به صورت تساعدی شاهد افزایش تعداد مبتلایان به سوش اومیکرون خواهیم بود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcevn8zpjh8exi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها