تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۴
سلامت مردم بین هند وماچین؛

آیا برنج های هندی آلوده اند؟

اظهارات متناقض در مورد آلودگی برنج های هندی مردم را در مورد استفاده از این برنج ها و میزان نظارت بر واردات این محصول که غذای عمده سفرهای ایرانی ها نام گرفته نگران کرده است.
آلودگی برنج های هندی در هاله از ابهام!
آلودگی برنج های هندی در هاله از ابهام!
به گزارش عصر هامون، بحث آلودگی برنج های هندی مدتهاست که ذهن مصرف کنندگان این ماده غذایی را به خود مشغول کرده و مصرف کنندگان با پاسخ های ضد و نقیض در مورد سلامت برنج های وارداتی روبرو شده اند.


چندی پیش روسیه ، انگلیس و حتی رسانه های هندی بر آلوده بودن برنج های هندی تاکید کرده بودند اما همچنان برخی از مقامات کشورمان با واردات این نوع برنج به کشور و فروش آن در بازار بر آلوده نبودن آنها اصرار دارند.
براساس ماده ۳ قانون موسسه استاندارد کشور، تنها مرجع بررسی آلودگی تمام اجناس ، موادغذایی و کالاها به استثنای داروها، موسسه استاندارد محسوب می شود و نظارت دیگر نهادی بر این مساله مرجع قانونی ندارد.

عضو کمیسیون بهداشت: برنج آلوده نداریم

دکتر شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با عصر هامون ضمن تاکید بر "غیرآلوده بودن برنج های وارداتی" اظهار داشت: در همین خصوص ما دو جلسه با مسئولین غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان و استاندارد داشتیم که مشخص شد در حال حاضر گمرک کشور اجازوه ورود هیچ فهرست آلوده ای را نمی دهد.
وی تاکید کرد: تمام برنج هایی که از گمرک وارد می شوند ابتدا آزمایش می شوند و اگر استانداردهای ملی را داشته باشد اجازه ورود پیدا می کند در غیر اینصورت وارد بازارهای فروش نمی شود.
ایشان با تائید این خبر که به زودی یک هیئت متشکل از دو نفر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان و دو نفر از کمیسیون کشاورزی برای بررسی دلیل الودگی برنج ها به هندوستان سفر می کنند گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته تعدادی از برنج های موجود در بازار از نوع ایرانی و پاکستانی نیز دچار مشکل بود که دستور جمع آوری آن به تمام دانشگاه های کشور داده شد.

هندی ها تایید کردند
عباس رجایی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ماه گذشته اعلام کرده بود که ‌خود هندی‌ها هم قبول کردند که برنج‌شان آلوده است ؛ ما در مجلس هشتم اعتراض کردیم که برنج‌های آلوده به آرسنیک وارد کشور می‌شود و حتی رقم برنج را اعلام کردیم و کشور مورد نظر آن را هم مشخص کردیم، در فائو وقتی در کنار نماینده آن کشور نشستم و به من گفت که آلوده بودن برنج‌های هندی چیست که راه انداخته‌اید؟، من به او گفتم: "مگر نیست؟" گفت:" چرا هست، اما چرا اینقدر شلوغش کرده‌اید؟"، بله، آن منطقه‌ای که این برنج‌ها کشت می‌شود هم خاک و هم آبش آلوده به آرسنیک است، ما هم قبول داریم اما شما کاری کردید که روس‌ها هم از ما برنج نمی‌خرند."

خطر برنج آلوده برای مردم

هدایت الله میر مرادزهی نماینده مردم سراوان وعضو کمیسیون کشاورزی نیز ضمن اشاره به این موضوع که قبلا ریاست کمیسیون کشاورزی ۵۰نمونه برنج را جهت نمونه گیری معرفی کرده بود، به عصر هامون گفت: متاسفانه این اقدام رخ نداد، که با توجه به اهمیت سلامت مردم مجددا این مورد دوباره مطرح شده است و اگر در این موضوع ارگان های نظارتی کوتاهی نمی کردند کار به مجلس کشیده نمی شد و ما هم نگرانی بابت این موضوع نداشتیم.
میر مرادزهی ضمن اشاره به وظایف سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و درمان و سازمان استاندارد بیان کرد: هر ماده غذایی که به مصرف مردم می رسد باید از این نهادها تاییدیه و مهر سلامت را دریافت کند و آنها این مهم را مورد بررسی قرار دهند، تا مردم با خیال راحت برنج ها را مصرف کنند زیرا وجود ارسنیک و سرب از یک حد مجازی که بگذرد برای سلامت مردم بسیار خطرناک است.
نماینده مردم سراوان افزود:سازمان های فوق در انجام این امر نباید تحت تاثیر هیچ گونه مسئله ای باشند که چنین چیزی سلامت جامعه را تهدید می کند و نباید اجازه داد مردم با مشکلات درگیر شوند و پس ازآن ما به دنبال چاره باشیم.
در حال حاضربرنج های هندی در بازار های سیستان و بلوچستان و کشور بفروش می رسند و با وجود شبهات و تاکید بسیاری از مراجع قانونی و رسمی به آلودگی این برنج ها هنوز هیچ گونه ترتیب اثری برای جلوگیری از واردات این نوع برنج های آلوده به آرسنیک انجام نشده است و همچنان مردم نیز از خرید برنج هندی استقبال می کنند در حالیکه هندی ها در گزارش های مختلف از مصرف این نوع برنج ها در هند و ابتلای بسیاری از مردم به بیماری های مختلف اظهار نگرانی کرده اند.
اتنهای پیام/۳۳۳۸
https://www.asrehamoon.ir/vdchzxnk.23n-kdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مرحمتی
ما که خریدیم و خوردیم هیچیمون نشد البته اگه چند سال بعد چیزی مشخص بشه یه چیزی وگرنه شایعه است