تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۷
شهین شهرکی گفت: از سال 79 به صورت تعاونی در زاهدان شروع به فعالیت کردم که در حال حاضر 200 کارگر بالغ بر 90 خانواده در این تعاونی مشغول به فعالیت هستند.
بانوی هنرمند سیستانی با 2000کارآفرین/صنایع دستی استان درانتظار بازار فروش مناسب
بانوی هنرمند سیستانی با 2000کارآفرین/صنایع دستی استان درانتظار بازار فروش مناسب
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، فرهنگ، تمدن یا حتی تاریخ یک قوم و ملت را می‌توان به شکل‌ها و روش‌های گوناگونی حفظ و نگهداری کرد.
نوشتن و مکتوب نمودن شايد ساده و رایج ترین انها باشد اما وقتي حرف از هنر به ميان مي‌آيد، هيچ‌چيز جز خود هنر و اصل تلاش‌هاي هنرمند نمي‌تواند گوياي فرهنگ و تاريخ يك قوم يا ملت باشد. طرح‌ها و نقش‌ها، طعم‌ها و عطرها، رنگ‌ها و سايه‌ها چيزي را به ما منتقل مي‌كنند كه بي‌شك ده‌ها جمله و صدها كلمه نمي‌توانند.
مي‌توان درباره آنها ساعت‌ها حرف زد و بحث كرد اما هنر اصيل را با هيچ هجا و كلمه‌اي نمي‌توان وصف و تشريح كرد. يكي از اين هنرها سوزن‌دوزي قوم بلوچ است با قدمتي چند صد ساله؛ هنري زيبا، ارزشمند و ماندگار كه متأسفانه تعداد استادان آن در كشور بسيار اندك است. شهین شهرکی یکی از کار آفرینان برتر کشور که سال‌هاست به زنان قوم بلوچ آموزش مي‌دهد تا اين هنر به‌دست فراموشي سپرده نشود.
شهین شهرکی این هنرمند بلوچ در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: از سال 79 به صورت تعاونی در زاهدان شروع به فعالیت کردم که در حال حاضر 200 کارگر بالغ بر 90 خانواده در این تعاونی مشغول به فعالیت هستند.
آموزش 2 هزار زن هنرجو بلوچ
وی با بیان اینکه زنان این استان چون از همان ابتدا آموزش های هنری خامه دوزی و سوزی دوزی را می بینند دیگر نیاز به آموزش مقدماتی ندارند، ادامه داد: این هنر ها در سال های گذشته تنها بر روی لباس انجام می شده است اما بنده این هنر ها را نوآوری کرده و بر روی بسیاری از وسایل دیگر هم پیاده کرده ام.
این هنرمند ادامه داد: تا کنون 2 هزار هنرجوی زن سیستان و بلوچستانی زیر نظر بنده آموزش های خاص خامه دوزی و سوزن دوزی را گذرانده اند.
اولین و تنها بانوی استان که لوح تقدیر حمایت از حقوق مصرف کننده دریافت کرد
شهین شهرکی تصریح کرد: خامه دوزی سیستان در سال 90 مهر ملی ایران دریافت و در سال 91 ثبت یونسکو شده است.
این بانوی هنرمند بیان کرد: 5 کار صنایع دستی دیگر نیز تا کنون مهر ملی ایران دریافت کرده اند و جهت ثبت در یونسکو معرفی شده اند.
وی با اشاره به آموزش 2 هزار کار آفرین در استان بیان کرد: در حال حاضر 1600 نفر از بانوانی که آموزش دیده اند بیمه و به عنوان یک صنعتگر در استان در حال فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: آثار صنایع دستی او در بیش از 30 نمایشگاه بین المللی حضور داشته است.
شهرکی گفت: تا کنون به عنوان کار آفرین برتر در بخش خدمات، تعاونی برتر بانوان کشور، لوح تقدیر استاندارد، لوح تقدیر صادرات غیر نفتی ، پژوهشگر بانک کشاورزی، عضو اتاق بازرگانی، عضو اتاق تعاون بخش کمیسیون بانوان، گواهی آکادمی ADS انگلستان و تائیدیه کیفیت و استاندار از کانادا و لوح تقدیر حمایت از حقوق مصرف کنندگان دریافت کرده ام.
این بانوی کار آفرین استان افزود: در بخش زندان ها نیز در تعداد زیادی از بانوان بند نسوان زندان زاهدان آموزش داده شده اند که بعد از آزادی به تعاونی مراجعه و در بخش طرح پشتیبان حمایت و مشغول به کار می شوند و بانوانی که مدت زندانی آنها طولانی تر است محصولاتشان از طریق رفاه زندان به دست ما رسیده و آنها را می فروشیم.
وی با بیان اینکه شروع یک کار با مشکلات بسیار و متعددی مواجه است، ادامه داد: در شروع کار ما مشکلات زیادی در خصوص ثبت تعاونی داشتیم و در حال حاضر نیز در زمینه فروش با مشکلات متعددی روبرو هستیم.
شهرکی اضافه داد: یکی از مشکلات پیش روی ما نداشتن بازارچه سنتی مناسب در زاهدان است با این وجود بازارچه های موقتی وجود دارند که قرار است دائمی شوند ولی شکل واقعی یک بازارچه صنایع دستی را ندارند و در این مورد هیچ ارگانی حمایت نمی کردند.
با این وجود در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب مزین به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی است و حل مشکل بیکاری از جمله مهمترین اولویت‌های کنونی کشور است مسئولان باید توجه جدی به رفع نیاز های کار آفرینان داشته باشند.
انتهای پیام/3338 https://www.asrehamoon.ir/vdccs0qe.2bqix8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما