تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۱
بندر توریستی چابهار به سبب ظرفیت حضور گردشگران در ایم نوروز و سایر مناسسبتها فرصتی مناسب و مغتنم برای معرفی صنایع دستنی بومی بلوچستان فراهم می کند.
حضور گردشگران نوروزی در بندر چابهار فرصتی برای معرفی صنایع دستی بومی است/ حصیر بافی صنعتی به قدمت تاریخ ولی در حال فراموشی
حضور گردشگران نوروزی در بندر چابهار فرصتی برای معرفی صنایع دستی بومی است/ حصیر بافی صنعتی به قدمت تاریخ ولی در حال فراموشی
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از چهاربهاران،قدمت حصیر بافی به عنوان هنری کهن، به سبب تنوع گیاهی و وجود درختان نخل در بلوچستان پیشینه در تاریخ بلوچستان دارد و به جهت استفاده از این صنعت بومی در زندگی روزمره نسل به نسل این هنر بی بدیل به نسلهای بعدی منتقل شده است.
هنرمندان بلوچ با استفاده از برگ درخت خرما و از برگ‌های درخت داز (نوعی نخل خرما وحشی) آثار هنری بسیار زیبا از جمله جای دستمال کاغذی، گلدان، انواع اسباب بازی کودکان، انواع کلاه، وسایل تزیینی منزل، جارو، کیف و کفش می بافند.
شهرداری چابهار با همکاری اداره میراث فرهنگی و گردشگری جهت نمایش آثار هنری حصیر بافان نمایشگاهی را در پارک بهاران ایجاد کردند و هنرمندان در غرفه های حصیری اقدام به نمایش آثار هنری بلوچستان از جمله حصیر بافی کردند.
خبرنگار چابهاران در گزارشی به محل نمایشگاه رفته و از روند جانمایی غرفه ها و آثار صنایع دستی و هنرمندان گزارشی را تهیه نموده است.



به غرفه حصر بافی میرسیم مرد حصر باف تنها و بدون توجه به اطراف نشسته بود و دستهای خود را هنرمندانه در هم می بافت و از میان ان تارو پودهای حصیری گلدانی زیبا بافته شده از حصیر خرما این میوه حیاتی دیار مکران خلق شد.
۲۰ سال است که حصیر بافی میکند این را خیر محمد سپاهیان هنرمند حصیرباف می گفت، حاضر نبود دست از حصیر بافی بردارد و توجه اش به مصاحبه باشد گویی که باید این اثر را هرچه زودتر خلق نماید، صدایش و حرفهایش نشان از گله و شکایت از مسئولین بود.



توجه به صنایع دستی و بازار یابی محصولات از خواسته های پیر حصیر باف بود وی به خبرنگار ما گفت: بازاریابی محصولات صنایع دستی که در حال تبدیل شدن به بازار بزرگ و عظیمی برای کسب درامد ارزی از طریق گردشگران شده است بزرگترین خواسته ماست.
هنرمند حصیر باف نقش منفی دلالان را در ضایع شدن حق و حقوق حصیر بافان مهم دانست و اظهار کرد: متاسفانه درآمد های کلانی از فروش صنایع دستی که با قیمتی بسیار ارزان از افراد بومی خریداری می شود نسیب دلالان می شود و از این بابت اداره میراث فرهنگی و گردشگری باید با مدیریت و برنامه ریزی زمینه را برای فروش محصولات دستی به وجود آورد.



رشته هایی چون سوزن دوزی ، سکه دوزی ، گلیم بافی ، حصیر بافی ، سوغات ، سفال ، گزبافی ، خامه دوزی ، البسه محلی ، تابلوی صدف، صنایع دستی صدفی دریایی، ،دوخت سنتی از جمله بخش‌های عمده این نمایشگاه هستند که محصولات تولیدی خود را به نمایش می گذارند.
انتهای پیام/4382



https://www.asrehamoon.ir/vdcjvoem.uqemhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما