تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۱
برگزاری همایش « به سوی استان بدون بی سواد »، فرصت مغتنمی برای همه دست اندرکاران سوادآموزی، سیاست گذاران، صاحب نظران استانی و کشوری است تا افق های آینده سوادآموزی استان را برای ایجاد اراده استانی، عزم، حمایت ملی و مشارکت همگانی با همدلی و همربانی مطابق با نیازهای جوامع یاد گیرنده برنامه ریزی و ترسیم نمایند.
همایش" به سوی استان بدون بی سواد "
همایش" به سوی استان بدون بی سواد "
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، آموزش سواد از قدرتمند ترین عوامل تسریع کننده پایدار و عامل اصلی توانمند سازی اجتماعی محسوب می شود. سواد حق اساسی همه انسانها، پایه همه آموزش ها و یادگیری مادام العمر است. سواد آموزی افراد را قادر می سازد دانش و معرفت خود را گسترش داده و مشارکت خوبی در زندگی اجتماعی داشته باشند. بر این اساس اداره کل آموزش و پررش استان با مشارکت استانداری همایش « به سوی استان بدون بی سواد » را برگزار کرده است.
آیت ا... سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان:
مفتخریم متعلق به مکتبی هستیم که طلب علم مرز بندی جنسی ندارد
نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان در این همایش با تاکید بر امر سواد آموزی بیان کرد: به برکت نظام اسلامی توجه به علم وسواد آموزی از سوی امام امت، رهبری معظم انقلاب و دولت مردان بسیار جدی است و تشکیل نهضت سواد آموزی در راستای همین آرمان است، لذا امیدواریم روزی شاهد جشن برچیده شدن بساط بی سوادی، در این استان و کشور باشیم.
آیت ا... سلیمانی افزود: ما در مقطعی هستیم که طلب علم جز واجبات آن بشمار می رود و تخلف از این اصل یک گناه نابخشودنی است.
وی با بیان اینکه طلب علم مرز بندی جنسی ندارد خاطر نشان کرد: اگر فردی به بهانه جنسی به این واژه تن در ندهد گناهی نابخشودنی انجام داده است،چرا که برای تحصیل علم محدودیت زمانی ، مکانی و شرایط خاصی وجود ندارد.
سلیمانی تاکید کرد: اگر جشن برچیده شدن بساط بی سوادی را در روستاهای سیستان وبلوچستان برگزار کنیم حس رقابت در زمینه آموزشی بوجود می آید.
وی گفت: هنوز آرزوی این را دارم که روزی فرا برسد وآموزش و پرورش بگوید ما با مقایسه مجموعه شهرستانها در زمینه آموزشی، بهترین سطح معلومات و سواد را در فلان حوزه داریم؛ آنجاست که فرماندار و ارکان دست اندر کار آن شهرستان باید برنده جایزه از دستان باکفایت استاندار سیستان وبلوچستان باشد.
وی سهمیه بندی جذب نیرو را نکته مهمی در امر تعلیم وتربیت عنوان کرد و ادامه داد: باید به کادر علمی در زمینه جذب واستخدام نیرو سهمیه اختصاص داده شود، زیرا ما در استانی هستیم که آمار اهل علم و حوزوی بسیار بالایی را به خود اختصاص داده است لذا اگر این سهمیه به افراد تخصیص داده شود قطعا شاهد کاهش آمار بی سوادی در استان خواهیم بود.
دکتر فانی وزیر آموزش و پرورش:
من عضوی از استان سیستان وبلوچستان هستم
وزیر آموزش و پرورش که خود را عضوی از مردم استان سیستان وبلوچستان خطاب کرد در این همایش در رابطه با بحث سواد و سواد آموزی به دونکته اشاره کرد وگفت: اولین راهکار برای حذف بی سوادی، انسداد موانع بی سوادی وبی سوادهای موجود را با سواد کردن است.
فانی افزود: باید تلاش کنیم از دوران کودکی سوادآموزی را به کودکان بیاموزیم، در این زمینه آموزش و پرورش علی رغم تمام مشکلاتی که دارد در تلاش است تا مبادی بی سوادی را مسدود واز بین ببرد.
وی با توجه به روزهای پایان سال تحصیلی ادامه داد: در کل کشور 110 مدرسه با یک دانش آموز، 4هزار و800 مدرسه با تعداد 5 دانش آموز در حال فعالیت آموزشی است، که نشان دهنده عزم آموزش و پرورش در دولت یازدهم برای انسداد بی سوادی در جامعه است.
همچنین گفت: آموزش و پرورش علی رغم تمام مشکلات و با توجه به پر هزینه بودن این آموزش ها این را پذیرفته است که برای رفع مبادی بی سوادی هرچه تلاش وهمت دارد را بکار بگیرد .
وی با اشاره به اینکه در کل کشور91درصد کودکان در حال تعلیم در مدارس هستند و 1 درصد آنان با موانع بی سوادی مواجه هستند، افزود: عدم حضور آموزش و پرورش در هر مکان یکی از این موانع بود که این مشکل ل شده و این نهاد آموزشی در همه جا با هر سختی و مشکلات مالی که مواجه است توانسته این مورد را رفع نماید.
وی دلیل دوم را مشکلات فرهنگی و اقتصادی عنوان کرد وگفت: همایش استان بدون بی سواد که با همت استانداری وتمام نهادهای دست اندر کار برگزار شد می تواند مشکل فرهنگی را هم حل کند.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: تشویق مردم در سواد آموزی یک اصل مهم بشمار می رود و امید است سال آینده شاهد جشن های ریشه کنی بی سوادی در بخش های مختلف این استان باشیم.
فانی گفت: در سال تحصیلی جاری موفق شدیم ۱۶۰ هزار کودک را که خارج از مدرسه بودند از طریق حضور در منازل و رفتن درب تک تک خانه‌ها، توانستیم به داخل مدارس بیاوریم.
علیرضا نخعی مدیرکل آموزش وپرورش استان سیستان وبلوچستان:
باید برای انتقال علم آموزی به تمام افراد جامعه، همه همکاری ومشارکت داشته باشند
در این همایش مدیر کل آموزش و پرورش استان نیز ضمن یاد و خاطره شهدای معلم که به برکت فداکاری آنان مشعل تربیت، تعلیم و سواد آموزی در کشور افروخته شده است، بیان کرد: این همایش حاصل اندیشه استاندار سیستان وبلوچستان تحت عنوان سخنی پیرامون اندیشیدن به استانی بدون بی سواد تشکیل گردیده است.
علیرضا نخعی با بیان بهره گیری از این فرامین، با توجه به رویکرد فرهنگی اجتماعی امسال و فضایی که دولت تدبیر وامید در زمینه سواد آموزی و ریشه کنی این معضل بزرگ در پی گرفته است ، افزود: استان ما با داشتن انسان های فرهیخته، دلسوز وآینده نگر؛ وصف بی سواد ترین استان کشور را به هیچ وجه عنوان شایسته ای تلقی نمی کنیم .استانی که سرشار از معنویت، انسانهای خیر خواه و پیشرفت است چرا ننگ بی سوادترین استان کشور را یدک بکشد؟ ما حق داریم با همت و برنامه ریزی های دقیق به افق های آینده نگری برتری برای فردای مردم بیندیشیم، لذا وظیفه ما آموزش وپرورشی ها این است که برای اینکه همه مردم ما از نعمت سواد تعلیم وتربیت بهره مند شوند دست به دست هم داده و با همدلی وهمزبانی به استانی بدون بی سواد دست یابیم.
تحلیل آماری از وضعیت سواد آموزی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال1390
نخغی افزود: در سال 1355 درصد باسوادی استان ما 2/29درصد بود که با میانگین کشوری حدود3/18 درصد فاصله داشتیم اما هم اکنون با گذشت سی وپنج سال رشدی 5/76 درصد در باسوادی را به خود اختصاص داده ایم، هر چند شکاف آموزشی هنوز وجود دارد اما درصد آن خیلی کمتر شده است از این رو می توان با عزم و اراده ای قوی و بهره گیری از تجربه گران سنگ ادامه راه را با همت بیشتر وهمدلی با هم طی کنیم.
وی آمار بیسوادی استان در حال حاضر را براساس سرشماری سال 90 اینگونه بیان کرد: حدود 387 هزار و106 نفر بیسواد زیر 50سال داریم که طی سه سال اخیر این تعداد به 249 هزار و63 نفر کاهش پیدا کرده است.
وی در ادامه همین مطلب بیان کرد: در سال 93 حدود 200 هزار بی سواد داشتیم که با تلاش در عرصه سواد آموزی این تعداد کاهش پیدا کرد وهم اکنون حدود 161هزار 874 نفر بی سواد با نام نشان در استان داریم که باز در این برنامه قرار است در طی سه سال با همت همدیگر به سراغ آنها رفته ، شرایط را فراهم کنیم و این عدد خالص بیسوادی را در طی این دورا ن نیز کاهش دهیم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان بیان کرد: ما به عنوان دستگاه رسمی سواد و سواد آموزی در استان باید علم به سختی کار سواد آموزی بویژه در گروه باقیمانده را با دست نیاز وهمکاری وهمدلی بسوی همه دلسوزان استان دراز کنیم و با توجه به فرصت کم نظیری که از حیث، نگاه دولتمردان وتمامی دلسوزان ایجاد شده اقدامی ماندگار جهت داشتن استانی بدون بی سواد در تاریخ فرهنگ این استان ماندگار کنیم.
نخعی امضای میثاق نامه جهت ریشه کنی بیسوادی در شهرستان های قصر قند و نیمروز را از دیگر اهداف این همایش عنوان کرد.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcfx1dv.w6dejagiiw.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما