تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۳
۱۲۵ روستای بالای ۱۰ خانوار در شهرستان خاش در خاموشی و تاریکی به سر می برند و چشم به انتظار اقدامات مسئولان در این زمینه دوخته اند.
خاموشی ۱۲۵ روستای خاش/ برقِ نگاه کودکان روستایی چشم به راه روشنایی
خاموشی ۱۲۵ روستای خاش/ برقِ نگاه کودکان روستایی چشم به راه روشنایی

به گزارش سرويس اجتماعي عصرهامون به نقل از  تفتان ما، نعمت برق در حال حاضر یکی از نیازهای نخست از رندگی است به طوریکه زندگی کردن بدون آن برای بشر غیرممکن شده است.

در شهرستان خاش اقدامات بسزایی جهت برق رسانی به روستاهای این شهرستان پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی صورت گرفته است ولی به جهت وسعت زیاد منطقه که بزرگترین شهر استان از نظر وسعت نیز است و پراکندگی روستاها و نیز سخت گذر بوئن بعضی روستاها هنوز شاهد هستیم تعدادی از روستاهای این شهرستان از نعمت برق محروم و چشم انتظار چاره اندیشی مسئولان در این زمینه هستند.

با توجه به شرایط آب و هوایی که امسال بر شهرستان خاش حاکم است و در خردادماه گرمای طاقت‌فرسای این مناطق آغاز می‌شود، حتی یک روز هم نمی‌توان بدون نعمت برق زندگی کرد.

در حال حاضر بیش از ۸۰۰ روستای شهرستان خاش دارای سکنه بوده که از این تعداد روستا نیز ۱۲۵ روستای بالای ۱۰ خانوار از نعمت برق رسانی محروم هستند و عدم توجه به این موضوع موجب کوچ اهالی این تعداد روستاها به مرکز شهرستان می شود که این امر علاوه بر مشکلات اجتماعی و اقتصادی برای آنان موجب متروک شدن روستاها نیز خواهد شد.

IF

در سالهای قبل وعده های از سوی مسئولان جهت برق رسانی به روستاهای فاقد برق شهرستان خاش مطرح شده بود اما این در حالیست که متاسفانه علاوه بر اینکه این مسئله مهم و حیاتی عملی نشد بلکه ریالی اعتبار از سوی وزارت نیرو در این رابطه به حساب شرکت توزیع برق استان سیستان و بلوچستان واریز نشد و بعد از چندین سال همچنان ساکنان این تعداد روستا ایام سال را بدون برق سپری می کنند و شب ها در خاموشی به سر می برند.

تعدادی از اهالی روستاهای بدون برق این شهرستان با مراجعه به دفتر پایگاه خبری تحلیلی تفتان ما اظهار کردند: که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خدمات زیادی به روستاها انجام داده ولی ما ساکنان روستاهای دوردست همچنان از بسیاری امکانات اولیه محروم هستیم.

حتی یک روز هم نمی‌توان بدون کولر زندگی کرد

آنان نبود برق را یکی از مشکلات اساسی و مهم خود می دانند و ادامه می دهند: جهت برق رسانی به روستاهایمان و بهره مندی از این انرژی همیشه روزشماری میکنیم و پیگیری ها و مکاتباتمان نتیجه ای نداشته است.

آنان می افزایند: هنوز نمی دانیم برنامه های تلویزیون و سیمای جمهوری اسلامی ایران چگونه است و کودکانمان با حسرت چشم انتظار نمایان شدن تصویر تلویزیون هستند تا شاید اوقات و فراغت بگذرانند.

faghd bargh (1)

آنان ادامه می دهند: حسرت نوشیدن یک جرعه آب سرد بر دلمان مانده و به دلیل نبود وسایل سردکننده از قبیل یخچال مواد غذایی مان همیشه در معرض فاسد شدن قرار دارد.

آنان امیدوارند: مسئولان امر در وزارت نیرو وعده های داده شده خود را عملی کنند و هر چه سریعتر و با برق رسانی لبخند رضایت بر لبانشان جاری شود.

کی دیگر از اهالی این روستا اظهار کرد: چه کسی می‌تواند در این گرما بدون یخچال و کولر زندگی کند، چرا ما باید تاوان دزدی را بدهیم و این یک ماه این همه سختی بکشیم.

وی بیان داشت: توان اینکه از این روستا جابه‌جا شویم را هم نداریم و فرزندان خردسال ما در این گرما خیلی اذیت شدند، چرا کسی به داد ما نمی‌رسد، به هرکجا مراجعه کردیم تاکنون هیچ کاری نکرده‌اند و در جواب می‌گویند باید تکلیف سارقان معلوم شود.

وعده برق رسانی روستاهای فاقد برق در سفر وزیر نیرو به استان سیستان و بلوچستان

حدود یکماه قبل حمید چیتچیان وزیر نیرو به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و در بیستمین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیرو وبرق به سیستان و بلوچستان قول داد که تمامی روستاهای بدون برق این استان برق دار خواهند شد و باید دید آیا این وعده عملی می شود و یا فقط در حد شعار است و بس.

۲۶ روستای فاقد برق خاش برق رسانی می شود

مدیریت اداره برق شهرستان خاش در این رابطه با بیان اینکه تعداد ۲۶ روستای بالای ۱۰ خانوار شهرستان خاش در حال برق رسانی است، اظهار کرد: اداره برق با همکاری دهیاری ها و شوراهای اسلامی، مناطق واجد شرایط را شناسایی و نسبت به برق رسانی آنها اقدام می کند.

قدرت شهیکی گفت: شهرستان خاش دارای ۱۲۵ روستای بالای ۱۰ خانوار فاقد برق است که ۸ روستا در ۲ ماهه اول امسال برقدار شده و تا ۲ ماه آیند نیز تعداد ۲۶ روستا برق رسانی می شود.

وی اظهار کرد: با گسترش شبکه و توسعه برق رسانی که در حال انجام است، در آینده ای نزدیک تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار شهرستان خاش از نعمت انرژی برق برخوردار خواهند شد.

شهیکی با تاکید بر ارتقاء شاخص‌های روستایی و برطرف کردن موانع خدمت به مردم و موانع برق‌رسانی به روستاهای فاقد برق از تشکیل کمیته‌ای جهت بررسی و برطرف کردن مشکلات این روستاها خبر داد و گفت: این کارگروه، توجه به قدمت و سوابق روستا را در بررسی‌های خود مدنظر قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: مصوبات کمیته بررسی جهت تعیین تکلیف روستاهای فاقد برق در شورای حفاظتی اراضی شهرستان مطرح و تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیریت اداره برق شهرستان خاش در عین حال به ضرورت کیفی سازی برق رسانی اشاره کرد و افزود: یکی از تاکیدات شرکت برق در سال های اخیر توسعه کیفی برق رسانی بوده و این عنصر بسیار کلیدی است.

وی توسعه کیفی را در دو مقوله ارتقا کیفیت کمی برق از جمله تعمیر و سرویس خطر گرم  و اصلاح شبکه ها با تجهیزات جدید برشمرد.

امید می رود که با تلاش و پیگیری های مسئولان استانی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هرچه زودتر این مشکل دیرینه مردم روستاهای این شهرستان و سایر روستاهای فاقد برق استان سیستان و بلوچستان حل شود تا علاوه بر مهاجرت روستائیان به شهر شاهد رونق اقتصادی و توسعه همه جانبه روستاها باشیم.

 انتهای پیام/9031

https://www.asrehamoon.ir/vdcgwx93.ak9774prra.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما