تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۳
امروز شوک اقتصادی دیگری بر مردم با افزایش قیمت بنزین و حامل های انرژی وارد شد ،شوکی که باید دانست به نفع مردم است یا تنها به سود دولت ؟!!
گزارش/همه سود و ضرر تک نرخی شدن بنزین
گزارش/همه سود و ضرر تک نرخی شدن بنزین
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا: امروز شوک اقتصادی دیگری بر مردم با افزایش قیمت بنزین و حامل های انرژی وارد شد ،شوکی که باید دانست به نفع مردم است یا تنها به سود دولت ؟!!
این گفته که بالا رفتن قیمت بنزین یقینا موجب بالارفتن قیمت سایر کالاها و خدمات نیز می شود و تورم را در پی خواهد داشت به یکی از دغدغه های روزانه مردم و مسئولین تبدیل شده ،دغدغه ای که شاکیان بسیاری در پرونده خود جای داده است ،شاکیانی که بدنبال کاهش قیمت ها در بخش های کالا و خدمات ،سوخت و دیگر حامل های انرژی هستند.
به راستی از دید اقتصادی اگر به مقوله قیمت گذاری سوخت در کشور نگاهی بیاندازیم آنگاه خواهیم دانست که روش‌های قیمت‌گذاری بنزین خیلی کارآمد نیست و چه بسا ناکارآمد بوده که البته این ناکارآمدها مشکلات متعددی در عرضه و توزیع این فرآورده نفتی ایجاد می کند.


 

سقوط آزاد قیمت جهانی نفت از ماههای گذشته و به تبع آن فرآورده‌های نفتی، افزایش چند باره بهای این فرآورده نفتی را در یک مدت کوتاه به دنبال داشت و از سوی عرضه کارتی و مشکلات متعدد سامانه هوشمند سوخت جایگاه ها از مهمترین مشکلات و دغدغه های عرضه بنزین چند نرخی بوده که حتی منجر به فساد هم گاها می شود.
باید این مسئله را در نظر داشت که هرگونه تغییر و تحول قیمت بنزین تاثیر مستقیمی بر زندگی مردم خواهد داشت، بنابراین اگر قرار است بنزین به صورت تک نرخی عرضه شود، نرخ آن باید به گونه‌ای تعیین شود که برای تمامی اقشار مردم قابل تحمل باشد و اینگونه نباشد که عده ای از مردم که شغل آنها رابطه مستقیمی به استفاده از فرآورده های نفتی دارد زیر بار افزایش قیمت بنزین و تک نرخی شدن آن خم شود و توان زندگی هر چند متوسط از مردم گرفته شود که این امر قطعا تبعات منفی را بر سطح زندگی افراد و نهایتا بر اقتصاد و رشد و بالندگی اجتماع وارد خواهد کرد.




بنابراین ضمن در نظر گرفتن تمامی فشارهای که بر زندگی مردم وارد خواهد شد باید این مطلب را اضافه کرد که برنامه دولت با حذف سهمیه بندی بنزین  از دو حالت خارج نیست ،پرداخت هزینه های گزاف برای واردات بنزین از سوی دولت و یا اینکه باید فشار زیادی به زندگی مردم وارد کند. به همین دلیل، به نظر می رسد مناسب ترین راهکار از سوی دولت در این خصوص حفظ سهمیه بندی بنزین با استفاده از راهکارهایی مانند اختصاص سهمیه بنزین به هر خانوار باشد که این مسئله هم باعث کنترل میزان مصرف بنزین شده و هم درآمد بیشتری را از فروش آن عاید دولت می کند.
زندگی بر مردم ساکن در استان سیستان و بلوچستان و بالاخص منطقه سیستان که حدود مرزی آن با احداث دیوار امنیتی بسته شده است ،با تک نرخی شدن قیمت بنزین سخت تر از گذشته خواهد شد چرا که عملا بحث خرید و فروش در این منطقه چندان فعال نیست و دولت راهکار مناسبی برای جلوگیری از تبعات افزایش قیمت بنزین با تک نرخی شدن آن و دیگر حامل های انرژی در نظر بگیرد.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdciwpaq.t1avy2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما