تاریخ انتشار :شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۸
کارشناس اجتماعی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه حضور دختران و پسران مختلف در فضاها و گروه هايی که در شبکه های اجتماعی تشکيل می دهند، گفت: این فعالیت ها در انواع گروه ها ديد همسران را نسبت به زندگی عوض کرده و باعث ايجاد اختلافات بسياری در کانون خانواده ها شده است.
تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی
تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، سال ها پيش زمانی که برای اولين بار تلفن همراه پا به عرصه ارتباطات گذاشت، هيچ کس فکرش را نمی کرد که در مدت زمان کوتاهی اين وسيله ارتباطی جزو وسايل ضروری افراد شود. با گستردگي روز افزون تلفن همراه در ميان مردم و به ويژه جوانان اين وسيله جزو ابزارهايی شده که طی ساعات شبانه روز، جدايی از آن برای عده ای ناممکن شده است.
تلفن های همراهی که بر خلاف شکل و شمايل ساده ظاهری، امکان ذخيره و بارگذاری رايگان برنامه هايی همچون نرم افزارهای وايبر، تانگو، اينستاگرام، بی تالک و ... را در اختيار کاربر قرار داده است و برای استفاده از آن نيز نيازی به پرداخت هزينه نيست.
در همین فاصیه زمانی فضای مجازی توانست در زندگی مردم جايگاه ويژه ای پيدا کند به نحوی که در حال حاضر چیزی حدود 42 میلیون نفر ایرانی در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند. این تعداد همه اقشار جامعه و همه رده‌های سنی را در بر گرفته است. به گفته کارشناسان، با توجه به نقش تاثیرگذار اینترنت و شبکه‌های ارتباطی بر روی جامعه، نمی‌توان منکر تاثیرگذاری شبکه‌های ارتباطی جدید بر خانواده و روابط زناشویی شد.
در این راستا جامعه شناس و استاد دانشگاه سيستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار زاهدانه با بيان اينکه امروزه با ورود وسايل و فناوری های جديد به خانه ها شاهد شکاف و فاصله بين والدين و فرزندان هستيم، اظهار داشت: پيشرفت فناوری روابط موجود ميان والدين و فرزندان را سرد و کمرنگ کرده است.
ابراهیم مرادقلی گفت: امروزه اينترنت و تلفن های همراه در زندگی اجتماعی جای دوستان و نزديکان را گرفته و در حقيقت جايگزين روابط دوستانه و فاميلی شده است.
مرادقلی افزود: نوجوانان و جوانان تا زمانی که آگاهی لازم را در خصوص آسيب های چنين نرم افزارهايی کسب نکرده اند نبايد از آنها استفاده کنند، زيرا عوارض اين امر جبران ناپذير است.
وی ادامه داد: در فضای مجازی شاهد تبادل عکس ها و اطلاعات شخصی هستيم که از سوی کاربران برای همه به اشتراک گذاشته می شود و اين امر خود بی بند و باری را به دنبال دارد و جوانان را دچار نوعی انزوا و گوشه‌گيری می کند.
وی بیان کرد: والدين در خصوص نظارت بر فرزندان خود برای استفاده از فضاهای مجازی نقش مؤثری دارند که بايد براساس فرهنگ خانوادگی خود اين موضوع را جدی بگيرند و نگذارند فرزندانشان به طور مخفی از چنين شبکه ها و نرم افزارهايی که آسيب های اجتماعی را به دنبال دارد و در خصوص آن آموزش نديده اند، استفاده کنند؛ چرا که چنين نرم افزارهايی به شکل نامحسوس باعث تغييرات فرهنگی می شود که با آسيب های زيادی همراه است.
این کارشناس و جامعه شناس با بیان اینکه استفاده از چنين نرم افزارهايی باعث ايجاد اختلاف ميان همسران شده است، عنوان کرد: در واقع حضور دختران و پسران مختلف در اين فضاها و گروه هايی که تشکيل می دهند، ديد همسران را نسبت به زندگی عوض کرده و باعث ايجاد اختلافات بسياری در کانون خانواده ها شده است.
مرادقلی اعتقاد دارد: فضاهای مجازی را می توان يکی از عوامل رکود روابط خانوادگی دانست.
وی تصریح کرد: مشکلات اخلاقی زيادی از طريق همين شبکه های اجتماعی در جامعه ايجاد می شود چرا که درباره هيچ کدام از نرم افزارها قبل از ورود به جامعه اطلاع رسانی نمی ‌شود، بر همين اساس رسانه ها بايد با ايفای نقش اطلاع‌رسانی و ترويج الگوهای زندگی سالم برای کاهش وقوع جرم و افزايش احساس امنيت در جامعه تلاش بيشتری کنند تا ضربه کمتری به جوانان در جامعه و خانواده وارد شود.
مرادقلی در پایان خاطر نشان کرد: دسترسی ساده و ارزان قيمت به اينترنت، کافی است تا افراد بتوانند ساعت ها با دورترين نقاط جهان ارتباط تلفنی برقرار کنند و به دانلود رايگان فيلم، تصوير و صدا بپردازند چرا که استفاده از اين نرم افزارها ساده، آسان و مهم تر از همه رايگان است و اين امر اگر فرهنگ سازی نشود، می تواند در طولانی مدت امنيت خانواده ها را تحت تأثير قرار دهد.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcb8ab0.rhbwfpiuur.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما