ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رعایت بهداشت فردی مهمترین عامل مبارزه با بیماریی وبا است اقدامات پیشگیرانه شبکه بهداشت در مقابله با بیماری التور | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۹
رعایت بهداشت فردی در مناطق دارای رطوبت بالای هوا و گرمسیر عامل مهمی در مبارزه با بیماریی وبا است.
رعایت بهداشت فردی مهمترین عامل مبارزه با بیماریی وبا است/ اقدامات پیشگیرانه شبکه بهداشت در مقابله با بیماری التور
رعایت بهداشت فردی مهمترین عامل مبارزه با بیماریی وبا است/ اقدامات پیشگیرانه شبکه بهداشت در مقابله با بیماری التور
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از چهاربهاران، وبا (cholera) بیماری اسهالی مناطق گرمسیری (یا در فصول گرم مناطق دیگر) است که توسط باکتریی بنام ویبریوکلرا ایجاد می‌شود که منحصراً انسان را مبتلا می کند و علایم آن ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده انسان ترشح می گردد.
وبای التور یک بیماری حاد اسهالی است که بیماران وبائی بطور مشخص دچار اسهال آبکی همراه با دهیدراتاسیون می‌شوند. این بیماری به شدت مسری است. ویژگی مشخص وبا آغاز ناگهانی اسهال جهنده بدون فشار و آبکی است که به دنبال آن استفراغ ، کم آب شدن سریع ، گرفتگی ماهیچه ها و کم شدن ادرار فرا می رسد. میزان کشندگی بیماری در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت بدن ۳۰ الی۴۰ درصد است.
رئیس شبکه بهداشت شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش رطوبت در شهرستان چابهار اظهار کرد: بیماری واگیردار التور (وبا) در مناطق گرمسیر ودارای رطوبت بالای هوا شرایط مساعدی برای بروز این بیماری ایجاد می شود وچابهار نیز به سبب همجواری با کشور پاکستان و رفت وآمد اتباع آن کشور به این شهرستان دراین زمینه باالقوه است.
دکتر مصطفی امینی افزود: بیماری وبا در تمام ماههای سال به ویژه از اردیبهشت تا آبان ماه دیده می شود.
وی با تاکید بر پرهیز جدی از خود درمانی توسط مردم عنوان کرد: برای درمان بیماری وبا بدون تجویز پزشک از مصرف قرص های ضد اسهال به هر نحو خودداری کنید. بسیاری از افراد به دلیل خود درمانی و استفاده از برخی داروهای ضد اسهال در این بیماری دچار مشکلات حاد شده اند.
امینی مهم ترین عامل پیشگیری بیماری را گزارش سریع موارد بیماری دانست و افزود: مهم ترین عامل پیشگیری بیماری وبا و مشاهده بیماری سریعا بیمار را به مراکز بهداشت انتقال دهید.
وی با اشاره به اینکه در ایجاد بیماری التور سه عامل بسیار مؤثر وجود دارد، اضافه کرد: آب، مواد غذایی و رعایت بهداشت فردی برای پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است.
امینی علایم این بیماری را، اسهال حجیم بدون تب و درد شکم، کم شدن ادرار و گرفتگی عضلات پشت ساق پا از جمله علائم این بیماری عنوان کرد.
وی بیان کرد: نقاط شهری که آب آن بمقدار کافی کلر زنی نمی‌شود و مناطق روستایی که به لوله کشی و چاههای حفاظت شده دسترسی ندارند بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
فرماندار ویژه شهرستان چابهاردر نشست کمیته التور در چابهار اظهار کرد: پیشگیری و کنترل بیماریها در فصل تابستان باید از اولویت کارهای شبکه بهداشت و درمان باشد.
احمدعلی موهبتی با اشاره به نزدیکی فصل تابستان و آغاز گرما و احتمال گسترش بیماری های قابل انتقال از آب و مواد غذایی تصریح کرد: گرمای شدید تابستان و شرایط اقلیمی خاص منطقه می تواند باعث شیوع بیماری های مختلف از جمله التور شود و جان انسانها را به خطر اندازد و در همین راستا باید برنامه ریزی های لازم از سوی شبکه بهداشت و درمان شهرستان و همکاری ادارات دست اندرکار برای پیشگیری و کنترل بعنوان اولویت نخست انجام شود.
دکتر جنگی زهی رییس شبکه بهداشت و درمان چابهار نیز از آمادگی این شبکه برای کنترل بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی بویژه التور درمناطق شهری و روستایی حوزه شهرستان خبر داد.
در این جلسه برکلر زنی مخازن آب در سطح شهر و روستاها ، نصب کلریناتور درمناطق مورد نیاز، اطلاع رسانی و آموزش با تهیه بروشور وتراکت، کنترل مستمر و نمونه برداری از آب، پلمب چاههای آلوده، کنترل تردد اتباع بیگانه و احداث کانال آب از سد پیشین تا شیرگواز تاکید شد.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcbgsb0.rhbwfpiuur.html
منبع : چهاربهاران
نام شما
آدرس ايميل شما