کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

استاندار سیستان و بلوچستان:

عدم ماندگاری نیروها، یکی از معضلات اساسی استان است

پایگاه خبری زاهدانه , 12 خرداد 1394 ساعت 11:31

علی اوسط هاشمی گفت: برای تامین نیروی مورد نیاز تخصصی و کمک به ماندگاری نیروها می توان از بورسیه افراد بومی بهره گرفت.


به گزارش سرویس سیاسی عصرهامون به نقل از زاهدانه علی اوسط هاشمی در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر بهداشت و درمان تشکیل شد، اظهار داشت: پراکندگی موجود در بین شهرهای استان و فاصله نقاط جمعیتی آنها با یکدیگر باعث کاستی هایی در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی موجود به شهروندان شده و پاسخگوی نیاز مردم استان نمی باشد، لذا رفع این مشکل نیازمند توجه حایز اهمیتی از سوی مسئولان است.
هاشمی با بیان اینکه شش بیمارستان با ظرفیت 200 تختخوابی در سیستان و بلوچستان آماده بهره برداری است ، گفت: برای راه اندازی این بیمارستانها به 450 نفر نیرو نیازمندیم که در صورت تامین نیروی مورد نیاز در آینده ای نه چندان دور شاهد بهره برداری این بیمارستان ها خواهیم بود.
وی خاطر نشان کرد: این استان از نظر سرانه تخت بیمارستانی 50 درصد با نرم کشوری فاصله داردکه برای رفع این مشکل نیازمند توجه ویژه هستیم.
وی گفت: در قالب طرح تحول نظام سلامت دو سازمان انتقال خون و پزشکی قانونی نیازمند توجه ویژه ای هستند.
وی با بیان اینکه سیستان وبلوچستان از نظر سوء تغذیه در شرایط بسیار نا امن غذایی به سر می برد، عنوان کرد: پایگاه های اورژانس در این استان نیز وضعیت قابل قبولی ندارند و با توجه به گستردگی جاده های اصلی و بزرگراه های موجود جوابگوی نیاز مردم نیست که باید برای رفع این مشکل تدابیر لازم اندیشیده شود.
استاندار سیستان وبلوچستان کمبود آزمایشگاه را از دیگر مشکلات استان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تنها یک آزمایشگاه دراستان فعال است که جوابگوی نیاز مردم نیست لذا باید آزمایشگاههای متعدد در مناطق مختلف استان پیش بینی شود که در این راستا یک بخش خصوصی درخواست پیشنهاد اعلام آمادگی برای تاسیس یک آزمایشگاه در استان را داده که ما از آن استقبال کرده ایم.
وی با بیان اینکه خدمت گزاری در این استان برای تمامی نهادها مشکل است،تصریح کرد: افتخار این استان به حضور 51درصدی جمعیت مردم در روستاها است که نشان از کار، تلاش و تولید آنها از نقطه آغازین ورودشان به عرصه فعالیت دارد.
وی گفت: همسایگی با دوکشور افغانستان و پاکستان که از وضعیت نامطلوب بهداشتی برخوردار هستند، همواره استان را با مشکلات خاصی از جمله بیمارهای مختلف قاچاق غیر قانونی دام و تبعات آن رو به رو کرده که خروج از این معضلات نیازمند نگاه متفاوتی است تا همه با هم در رفع این معضل مشارکت کنیم.
هاشمی افزود: هنوز قرنطینه های ما در مرزها فعال نیستند لذا مجهز کردن استان به قرنطینه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار سیستان وبلوچستان با بیان اینکه حاشیه شهر زاهدان وضعیت مثبت و قابل قبولی ندارد، افزود: شرایط زندگی در حاشیه شهر زاهدان بسیار بدتر از روستاست، در این زمینه نیز این منطقه توجه ویژه ای را می طلبد زیرا 3/1 جمعیت مرکز استان را افراد حاشیه نشین به خود اختصاص داده اند.
میری: تامین اعتبار برای احداث و تکمیل پردیس دانشگاه زابل را مطرح کرد
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز در این نشست گفت: مهمترین توانمندی های سیستان وبلوچستان را که مهد علم، هنر و دانش است را در بخش های چشم پزشکی، جراحی قلب و عروق، پیوند، آزمایشگاه تشخیص قبل از تولد تالاسمی ومراکز تحقیقاتی عنوان کرد.
میری برخی از مشکلات در حوزه سیستان را تامین اعتبار لازم برای احداث و تکمیل پردیس دانشگاه زابل بیان کرد و افزود: تکمیل نظام شبکه های بهداشت و درمان، پشتیبانی از اجرای برنامه جامع کنترل سل در منطقه سیستان، تامین نیروی انسانی و تقاضای اجرای برنامه طرح تامین مراقبت های اولیه حاشیه شهرها برای کل جمعیت شهر زابل ضروری است.
وی برای رفع پاره ای از مشکلات این دانشگاه در خواست اختصاص اعتبار لازم برای تکمیل بیمارستان 200 تختخوابی زاهدان را پیشنهاد داد و گفت: ساخت و تجهیز بخش ایزوله تنفسی در زاهدان و خاش، تجهیز بیمارستان جدیدالاحداث چشم پزشکی الزهراء (س) و تامین اعتبار لازم به منظور خرید تجهیزات از دیگر خواسته های این دانشگاه می باشد.
وی از جمله اهداف دانشگاه را برای رفع مشکلات موجود، تقاضای اجرایی کردن دستورالعمل پرداخت کارانه پرسنل پزشک و غیر پزشک به منظور افزایش انگیزه در کارکنان ستادی و محیطی حوزه بهداشت، تخصیص اعتبار لازم برای رفع مشکلات زیرساختی اینترنت در شهرستان های زیرپوشش و الکترونیکی کردن خدمات بهداشتی درمانی عنوان کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی به مشکلات حوزه بهداشت و درمان ایرانشهراشاره ای کرد و افزود: ارتقاء دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانشهر به دانشگاه، ، مساعدت برای اختصاص 150 میلیارد ریال کسری اعتبار در حوزه های آموزش، غذا و دارو، اختصاص اعتبار و صدور مجوز دانشکده بهداشت از جمله مطالبات این دانشگاه برای رفع مشکلات می باشد.
وزیر بهداشت: آمارها‌ گویای بی‌عدالتی به مردم‌ سیستان و بلوچستان ‌است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان یکی از مهم ‌ترین نقاط کشور محسوب می شود که مردم غیور و وفادارش افتخارات زیادی را خلق کرده اند، اظهار داشت:‌ مردم این استان وفادار به نظام بوده و در طول قبل از انقلاب و بعد از انقلاب شهدای زیادی را تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران کرده‌اند.
قاضی زاده هاشمی با بیان این مطلب که بعد از انقلاب در حوزه بهداشت و درمان اقدامات قابل توجهی صورت نگرفته است، گفت: با وجود تمامی پیشرفت هایی که در حوزه سلامت و بهداشت صورت گرفته اما در برخی مناطق مانند سیستان و بلوچستان آمارها حاکی از بی عدالتی ها در این حوزه است .
وی در ادامه این مطلب افزود: تخت‌های بیمارستانی موجود در منطقه سیستان و بلوچستان بسیار کم است که این امر به نوبه خود بیانگر کم توجهی مجلسی‌ها و دولتی‌ها به این استان است.
وی افزود: دولت تدبیر و امید به وعده‌های خود در حوزه بهداشت و درمان عمل کرده‌ و با اجرای طرح تحول نظام سلامت توانست گام های خوبی در این زمینه بردارد.
وی با اشاره به برخی خواسته های مسوولان سیستان و بلوچستان از این وزارتخانه در زمینه تامین نیروی انسانی پزشکی قانونی و رفع مشکلات بانک خون گفت: این وزارتخانه با تمام توان کمک خواهد کرد که مشکلات موجود در این استان را برطرف کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان این نکته که برای ارتقای وضعیت سلامت در این منطقه باید کل سیستان و بلوچستان به ویژه‌ شهرهای زاهدان، زابل و ایرانشهر را زیر پوشش شبکه بهداشت ببریم، افزود: باید تلاش ها بقدری باسد که به ازای هر 12 هزار نفر 4 نفر خدمات سلامت را به شهروندان ارایه دهند و پرونده سلامت برای همه مردم تشکیل شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به وجود برخی مشکلات در حوزه بهداشت و درمان استان ناشی از کشورهای همسایه افغانستان و پاکستان در تلاش هستیم با برگزاری نشست با مسوولان بهداشت این دو کشور، گسترش شبکه و در نتیجه ارایه خدمات در آن سوی مرز، برنامه هایی در زمینه کاهش مشکلات بهداشتی و درمانی در استان را رقم بزنیم.
انتهای پیام/4382


کد مطلب: 68571

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/68571/عدم-ماندگاری-نیروها-یکی-معضلات-اساسی-استان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir