تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۷
کارآفرین سیستانی گفت: من ار مسئولان تقاضا دارم که اگر واقعا قرار است از طرح های تولیدی و اقتصاد مقاومتی دفاع کنند یک روز به شهرک صنعتی زاهدان بروند و از نزدیک شاهد تعطیلی 50 درصد از کارخانجات باشند، آنوقت چاره ای اساسی بیندیشند.
تولید کنندگانی که نانشان قطع شد/ کارآفرینی که امیدش در سایه غفلت مسئولان خاک می خورد
تولید کنندگانی که نانشان قطع شد/ کارآفرینی که امیدش در سایه غفلت مسئولان خاک می خورد
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از زاهدانه، همت کارآفرین میانسال سیستانی برآن شد تاعلی رغم مشکلاتی که سد راه پیشرفت او برای تولید کار و اشتغالزایی در استان محرومی همچون سیستان و بلوچستان شده، امید خود را از دست ندهد و همچنان به فعالیت و سرمایه گذاری مشغول باشد.
او که در این راه نه تنها سرمایه خود را صرف تولید کار برای جوانان این مرز و بوم کرد و سودی برایش در بر نداشت بلکه تمام رنج ها و زحماتش به علت غفلت برخی مسئولان زیر غبار فراموشی خاک می خورد.
طبق فرمایش مقام معظم رهبری که می فرمایند : " روستاییان پشتوانه تولید نظام جمهوری اسلامی هستند " توسعه شهری محقق نمی شود مگر اینکه توسعه پایدار روستا صورت بگیرد .
اسحاق کیخا یکی از شهروندان زاهدانی که علاقه زیادی به تولید کار برای جوانان در استان محرومی همچون سیستان وبلوچستان دارد.
از آنجایی که مردم این روستا بعلت نداشتن نانوایی هر روز کیلومترها برای خرید نان تا شهر زاهدان را باید سپری می کردند، اقدام به تاسیس یک باب نانوایی و یک استخر پرورش ماهی در روستای منزلاب کردم.
مسئولان همیشه می گویند از تولیدکنندگان حمایت می کنیم، برای جذب سرمایه گذار در استان از آنها استقبال می کنیم اما اینها همه وعده هایی تحقق نیافته است.
چند سالی است که بعلت تعطیلی نانوایی ها در روستای منزلاب، هزینه ای بالغ بر 350 میلیون تومان در این روستا برای احداث نانوایی و استخر پرورش ماهی سرمایه گذاری کرده ام اما نه تنها هیچ حمایتی از سوی دولتمردان در این زمینه برای رشد، پیشرفت و کاهش نرخ بیکاری جوانان منطقه نشد بلکه سرمایه ام هم به هدر رفت.
برای تاسیس این نانوایی مبلغی حدود 80 میلیون تومان صرف کرده ام از ساخت و تکمیل خود نانوایی گرفته تا خرید دستگاه پخت نان با کیفیت بالا؛ اما چه فایده دارد وقتی اداره برق اقدام به نصب تیر برق و ترانس برای راه اندازی این نانوایی را نمی کند.
بارها برای نصب تیر برق به اداره برق مراجعه کرده ام اما در جواب فقط به آوردن نامه ای از اداره ثبت اکتفا می کنند وقتی سندهای این منطقه در دست اقدام از سوی مسئولان است نامه از کجا بیاوریم، از بس سنگ جلوی راهمان انداختند دیگر دلسرد شده ام و از کاغذ بازی بین ادارات خسته شده ام، پشیمان هستم که سرمایه ام را در این استان به کار گرفته ام وقتی هیچ مسئول دلسوزی از تولیدات اقتصادی استقبال نمی کند سرمایه گذاری در این استان کاری اشتباه است.
اکنون این همه سرمایه ای را که در اینجا صرف کردم که درب آن بسته و خاک می خورد؛ اگر در نقطه دیگر خارج از استان صرف می کردم حداقل سودی برایم داشت.
اینها فقط قسمتی از مشکلات سرمایه گذاری در سیستان وبلوچستان است که بعلت عدم حمایت و همکاری از سوی مسئولان باعث دلسردی و فرار سرمایه گذاران به خارج از استان می شود.
اسحاق کیخا در ادامه بیان کرد: پرورش استخر ماهی یکی از دیگر فعالیت هایی بود که در کنار این نانوایی راه اندازی کردم، فقط یکسال 500 عدد ماهی گوشی و کپور از شیلات به ما تعلق گرفت که تعدادی از آنها مردند و مابقی زنده هستند. در سایر نقاط کشور خوراک ماهی بصورت رایگان در اختیار پرورش دهندگان قرار می گیرد ولی این سهم ناچیز را از ما دریغ کردند و هیچکس پاسخگو نیست.
در این مکان علاوه بر فعالیتهای بالا اقدام به کاشت 750 نهال پسته، انگور، زردآلو، گوجه، انار، خیار، بادمجان، هلو وسبزی و... شده است که همه آنها مجهز به سیستم آب قطره ای هستند.
اگر این مکان راه اندازی می شد نه تنها مشکل تامین نان اهالی رفع می شد بلکه تعداد30 نفر مشغول بکار می شدند که این مهم خود از آمار بیکاری استان کم می کرد.
اینها همه هزینه است که می توانست در صورت حمایت دولتمردان تا حدودی جوانان را از بیکاری نجات دهد و در استان محرومی همچون سیستان وبلوچستان اشتغالزایی ایجاد کند، چرا بخاطر عدم حمایت دولت و مدیریت برنامه ریزی نشده برخی مدیران و مسئولان مردم استان باید شاهد تعطیلی و ورشکستگی 50 درصد از کارخانجات ومعادن در استان خود باشند.
دولت هیچ کاری برای حمایت از تولید کنندگان اقتصادی در این استان انجام نمی دهد، این همه ما هزینه کردیم اما در قبال تولید و حمایت از ما چه کردند؟ با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای حمایت از تولید ایرانی، برخی مسئولان در خواب شیرین به سر می برند که نتیجه آن فرار سرمایه گذار به خارج از استان است. هزینه و سرمایه ای که متعلق به این مردم و منز=طقه محروم است به راحتی به استانهای همجوار منتقل می شود و این استان هر روز شاهد فقر و محرومیت بیشتری است؟
حداقل خواسته ما آوردن یک ترانس و تیربرق برای راه اندازی نانوایی برای این مردم است، مردمی که برای یک نان مجبورند کیلومترها راه تا شهر را طی کنند و در قبال آن ما شاهد تصادفات زیادی در این خصوص در جاده پرپیچ و خم منزلاب هستیم.
این همه می گویند از طرح های اقتصادی حمایت می کنند پس چرا ما در این استان از هر لحاظ در محرومیت به سر می بریم؟ چرا مسئولان سرمایه گذاری در استان را به سردی مواجه کرده اند؟ این همه هرینه کرده ایم اما پشتیبانی نمی کنند و تمام هزینه های ما به سمت رکود و ورشکستگی گرایش پیدا کرده است.
تا اینجا هر هزینه ای برای تاسیس این نانوایی و استخر پرورش ماهی صرف شده است هزینه شخصی بوده و به جرات می گویم وقتی مسئولان زحمت نصب یک تیربرق را به خود نمی دهند نشان داده اند از طرح های اقتصادی در سیستان و بلوچستان حمایت نمی شود.
حیف پولی که اینجا خرج کردم اگر خارج از استان این سرمایه گذاری را کرده بودم حداقل دل خوشی داشتم.
خواسته من از مسئولان این است که اگر واقعا قرار است از طرح های تولیدی و اقتصاد مقاومتی دفاع کنند یک روز به شهرک صنعتی زاهدان بروند و از نزدیک شاهد تعطیلی 50 درصد از کارخانجات زاهدان باشند، آنوقت چاره ای اساسی بیندیشند.
اگر قرار است کاری برای مردم منطقه محروم انجام دهند حداقل اقدام به نصب ترانس و تیر برق کنند، زیرا پرداخت 50 میلیون تومان برای نصب تیربرق که از سوی اداره برق برای ما برآورد شده است از توان مالی ما خارج است و این مهم نیازمند همت و تلاش سایر مسئولان دارد.
در تماس تلفنی که خبرنگار زاهدانه با سرهنگ علی اکبر جعفری مسئول بسیج سازندگی استان داشت، وی در خصوص رفع مشکل این کارآفرین گفت: در بازدیدی که از منطقه منزلاب صورت گرفت، قرار شد این کارآفرین مدارک و درخواست خود را بیاورد تا موضوع رفع مشکل کار تولیدی آنجا که نبود برق است را در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود: مشکل زمین های این منطقه نداشتن سند است که این موضوع کمک به آنها را با مشکل مواجه کرده، ولی ما تمام سعی خود را برای کمک و رفع مشکل در این منطقه انجام خواهیم داد و از طرح های تولیدی و اقتصادی حمایت می کنیم.
لازم به ذکر است روستای منزلاب یکی از روستاهای شهرستان زاهدان می باشد که در دهستان چشمه زیارت از توابع بخش مرکزی در20کیلومتری جاده زاهدان - خاش واقع شده است، این روستا بیش از 40 پارچه روستای دیگر را در خود جای داده که قریب به 750 خانوار در حال حاضر در آن سکونت دارند.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcdfn09.yt0jz6a22y.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما