تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۲۵
هرگاه به حماسه خرمشهر می اندیشم و به جمله خرمشهر را خدا آزاد کرد و هرگاه به کعبه می اندیشم به محور وحدت و تجمع میلیون ها مسلمان یک شکل و یک رنگ و هرگاه به مسجد الاقصی می اندیشم خانه مظلوم خدا که هنوز مسلمانان برای باز پس گرفتنش در تکاپو هستند، به خود می بالم که یک مسلمانم و مسجد محور عمل من است.
مساجد محملی برای تجمیع میان عمل و نظر
مساجد محملی برای تجمیع میان عمل و نظر
به گزارش عصر هامون، مساجد از دیر باز تاکنون نقش محوری در اخلاق و عمل برعهده داشته اند، و این جمع نظر و عمل در یک مکان از معدود اتفاقاتی است که در عصر حاضر روی می دهد، چراکه امروزه انسان ها یا در فلسفه بافی و اندیشیدن زیاده روی می کنند و در گوشه ی کافه ها و اتاق های فکر بدون عمل تنها تراوشات ذهنی خود را به زبان می آورند و یا اینکه وارد عرصه عمل می شوند بدون پشتوانه نظری.

بحث کهن تخصص و تعهد، اشاره به همین معنا دارد، از دیر باز عده ای تخصص را برتر از تعهد گرفته و بر آن پافشاری کرده اند و در مقابل عده ای تعهد را برتر از تخصص دانسته اند لیکن نیک می دانیم که تعهد و تخصص دو قطب یک جهت بوده و مکمل همدیگر هستند، مسجد از معابر برجسته جمع میان تخصص و تعهد است؛ آنچه از مسجد در گذشته می شناختیم محور هر فکر،نظر و تخصص مثبت و مطلوب بوده است، تخصصی که کار را بر عهده دیگران ننهاده و به اصطلاح هیئتی وار هرکس آنچه را نیک می اندیشید به عرصه عمل وارد می کرد.

با تمام این احوال و باتوجه به پیشرفت روزافزون علم و صنعت و گرفتاری های روزمره ما انسان ها مسجد از محور عمل و اندیشه تنها به مامنی امن برای عاقبت اندیشی ریش سفیدان و افراد پابه سن گذاشته تبدیل شده است.

اولین عذری که هریک از ما برای قصور در مقابل مسجد به آن متوسل می شویم، درگیری ها روزمره و اشتغالات روزانه است، اما مگر مردمان عصر پیامبر و حتی ایرانیان انقلابی تنها در ۳۰ سال پیش از این اشتغالات و گرفتاری هایی نداشتند که آن را بعنوان عذری مقبول ارائه کنند؟

از طرفی مساجد از دیرباز تاکنون محملی مناسب برای نیروهای جبهه حق در هنگامه جنگ با کفار و اهل باطل بوده است؛ مطالعه سیر تطور انقلاب های اسلامی و اجتماعی از گذشته تاکنون و عصر پیامبر اکرم(ص) تا جنبش های بیداری در جهان اسلام امروز از یک خواستگاه مشترک شکل گرفته اند، این خواستگاه مشترک جایی نبوده جز مساجد.

بارها رهبران دینی با همراهی مردم توانسته اند با استفاده از ظرفیت های انسان سازی مساجد خیزش های عظیمی ایجاد کنند.

در همین رابطه زینب فدایی کارشناس علوم اجتماعی به خبرنگار سیب و سوران گفت: جوانان عصر حاضر با سرگرمی های چون کامپیوتر،انواع کنسول های بازی و پیروی از عادات و رفتارهای جوانان غربی در ایران رو به اضمحلال رفته و چندی نمی گذرد که نسل هایی تنبل، کسل و خموده مدیریت کشور را بدست بگیرند.

وی افزود: در گذشته جوانان و نوجوانان با حضور در پایگاه های مذهبی و اجتماعی چون مساجد این فرصت را می یافتند که انرژی و هیجان درونی خود را در مسیرهای هدفمند و دارای محتوی تخلیه کنند، اما متاسفانه امروز جوانان با فاصله گرفتن از این پایگاه ها و پیروی از آداب و سبک زندگی غربی خمودگی و ناتوانی را نهادینه کرده اند.

این کارشناس علوم اجتماعی ادامه داد: به عنوان مثال در انتخابات گذشته شاهد بودیم مساجد محور رای گیری و تجمع رای دهندگان بودند، و تنها دراین روز شور و نشاطی مضاعف در این مکان ها شاهد بودیم، اما پس از گذشت یک روز باردیگر مساجد به حاشیه رانده شده و به فراموشی سپرده شدند.

وی افزود: مساجد حاشیه نشینانی غنی هستند، که باتمام گمشدگی در جریان زندگی روزمره ما مسلمانان، هنوز غنای فکری و عملیاتی خود را حفظ کرده و آماده تربیت نسلی پرشور و توانمند هستند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcj.vemfuqeh8sfzu.html
منبع : سیب و سوران
نام شما
آدرس ايميل شما