ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> وایبری ها، وام بگیرید! | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۰
با توجه به شرایط، آمار و ارقام اقتصادی کشور و از طرفی با توجه به ارائه انواع جدید تسهیلات از سوی بانک‌های مختلف، ورود سودجویان به این ورطه عاملی برای توجه بیشتر به امنیت و ریزه‌کاری های این موضوع است.
وایبری ها، وام بگیرید!
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون، با توجه به شرایط، آمار و ارقام اقتصادی کشور و از طرفی با توجه به ارائه انواع جدید تسهیلات از سوی بانک‌های مختلف، متقاضیان دریافت این تسهیلات رو به افزایش است.

متقاضیانی که تعداد آن‌ها با شنیدن عناوین هیجان‌انگیز این تسهیلات و از طرفی قرار گرفتن در تنگناهای مالی و اقتصادی، رو به فزونی است.

اما ماجرا از جایی آغاز می‌شود که متقاضی از همه جا بی خبر برای دریافت تسهیلات به شعب یکی از بانک‌ها مراجعه می‌کند و با انبوهی از اسناد، ضمانت‌ها و سنگ اندازی های متفاوت بانک‌ها مواجه می‌شود.

اما از آنجایی که اغلب متقاضیانی عامی و بی پشتوانه هستند، یا کم می‌آورند و عطایش را به لقایش می‌فروشند و یا آنقدر می‌روند و می‌آیند تا خسته شوند، حال آیا بشود یا نشود خدا داند.

در این هنگام است که سودجویان همیشه در صحنه با پیشنهادات طلایی خود وارد می‌شوند، یک روز در روزنامه، یک روز از طریق تلفن همراه، یک روز تراکت های کف خیابان و قس علی هذا...

اما ورود این فرصت طلب‌ها به دنیای مجازی، هم جای تأمل دارد و هم نشان از پیشرفت آن‌ها و پسرفت سیستم بانکی است.

هنگامی که پیامی از سوی یکی از این شرکت های دریافت تسهیلات از طریق وایبر برای ما ارسال شد، متن جالب این پیام قابل توجه بود.

مشترک گرامی .......0912

با سلام

دفتر مشاوره سرمایه گذاری و سرمایه پذیر (...)

1.تأمین سرمایه شامل بانکی و شخصی، در قبال سند مسکونی تهران و حومه.
( از 50 میلیون تا 20 میلیارد)

2. همچنین جذب سرمایه شما با سودی عالی و مطوئن با ضمانت سند مسکونی
( با رعایت قوانین حقوقی و عقود شرعی)

... 0217761
... 0912850

هنگامی که باشگاه خبرنگاران با این شرکت تماس گرفت و تقاضای دریافت تسهیلاتی به مبلغ 1 میلیارد و 100 میلیون تومان داشت، این شرکت چندین راه حل برای را دریافت تسهیلات ارائه کرد.

از جمله اینکه می‌توان با ارائه سند ملکی با پایان کار و به نام متقاضی و متناسب با میزان وام و سود آن از این تسهیلات استفاه کرد و در پایان سود آن پرداخت شود.

اما شیوه بعدی کمی جالب توجه تر بود زیرا می‌توانستیم با به نام زدن این سند به نام فردی خاص و اصطلاحاً صاحب پول، از این تسهیلات استفاده کنیم اما نوع دریافت سود هیچگونه همخوانی با بانکداری بدون ربا سیستم بانکی ندارد که هیچ، بلکه رسماً ربا است.

براساس این گزارش؛ شیوه سومی که این شرکت می‌توانست از طریق آن برای ما تسهیلات دریافت کند،از طریق شعب بانکی خاصی بود که از سوی آن‌ها معرفی می‌شد زیرا می‌توانیم با تشکیل پرونده در شعبه اعلامی پس از گذراندن مراحل لازم و با همکاری این شرکت، تسهیلات لازم را دریافت کنیم.

اما هنگامی که نقش این شرکت را در این روند از آن‌ها جویا شدیم، با عبارت جالبی مواجه شدیم " الان هیچکدوم از بانک‌ها وام نمیدن، ما هم به خاطر ارتباطی که با بعضی از شعب خاص داریم میتونیم برای شما وام بگیریم "

با توجه به صحبت های این شرکت و تجربیات مشابه و اغلب غیر واقعی، پیگیر این موضوع از بانک مرکزی شدیم.

در همین راستا حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص این موضوع اظهار داشت: از ابتدا تا انتهای این کار کذب و کلاهبرداری و گول زدن متقاضیان ناآگاه است.

وی افزود: همین که اعلام می‌شود وثیقه ملکی در رهن شرکتی که بانک هم نیست و علاوه بر این با ارتباط‌های پنهانی که احتمالاً برخی از بانک‌ها دارد که من بعید می‌دانم بتواند منابعی تهیه کند و در اختیار متقاضیان و صاحبان وثیقه بگذارند.

این عمل اشکال بزرگی است زیرا کسی که واقعاً به دنبال فعالیت مالی با چنین روند پیچیده‌ای باشد، معلوم است که قطعاً سرش کلاه خواهد رفت زیرا این مؤسسات و شرکت‌ها اغلب ظاهری است و هنگامی که دراقدامات آنها دقیق می‌شوید هیچ چیز نیست.

وی افزود: شرکتی که این اقدامات را صورت می‌دهد، در اصل ممکن است با برخی بانک‌ها درارتباط باشد که البته طبق اطلاعات من، قسمت اعظم این کار به صورت پنهانی با مؤسسات غیر مجاز صورت می‌گیرد.

معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه تصریح کرد: بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات، مکانیزمی دارند و به گونه‌ای نیست که شعبات به راحتی منابع موجود را در اختیار متقاضیان بگذارند، زیرا برای بانک‌ها حداکثر تا 100، 150 میلیون تومان برای پرداخت تسهیلات در اختیار دارند که باید برای آن از شبکه مرکزی تأییدیه دریافت شود پس تا 2 میلیارد تومان قطعاً معاون اعتباری بانک دخالت داده خواهد شد.

تهرانفر با بان اینکه این آقایون با این طراحی که راه‌اندازی کرده‌اند تردید نداشته باشید که با مؤسسات غیر مجاز به صورت پنهانی و زیر زمینی ارتباط دارند، گفت: من توصیه می‌کنم مردم به ادعاهایی که می‌شود اعتماد نکنند و با نگاه صحیح و درستی به روند و قول و قرار های آن‌ها نداشته باشند و هنگامی که بانک‌ها فعال هستند و متقاضیان می‌توانند مستقیم به آن‌ها مراجعه کنند مطمئناً پشت پرده این ادعاها نیت‌های نادرستی پنهان است.

این به معنای این است که به دلیل اینکه برای دریافت تسهیلاتی با ارقام بالا، روند پیچیده‌ای وجود دارد زیرا مکانیزم اعتباری بانک‌ها به این صورت تعریف شده که در طبقات مختلف برای حداکثر وام به عنوان مثال در شعب درجه 4 یک بانک اجازه پرداخت بیش از 20 میلیون تومان تسهیلات ندارد و اگر کسی ادعا کند که من از رئیس شعبه بانک 100 میلیون تومان وام دریافت می‌کنم قطعاً کذب است زیرا اداره مرکزی اجازه پرداخت چنین مبالغی را به آن شعبه نداده است.

کسی که می‌خواهد از یک بانک طبق اعلام آقایون به عنوان مثال 5 میلیون تومان وام بگیرد به این معنا است که فسادی در یکی از شعب ایجاد شده که مجموعه‌ای از مدیران ارشد کل یک بانک در جریان این فساد دخالت دارند و از نظر من تردیدی نداشته باشید که کذب است و در پس پرده اتفاقاتی رخ می‌دهد که گفته شد.

اما برخی از افراد که احتمالاً منابع اضافه دارند این منابع را به بانک‌ها تحویل نمی‌دهند و در اختیار این افراد می‌گذارند تا وام‌های کلان با سودهای بالا پرداخت کنند و توصیه من به متقاضیان تسهیلات این است که به تبلیغات کذب و بی پایه اساس که تائید رسمی ندارد، توجه‌ای نداشته باشند.

در پایان گفتنی است؛ با تمام این تفاسیر هنوز هستند متقاضیانی که ناآگاهی و اعتماد موجب به دام انداختن آن‌ها خواهد شد و حتی سرمایه ناچیزی را هم که دارند به امید دریافت سرمایه ای بیشتر آن را هم از دست خواهند داد.


گزارش از : ساناز کلاهدوز
انتهای پیام/8399 https://www.asrehamoon.ir/vdcjyiem.uqehyzsffu.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما