تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
چندسالی می شود که کالاهای چینی مهمان خانه های ایرانی شده اند و به لطف واردات بی رویه این بار بدلیجات وارداتی نیز گوی سبقت را از تولیدکنندگان داخلی ربودند و از رگ گردن به ایرانی ها نزدیک تر شدند.
جولان بدلیجات چینی در ایران
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون، تولیدکنندگان بارها به واردات بیرویه کالا به کشور انتقاد کرده و از مسئولان درخواست کردند برای حمایت از تولید داخلی جلوی واردات کالا گرفته شود.

این در حالی است که افزایش واردات در سالهای گذشته منجر به تعطیلی و رکود واحدهای تولیدی در کشور شده و تولیدکنندگان دیگر رمقی برای اعتراض ندارند.

از طرف دیگر برخی می گویند نمی‌توان دور کشور را حصار کشید و به نام حمایت از تولید داخل دیوار تعرفه را افزایش داد و تولیدکنندگان داخلی باید آن‌قدر کیفیت کالاهای خود را ارتقا دهند تا قدرت رقابت با سایر تولیدات جهانی را داشته باشد.

این تنها یکروی سکه است و داستان وقتی آغاز می‌شود که یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد بسیاری از منابع ارزی کشور صرف واردات برخی کالاهای بیمصرف و تجملی می‌شود.

یکی از کالاهای وارداتی که امروز در بازار جای خود را بازکرده زیورآلات بدلی است که به گفته اکثر واردکنندگان سود واردات آن بسیار زیاد است.

می‌توان گفت زیورآلات به دلیل حجم کم، مصرفی بودن و قیمت مناسب یکی از بهصرفه‌ترین محصولات برای واردات است و کشور چین درزمینه تولید این محصولات عمده بازار دنیا را تحت تأثیر قرار داده است.

عمده زیورآلات وارداتی در ایران تولید چین و پسازآن تایلند و هند است که واردکنندگان با مراجعه به شرکتهای مذکور سفارش خود را داده وو سپس آ؛ ن را به کشور وارد می‌کنند.

قیمت این زیورآلات در سطح شهر متفاوت است و بسته به محل مغازه موردنظر و کیفیت جنس و حتی برند بودن آن باید تا چند صدهزار تومان را برای آن هزینه کرد.

فروش این زیورآلات بهقدری باصرفه است که حتی دست‌فروشان در مترو نیز از این بازار عقب نمانده و به عرضه آن باقیمت مناسب می‌پردازند.

کیفیت بالا، قیمت مناسب و حتی شباهت بسیار آن به زیورآلات طلا منجر به افزایش رغبت به بدلیجات شده است تا جاییکه بسیاری از زوج های جوان برای مراسم عروسی خود اقدام به خرید سرویسهای بدلی می‌نمایند.

این گسترش بدلیجات خارجی در کشور تا جایی است دستسازهای ایرانی از این بازار عقبمانده و حرفی برای گفتن ندارند.

به گزارش خبرنگار تجارت باشگاه خبرنگاران بر اساس آمار گمرک در سال گذشته پنجهزارو516 تن مروارید طبیعی، سنگهای گران‌بها و نیمه گران‌بها و زیورآلات و سکه به ارزش 179میلیونو417هزارو 110 دلار به کشور وارد شد.

این میزان واردات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ازنظر وزنی 1024.06 درصد افزایش و ازنظر ارزشی 1.36 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

حال با این واردات بیرویه این سؤال پیش می‌آید که باوجوداینکه بسیاری از جوانان کشور در جستجوی کار هستند چرا باید ارز کشور صرف واردات اینگونه کالاها شود و آیا بهتر نیست این هزینه‌ها صرف کارآفرینی و ایجاد اشتغال شود.
 
گزارش: فاطمه کامرانی

انتهای پیام/8399 https://www.asrehamoon.ir/vdccs4qe.2bqoo8laa2.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما