تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۵
اجرایی سلیقه ای طرح طبقه بندی مشاغل این کارخانه، حذف حق الزحمه سختی کار، واگذار نشدن بن کارگری و لباس از مهمترین مشکلات کارگران کارخانه سیمان خاش است.
مشکلات کارگران کارخانه سیمان خاش را دریابید
مشکلات کارگران کارخانه سیمان خاش را دریابید
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از تفتان ما، ائمه اطهار(ع) در بسیاری از احادیث و روایات از کارگر به عنوان سمبل زحمت و تلاش نامبرده اند و پرداخت حقوق و دستمزد آنان را حتی قبل از خشک شدن عرق جبین فرمایش نموده اند، اما کارفرمایان کارخانه سیمان خاش گویا چنین احادیثی را نشنیده و یا اگر به گوششان رسیده، علاقه ای برای عمل به آن ندارند.
اجرایی سلیقه ای طرح طبقه بندی مشاغل این کارخانه، حذف حق الزحمه سختی کار، واگذار نشدن بن کارگری، لباس و دیگر مطالبات که در قانون کار به آن اشاره شده و در هرماه باید به کارگر تعلق گیرد درکنار اعمال نشدن پرداخت درصدی به عنوان نوبت کار، از نمونه های بارز اهمال کاری کارفرمایان است.
عدم پرداخت حقوق به موقع که از مهمترین دغدغه ها بوده و بسیاری از خانواده های کارگران را رنجیده خاطر کرده از دیگر اعتراضات است.
جمعی از کارگران کارخانه سیمان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما از عدم اجرای واقعی طرح طبقه بندی مشاغل کارگران این کارخانه سیمان و تاخیر در پرداخت حقوق و دستمزد خود گلایه کردند.
این افراد با بیان اینکه این طرح در مکاتبات و قراردادها اجرا شده اما در عمل اجرا نشده است، افزودند: بر اساس این طرح باید کارگران به ازای هر چهار سال کار کردن یک گروه شغلی به گروه کارگران اضافه شود اما متاسفانه این اقدام در کارخانه سیمان خاش به دلخواه و سلیقه ای اجرا می شود.
آنها ادامه دادند: مدیران این کارخانه این طرح را فقط برای مدیران به اجرا در می‌آورند و به طور مثال کارگری در این کارخانه حضور دارد که با وجود ۱۶ سال سابقه کار تنها یک گروه شغلی‌ رشد یافته است.
کارگران ادامه دادند: برخلاف پیگیری و نامه نگاریهای که چندین سال با مسوولان استان و شهرستان انجام شده اما تاکنون اقدامی برای حل این مشکل ما انجام نشده است و آن ها همچنان به مشکلات ما بی تفاوت هستند.
این افراد تصریح کردند: هم اکنون تعداد زیادی از کارگران این کارخانه با مشکلات مالی دست به گریبانند و نیازمند دریافت مطالبات خود بر اساس طبقه بندی هستند.
آنان با اشاره به رشد بسیار زیاد صادرات سیمان این کارخانه در سال ۹۳ و ادامه رشد تولید در سال جاری، دیگر مشکل کارگران را «عدم پرداخت بهره ‌وری» عنوان کرد.
این کارگران افزودند: حق بهره ‌وری برای مدیران تا دو برابر پایه حقوق محاسبه می‌شود ولی این پرداخت برای کارگران به ازای یک پایه حقوق آن‌هم با امتیازی که بنا به دلخواه اعمال شده، پرداخت می‌شود. ‌
این کارگران اظهار کرد: مزایای «سختی کار» در کارخانه سیمان خاش فقط به ۱۰ درصد از کارگران پرداخت می‌شود و علاوه بر نقش کمرنگ بن کارگری در سبد غذایی کارگران آنان در خصوص تامین مسکن نیز مشکل دارند.
مهمترین مشکل کارگران “مدرک تحصلی پایین” است
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه سیمان خاش نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه سیمان خاش از سال ۹۲ اجرا شده است، اظهار کرد: بر اساس قانون کار بازنگری این طرح براساس توافق بین کارفرما و کارگر است.
صفا کردی با بیان اینکه از ۳ سال قبل اکثر گروه ها به کارگران اعطاء شده است، بیان کرد: مهمترین مشکلی که کارگران این کارخانه دارند این است که مدرک تحصیلی آنان پایین است اما برای حل این مشکل نیز مصوب شده است که اگر کارگری از تجربه کاری بالایی برخوردار باشد، این موضع تعدیل شود.
به گزارش تفتان ما، در حال حاضر فقط ۲۸۰ کارگر رسمی، ۱۱۰ کارگر با قرارداد حجمی و بیش از ۵۰ کارگر روزمزد در کارخانه سیمان خاش شاغل هستند که جدا از اجرای سیلقه‌ای طح طبقه‌بندی مشاغل هنوز برخی از آن‌ها تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار ندارند.
انتهای پیام/4382
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbs8bz.rhbf0piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما