تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۲
معاون فنی مرکز بهداشت استان گفت: در طی 2 سال گذشته چهار مورد هاری در استان گزارش شده است که با توجه به غیر قابل درمان بودن این بیماری متاسفانه هر چهار نفر آنان فوت کرده اند.
بیماری هاری منجر به فوت چهار شهروند سیستان وبلوچستانی شد
بیماری هاری منجر به فوت چهار شهروند سیستان وبلوچستانی شد
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، معاون فنی مرکز بهداشت استان در نشست روز جهانی پیشگیری از هاری اظهار داشت: بیماری هاری یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که بیشتر در حیوانات گوشتخوار مانند سگ ، گربه ، گرگ ، روباه و شغال و در حیوانات علف خوار مانند گاو ، گوسفند ، بز ، اسب بروز می کند .
دکتر مهدی زنگنه از عمده نشانه های این بیماری را تغییر حس در محل گاز گرفتگی به شکل خارش، مور مور، سردرد، تب و بیقراری، دلهره و وحشت، ترس از نور، صدا و هوا و حالت حمله به اطرافیان در فرد بیمار عنوان کرد و گفت: در صورت بروز علایم هیچ راهی برای درمان فرد وجود ندارد و در نهایت فلج عضلات دستگاه تنفسی موجب فوت فرد مبتلا به هاری خواهد شد.
وی گفت: اگر انسانی توسط حیوان هار گزیده شود و برای او اقدامات درمانی پیشگیری انجام نشود بعد از طی یک دوره مخفی (15 روز تا چند سال)، علایم هاری در او ظاهر می شود.
بروز بیماری هاری در شهرستان های خاش، چابهار و زاهدان
این مسئول بیان کرد: موارد مشاهده شده به بیماری هاری در شهرستان های خاش، چابهار و زاهدان بوده است از این رو لازم به ذکر است که افراد بلافاصله پس از گاز گرفتگی توسط حیوانات باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
زنگنه ادامه داد: در طی 2 سال گذشته چهار مورد هاری در استان گزارش شده است که با توجه به غیر قابل درمان بودن این بیماری متاسفانه هر چهار نفر آنان فوت کرده اند.
وی گفت: تعداد یک هزار و 540 مورد حیوان گزیدگی به مراکز درمانی استان مراجعه کرده اند که همگی آنان تحت درمان قرار گرفته اند.
سرنوشت بیماران مبتلا به هاری منجر به مرگ می شود
این مسئول افزود: در صورتی که انسان ، توسط حیوان آلوده به هاری گزیده شود، این بیماری بلافاصله به وی منتقل می شود .
دکتر زنگنه با بیان اینکه حدود 60 در صد موارد حیوان گزیدگی مربوط به افراد گروه سنی 5 تا 29 سال بوده است، گفت: توجه خاص خانواده ها به این گروه جهت افزایش سطح آگاهی آنان در خصوص غیر قابل درمان بودن این بیماری پس از بروز علائم بالینی وضرورت مراجعه فوری وبه موقع به مراکز درمانی باید مورد اهمیت واقع شود.
زباله های رها شده عامل مهم ازدیاد سگهای ولگرد
مدیر خدمات شهری شهرداری زاهدان نیز یکی از دلایل ازدیاد سگهای ولگرد در استان را انباشت زباله در مناطق حاشیه شهر عنوان کرد و گفت: در طرح اتلاف حیوانات ناقل بیماری در محدوده شهر زاهدان در سال 93 حدود 3هزار قلاده سگ ولگرد توسط مامورین شهرداری تلف شده اند.
سید مجید طباطبایی افزود: در هر شبانه روز 300 تن زباله از سطح شهر زاهدان جمع آوری وبه منظور پیشگیری از هرگونه آلودگی وبیماری در سایت دفن زباله شهرداری واقع در جاده میرجاوه دفن می گردد.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcefw8f.jh8nei9bbj.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما