تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۶
به سراغ مردم سیل زده روستای غمداد رفتیم تا ازنزدیک وضعیت آنان را ارزیابی کنیم.
ساعتی پای دردل مردم سیل زده غمداد/مردم سیل زده در شرایط مناسبی به سر نمی برند
ساعتی پای دردل مردم سیل زده غمداد/مردم سیل زده در شرایط مناسبی به سر نمی برند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  لادیز ؛ بارندگی های اخیر دراستان سیستان وبلوچستان باعث جاری شدن سیلاب هایی دربرخی مناطق استان شد،براثر این بارندگی ها و جاری شدن سیلاب،بیش از 50منزل مسکونی درسه روستا درشهرستان میرجاوه تخریب شد که میزان تخریب در دو روستا صدر درصد تخمین زده شده است.

به محض وقوع حادثه نیروهای امدادی وهلال احمر به یاری سیل زدگان شتافتند و 100دستگاه چادر برای اسکان سیل زدگان در منطقه ای امن تعبیه و پتو و غذا  بین آنان تقسیم شد.

اما با پایان این ماجرا ،به سراغ مردم سیل زده در یکی از کمپ های اسکان رفتیم تا از نزدیک وضعیت آنان را ارزیابی کنیم، با گذشت دو روز مردم همچنان در چادرهای هلال احمر به سر می بردند و تنها عده اندکی که منازلشان کامل تخریب نشده بود ،پس از خشک شدن آب ها،به منازلشان بازگشته بودند.

برخی از کودکان پای برهنه درمیان چادرها بازی می کردند و مادران سرگردان به دنبال آرام کردن فرزندان خود بودند.کودکی سه ماه در آغوش مادرش گریه می کرد و وقتی دلیل آن را جویا شدم با اعتراض گفت:این کودک دیشب تاصبح از سرما نخوابیده واکنون تب کرده  وآرام ندارد،فقط خدا می داند ما چگونه شب را به صبح رساندیم.

پای دردل مردم که نشستیم هرکس گلایه ای داشت ،برخی با گام های سریع خود را به ما می رساندند و از بی توجهی مسئولین گله می کردند.

پیرمردی که گوشه چادرنشسته ، می گوید:هنگام وقوع سیل به سرعت زنان وکودکان را با ماشین از محل دور کردیم ،سیل 6 خانه متعلق به من و اقوامم را خراب کرده است وتمام اسباب منزل و زمین های کشاورزی مان ازبین رفته است،مسئولین  چادر،پتو و کنسرو لوبیا آوردند ورفتند،حتی یک قطعه نان برای خوردن نداریم،امکانات و سرویس بهداشتی نداریم.

وی ادامه داد:نماینده مردم خاش ومیرجاوه در مجلس به دیدن ما امد و وضعیت ما رامشاهده کردند،مسئولین هرچه سریعتر فکری به حال ما بکنند،آب خوردن نداریم و5خانوار در یک چادر به سرمی بریم.

فرد دیگری  که یک  تلوزیون گلی را به ما نشان می داد ، بیان داشت:آواره و دربه در شده ایم،همه وسایل زندگیمان نابود شده است وهیچ کس فکری به حال ما نمی کند، تعدا پتوهایی که به ما دادند خیلی کم است و مجبورشدیم پتو هایی که زیر آب رفته بود خشک کنیم و از آنها استفاده کنیم،تنها15 چادر به ما دادند که برای این جمعیت خیلی کم است و زن و مرد در یک چادر به سرمی بریم، مسئولان به داد ما برسند.

خانمی از دور با خشم و اعتراض مطالبی می گفت که متوجه نمی شدم ، نزدیک تر رفتم و ضبط صوت را دست یکی از مردها دادم تا راحت تر صحبت کند،وی درحالی که صدایش از ناراحتی می لرزد،ادامه میدهد:فرزندانمان بیمار شده اند هیچ گونه امکانات بهداشتی نداریم،بدون امکانات و سرویس بهداشتی چگونه روزگار بگذرانیم ،بچه ها دچار بیماری عفونی شده اند ،حداقل فکری به حال بچه ها بکنید.

یکی از اهالی زمین کشاورزی اش را نشان می دهد و می گوید: محصولات کشاورزی کاملا ازبین رفته وزمین ها پر آب شدند،بسیاری از دامهایمان را آب برد برخی نیز که درسیل گیرافتاده بودند بیمارشدند و ازبین رفتند،مسئولین دارویی به ما بدهند تاسایر دام ها تلف نشوند.

فرماندار شهرستان میرجاوه درمصاحبه با خبرنگارما اظهارداشت: از لحظه بروز حادثه کاشناسان بهداشت در روستاهای موردنظر حضور پیداکردندواموزش های لازم به مردم داده شد.همچنین آب وفاضلاب روستایی یک شیرآب در منطقه برای تامین آب شرب مردم تعبیه کرد.

محمدمیهنی افزود:عمده مشکلات مردم برطرف شده اما نیاز به زمان بیشتری داریم تا تمامی مشکلات مردم حل شود،علاوه بر هلال احمر ازسایر دستگاه های اجرایی وسپاه نیز کمک گرفتیم و قرار شده تا کارهای بیشتری برای رفاه حال مردم سیل زده انجام گیرد.

وی خاطرنشان کرد:ازجهت تامین آب شرب و ترمیم شبکه برق مشکلی نداریم و با بنیادمسکن نیز هماهنگ شده تا قبل از فصل سرما ،اقدامات لازم راجهت حل مشکن مسکن سیل زدگان انجام دهد.
انتهای پیام/4382

 

https://www.asrehamoon.ir/vdccieqm.2bqei8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما