تاریخ انتشار :شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۶
دولت آمریکا می خواهد با این ضربات نحوه واکنش طرف ایرانی در دولت یازدهم را مورد ارزیابی های خود قرار دهد و اینکه به هر کدام از این کنش ها تیم وزارت خارجه دولت چه واکنشی نشان خواهد داد.
برجام
برجام
به گزارش سرویس بین الملل عصرهامون، ساعت 16:30 دقیقه روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بازداشت 10 نظامی آمریکایی به رسانه ها خبر داد، این نظامیان که به دلیل تجاوز به مرزهای آبی ایران اسلامی مورد بازداشت نیروهای سپاه شده قرارگرفتند. از سویی دیگر اما در قالبی تقریبا هم زمانبا تجاوز به مرزهای ایران اسلامی فارین افرز که رسانه اصلی مغز تصمیم ساز کاخ سفید است در تیتری معنا دار اینگونه بیان داشت: "زمان سختگيري به ايران فرا رسيده است." اما واقعا ابعاد این سختگیری چیست و کجاست؟ فارین افرز در ادامه و در سرمقاله خود اینگونه ادامه می دهد: "آمريکا علاوه بر بازنگري در توافقنامه هسته اي، بايد ايران را به خاطر اقدامات منطقه اي مجازات کند. بدين منظور آمريکا بايد از طريق احياي ساختار تحريم ها تا حد ممکن، ايران را از اقتصاد جهان جدا سازد. آمريکا بايد براي تشديد فشارها بر ايران، تحريم هايي را عليه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي اعمال و در عين حال تحريم ها را عليه نهادهاي مالي ايران حفظ کند."
شواهد موجود در فضای رسمی رسانه های بین المللی حکایت از بسته فشاری هوشمند علیه ایران اسلامی دارد که فرمان اجرای این بسته هوشمند رسانه ای مستقیما از سوی نظام سلطه هدایت میشود. واکنش های دولت ایران در فضای پسابرجام اما به عقیده بسیاری از ناظران بین المللی نقطه کانونی توجه این بسته فشاری هوشمند است. سنجش نوع واکنش دولت یازدهم به این نوع فشارها نقطه کانونی توجه سیاستمداران آمریکایی است. ضربات انگیزشی سیستم وزارت خارجه آمریکا علیه برجام خود بیانگر عمق راهبردی این نگرش در این سیستم است. تاکنون و در فضای پسابرجام آنچه مطرح می باشد تحریم های پیاپی شخصیت های حقیقی و حقوقی ایرانی از سوی دولت آمریکاست برای مثال می توان از لیست 16تایی تحریمهای پس از توافق ژنو تاکنون نام برد.
دولت آمریکا می خواهد با این ضربات نحوه واکنش طرف ایرانی در دولت یازدهم را مورد ارزیابی های خود قرار دهد و اینکه به هر کدام از این کنش ها تیم وزارت خارجه دولت چه واکنشی نشان خواهد داد. طبعا هرچه میزان واکنش ها از جانب طرف ایرانی سطحی تر باشد دستگاه انگیزشی طرف آمریکایی قوی تر و سنگین تر وارد میدان خواهد شد و اعمال فشار بیشتری خواهد نمود. بسته فشار علیه ایران اسلامی اما امروز کاملا همسو با سیاست خارجی آمریکایی ها در حال اجراست، این بسته شامل تحریم های اقتصادی، تحریم های حقوق بشری، تحریم ها مرتبط با امنیت بین الملل، تحریم های تسلیحاتی و اخیرا سنجش میزان واکنش به نقض محیط امنیت مرزی می شود که در ماجرای تجاوز تفنگداران دریایی آمریکایی رخ داد و با برخورد ویژه و دقیق نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رو به رو شد. در ماجرای تنفگداران آمریکایی، در حقیقت طرف آمریکایی می خواست بداند تا چه حد فضای محیطی امنیت مرزی ایران با برجام زدگی مواجه گشته است. به عبارتی به دنبال سنجش توان میزان نفوذ خود در محیط امنیتی- دفاعی ایران اسلامی بود که سپاه پاسداران با قاطعیت تمام راه نفوذ در این محیط را از پیش بسته بود و در حقیقت نمایان شد که محیط امنیتی ایران اسلامی برجام زده نشده است. بسته فشار علیه ایران اسلامی اما امروز ابعاد تازه ای به خود گرفته است و علاوه بر 16 تحریم پس از توافق ژنو امروزه 9 تحریم جدید در دستور کا آمریکایی هاست.
پائول رایان رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا در اظهاراتی بیان داشت: " قانونگذاران آمریکایی قصد دارند به زودی تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران تصویب کنند. مجلس منتظر اقدام رئیس‌جمهور نمی‌ماند. هفته آینده ما تحریم جدید علیه ایران را به رأی می‌گذاریم. در حال حاضر دستکم 9 طرح مختلف علیه ایران در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در دست بررسی است، که به دلایل مختلف از جمله مسئله موشکی و حقوق بشر در دستور کار قرار گرفته است."
این بسته تازه و نو اما حالا میرود تا قلب سیستم واکنش تیم حاکم بر وزارت خارجه دولت کنونی را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهد، طبعا هرچه دولت کنونی با حسن ظن با طرف مقابل رو به رو شود تنها دستاوردش خلق بسته های فشار جدید است. این مهم را تجربه 12 سال مذاکره با جهان سلطه به اثبات رسانده است و تجربه همین دو سال اخیر نیز مهر تاییدی است بر این مدعا که هر نقطه ای که با خوشبینی و ساده اندیشی رو به رو شود دقیقا نقطه ضعف ما محسوب خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب در همین رابطه و در نامه خود به دکتر روحانی در باره لغو تحریم ها اینگونه مرقوم داشته اند که: "از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریمهای ظالمانه‌ی اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرائی شدن آن در برجام به بعد از اقدامهای ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلّف طرفهای مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ی آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتّحادیه‌ی اروپا مبنی بر لغو تحریمها است. در اعلام اتّحادیه‌ی اروپا و رئیس‌جمهور آمریکا، باید تصریح شود که این تحریمها بکلّی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریمها باقی خواهد ماند، به‌منزله‌ی نقض برجام است."
مقام معظم رهبری در این نامه با آینده نگری ویژه ای بنابر آن داشتند تا جلوی خلق بسته های فشار علیه ملت ایران را سد کنند تا طرف مقابل اجازه نیابد به بهانه ای واهی فشار علیه ملت را تمدید نماید. اما حالا و بعد از خارج کردن قلب راکتور آب سنگین اراک، تصویب تحریم های جدید در کنگره ایالات متحده آمریکا معنای خاصی دارد و پیامی واضح را به دولت یازدهم مخابره می کند، باید دید آیا تیم وزارت خارجه این پیام را درک خواهد کرد یا خیر؟
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjhveo.uqevvzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما