تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۱
گزارش عصر هامون از آخرین تحولات سوریه:

آیا رژیم سعودی به سوریه حمله خواهد کرد؟

عده ای برآنند که عربستان طی روزهای آتی با حمایت های گسترده طرف امریکایی و غربی به سوریه حمله خواهد نمود و برخی دیگر از کارشناسان امر برآنند که احتمال این حمله بسیار ضعیف است، بررسی این موضوع از ابعاد گوناگون قابل ارزیابی است.
آیا رژیم سعودی به سوریه حمله خواهد کرد؟
آیا رژیم سعودی به سوریه حمله خواهد کرد؟
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل عصر هامون: بررسی ابعاد پیدا و پنهان حمله احتمالی عربستان به یمن فصلی بسیار طولانی را در بر می گیرد، فصلی که با تقاطع های متعدد امنیتی- سیاسی و بین المللی قابل بازشناسایی است و اینک اما در منطقه در پی خود تحلیل های متفاوتی را رقم زده است، عده ای برآنند که عربستان طی روزهای آتی با حمایت های گسترده طرف امریکایی و غربی به سوریه حمله خواهد نمود و برخی دیگر از کارشناسان امر برآنند که احتمال این حمله بسیار ضعیف است، بررسی این موضوع از ابعاد گوناگون قابل ارزیابی است:

اول: باید رفتار سیاسی عربستان در منطقه در قالبی کلان تر یا به عبارتی در فضای میدانی کنونی سوریه به نظاره نشست. پس از تشکیل ائتلاف پنج کشور علیه تروریسم تکفیری در سوریه پیشرفتهای میدانی ارتش و مردم سوریه بسیار سرعت گرفت، فتح شمال لاذقیه، آزادسازی جنوب حلب، شکستن محاصره نبل و الزهرا و آزاد سازی فرودگاه کویرس و صدها مورد دیگر از این قبیله اند. این پیروزی های پیاپی طی یکسال اخیر که تماما به سود مردم سوریه بوده است در نقاطی رخ داده که عربستان سعودی در این مناطق حیاط خلوتی برای پرورش تروریست های تحت امرش فراهم نموده بود و در حقیقت آزادسازی این مناطق یعنی خالی شدن پشتوانه نیروی انسانی سعودی ها در سوریه. اگر شیب این فتوحات به منوال کنونی ادامه یابد سعودی ها حتما در اینده تحولات منطقه هیچ جایی نخواهند داشت و تنها تکیه گاهشان یعنی تروریست های تکفیری و خشن نابود خواهند شد و اراده ملت ها سرنوشتشان را تعیین خواهد نمود لذا حیات عربستان باید از دو طریق ادامه یابد اول اینکه تجهیز تسلیحاتی و مالی این گروهک ها را افزایش بدهد که این امر صورت پذیرفته اما باز هم تروریستها توان رویارویی با جبهه مقاومت را ندارند و دوم اینکه خود وارد کارزار شود.

دوم: طی ماجرای توطئه نفتی که عربستان به نیابت از آمریکا آن را در منطقه رقم زد اولین متضرر از این ماجرا خود عربستان بود زیرا با کاهش شدید قیمت نفت در منطقه درآمد های مالی این دولت کاهش چشم گیری پیدا نمود و سران رژیم سعودی برای ادامه حمایت خود از تکفیری ها لاجرم به ذخایر استراتژیک ارزی خود روی آوردند. لذا توان اقتصادی عربستان سعودی با کاهش چشم گیری رو به رو شده است تا جایی که وزیر دارایی سعودی اظهار داشته است: کسری بودجه کشور در سال جاری به 87 میلیارد دلار خواهد رسید. سازمان بین المللی پول به عربستان هشدار داده که اگر اقدام به اجرای تدابیر ریاضتی نکند و به همین منوال کسری بودجه ادامه یابد ظرف ۵ سال ذخایر مالی این کشور به صفر خواهد رسید.
لذا توان اقتصادی عربستان سعودی از سال 2009 به این سو به شدت کاهش یافته و منطقا تاب و تحمل حمله مستقیم به سوریه را ندارد. عربستان برای گشودن جبهه ای جدید به منابع مالی بسیار بیشتری نسبت به گذشته احتیاج دارد که این امر از عهده خود او به تنهایی بر نمی آید و لذااست که طرح حمله به سوریه را در قالب ائتلاف ارائه نموده است تا هزینه های جنگ را کاهش دهد.

سوم: با توجه به دو وجه فوق که در ابتدا از دید سران رژیم سعودی در خطر افتادن منافع حیاتی شان آنها را به موضع گیری در قالب تهاجم مستقیم به سوریه واداشته و سپس این تهاجم را در قالب ائتلاف طرح ریزی نموده اند می توان یک وجه دیگر را نیز بدان افزود و آن اینکه، تجربه ثابت نموده است عربستان به دغدغه های سیاسی خود بیش از هرچیزی اهمیت می دهد حتی بیشتر از دغدغه های اقتصادی اش! مثلا پیش از آغاز تهاجم عربستان سعودی به یمن تقریبا بخش بزرگی از تحلیلگران مسائل بین الملل از عدم تمایل عربستان به گشودن جبهه جدید به دلیل دغدغه های اقتصادی خبر می دادند اما آنچه رخ داد تهاجم وحشیانه عربستان به یمن بود. لذا برخی کارشناسان بین الملل معتقدند با وجود هزینه کرد های سنگین طرف ترک و عربستان سعودی برای پیروزی تکفیری ها و در برابر عقب نشینی گسترده این گروهک از مناطق اشغالی در سوریه ضریب احتمال حمله سعودی ها به سوریه افزایش یافته است تا به زعم خود بتوانند به نوعی موازنه قوا را تعدیل کنند.

چهارم: اما بعد سیاسی ماجرا از اهمیتی مثال زدنی برخوردار است زیرا از سوئی طرف آمریکایی هرچند مشتاق به این گونه تحرکات نیابتی در منطقه است اما به دلیل درگیری شدید در فضای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نمی تواند به صراحت از این حمله احتمالی پشتیبانی نماید و از سوئی دیگر طرف آمریکایی و حتی طرف سعودی به شدت نگران و مترصد واکنش های جبهه مقاومت در منطقه نیز هستند زیرا می دانند روسیه و به طور کلی جبهه مقاومت در سوریه حضور اینچنینی را به هیچ وجه بر نخواهد تافت و پیش از اینکه اقتصاد بحران زده سعودی ها در این ماجرا درگیر شود، اقتصاد آمریکا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و بازارهای این کشور به این حمله واکنش منفی نشان خواهند داد. لذا باید منتظر ماند و دید که رژیم سعودی درآینده کدام گزینه را انتخاب خواهد نمود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchwin6.23niqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما