تاریخ انتشار :شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۸
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بزرگترین عامل ابتلا به بیماری هموفیلی را ازدواج های فامیلی عنوان کرد و گفت: تعداد زیادی از بیماران هموفیلی در سیستان و بلوچستان زندگی کرده که جهت درمان خود به طور میانگین ماهیانه به شهرستان زاهدان مراجعه می‌ کنند‌.
سیستان و بلوچستان رکوردار آمار مبتلایان به هموفیلی/ ازدواج فامیلی بزرگترین عامل بروز بیماری است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، بیماری تالاسمی نوعی بیماری ارثی است که گاهی اوقات آنقدر خفیف می باشد که فرد تا زمانی که قصد انجام یک عمل جراحی مثل عمل لوزه یا آپاندیس را پیدا نکند، متوجه این مشکل نمی‌شود.
ازدواج‌های فامیلی، ازدواج‌های ثبت نشده و خارج از دایره قانون و عدم اعتقاد به آزمایشات قبل از ازدواج از عمده دلایل ابتلای به این بیماری است که باید گفت همه ساله در سیستان و بلوچستان به این دلایل کودکانی پا به عرصه گیتی می گذارند که خواه ناخواه از طرف والدین خود این بیماری را به ارث برده و درد بی پایان آن را تا آخر عمر به جان می خرند.
گفتنی است یکی از راهکارهای عدم ابتلا به این بیماری ازدواج نکردن دو فرد ناقل بایکدیگر است تا از تولد فرزندان مبتلابه تالاسمی ماژور جلوگیری شود برای این کار همه افراد قبل ازازدواج باید آزمایش خون انجام دهند تا ازناقل بودن خود باخبر شوند.  
 
در این رابطه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با یکی از اصحاب رسانه با بیان اینکه بیماری هموفیلی بر اثر نوعی اشکال در انعقاد خون به وجود می‌آید، گفت: بیشترین علائم این بیماری در افراد علائم خونی است که بیشتر از همه به صورت خونریزی‌های غیرطبیعی خود را نشان می‌دهد.
دکتر مهدی طباطبایی شایع‌ترین علامت این بیماری را خونریزى زیاد و غیرقابل ‌کنترل عنوان کرد و گفت: تعداد زیادی از بیماران هموفیلی در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند که جهت درمان خود به طور میانگین ماهیانه به شهرستان زاهدان مراجعه می‌ کنند‌.
 

وی بیشترین علت بروز این بیماری در استان را ازدواجهای فامیلی عنوان کرد و افزود: در سیستان وبلوچستان 70 درصد بیماری هموفیلی بر اثر ازدواجهای فامیلی رخ می دهد که از این امر بعنوان بزرگترین علل ابتلا به بیماری هموفیلی یاد می شود.
طباطبایی در تکمیل این مطلب بیان داشت: در حال حاضر سیستان و بلوچستان بیشترین آمار مبتلایان به هموفیلی کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پایان با بیان اینکه بیشترین رایانه بهداشت و درمان برای بیماران خاص به بیماران هموفیلی اختصاص دارد، گفت: برای هر ویالی که به این بیماران تزریق می‌شود دولت بیش از یک میلیون تومان هزینه می‌کند.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdca6yna.49nme15kk4.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما