تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۴
یکی از جدی ترین معضلاتی که سال هاست گریبان گیر شهرستان چابهار شده است موضوع حاشیه نشینی است.موضوعی که رابطه مستقیم با اقتصاد، توسعه و امنیت دارد و باعث شده مسئولین در این حوزه جدی تر و سریع تر اقدام کنند.
حاشیه نشینی چالشی جدی فراروی توسعه چابهار/ عدم توازن صنعت با دیگر مولفه های اجتماعی و اقتصادی در شهرستان چابهار
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، ذهنیت عموم مردم در خصوص حاشیه نشینی به زندگی در حاشیه شهر سو پیدا میکند در حال که سال هاست این شیوه از زندگی همسایه بسیاری از مناطق در قلب شهر چابهار است.
یکی از چالشهای موجود در بخش امنیت عمومی بحث حاشیه نشینی می باشد که بسیار تاثیر گذار در امنیت اجتماعی و عمومی است.
یکی از علل اصلی روی آوردن مردم به سمت حاشیه نشینی عدم توانایی مالی در تهیه مسکن مناسب در سطح شهر است، از این رو به اجبار در اطراف شهر و یا مکان هایی که کمترین هزینه را برایشان دارد انتخاب کرده و بدون هیچگونه امکانات اولیه شروع به زندگی می کنند.
تصرف اراضی، برق غیر قانونی، بهداشت نامناسب از جمله مواردی است که همواره با حاشیه نشینی همراه بوده و باعث نگرانی بیشتر جامعه و مسئولین شده است.
محلات و مناطق حاشیه نشینی مستعد ارتکاب جرم هستند، فقدان نظارت امنیتی کافی وجود تعداد زیادی افراد نیازمند و بیکار، سطح پایین سواد، وضعیت جغرافیایی بعضی مناطق همه باعث می شود مجرمین به راحتی در آنجا پناه گیرند و تا زمانی که این عوامل زمینه ساز وجود داشته باشد این مناطق بالقوه جرم خیز خواهند ماند.
چابهار در این سال ها مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته و با ورود صنایع بالا دستی و توسعه همه جانبه باید معظل حاشیه نشینی را سریع تر ساماندهی کرد.
اگر روند جلوگیری از حاشیه نشینی با برنامه ریزی مناسب صورت گیرد و همه مسئولان عزم جدی برای مقابله با این پدیده داشته باشند قطعا این موضوع در زمان کوتاهی قابل حل است.
شهرستان چابهار در حال حاضر بیش از 50 هزار نفر حاشیه نشین دارد که هر روز با تصرف بیشتر اراضی  در حال افزایش است.
 این عقیده که باید مناطق حاشیه نشینی را تخریب کرد قابل دفاع نیست زیرا همین افراد یا ممکن است در محلات مختلف شهر پراکنده شوند که این خود نیز می تواند زمینه بروز مشکلات جدیدی باشد و یا مجددا به ساخت و ساز و سکونت در حاشیه دیگری از شهر اقدام کنند.
کارشناسان اجتماعی معتقدند: باید با ساماندهی حاشیه نشینی و فراهم کردن امکانات مورد نیاز حاشیه نشینان برای کم کردن فاصله و خلاء موجود بین آنها و شهرنشینان اقدام کرد و این امور که از لوازم و مقدمات پیشگیری و کاهش میزان جرایم در این مناطق است امکان پذیر نیست مگر با مشارکت و همکاری و همدلی تمامی دستگاه های دست اندرکار.
مسئولان کشوری برای حل معضلات حاشیه نشنیان چابهار به صورت جدی ورود پیدا نکرده اند
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار در گفت و گو با یکی ار رسانه ها گفت: چابهار به دلیل اتصال به آبهای اقیانوسی و داشتن بنادر و منطقه آزاد موقعیت مناسبی برای تجارت و فعالیت های اقتصادی دارد.
احمدعلی موهبتی با بیان اینکه مسئولان کشوری برای حل معضلات حاشیه نشنیان چابهار به صورت جدی ورود پیدا نکرده اند، افزود: عزم جدی مسئولان کشوری می تواند در مدت کوتاهی مشکلات ساکنان حاشیه شهر را حل کند.
وی ادامه داد: مسوولان زمانی می توانند مشکلات حاشیه نشینان شهر چابهار را در دستورکار قرار دهند که خود یک بار از کوچه پس کوچه ها و خانه های مسکونی این افراد دیدن و از نزدیک مسائل و مشکلات را لمس کنند آن گاه متوجه خواهند شد که مردم با چه مشکلاتی رو به رو هستند.
وی بیان کرد: مسوولان دست اندرکار براساس جمعیت چابهار باید برای ارایه خدمات بهداشتی، ساخت مدرسه، آبرسانی و برقرسانی به ساکنان شهری و روستایی تلاش کنند تا مردم با مشکل و کمبود امکانات رفاهی رو به رو نشوند.
دسته اول که پیش تر اشاره شد افرادی که توان مالی جهت تهیه مسکن مناسب ندارند؛ در مناطق حاشیه نشین سرقت برق، آب و گاز و تلفن نیز شایع است. چون این مناطق خصوصا در مراحل اول شکل گیری آن فاقد خدمات فوق هستند.
دسته دوم افرادی که برای بدست اوردن شغل از شهر یا روستای محل سکونت خود کوچ کرده اند.
اما دسته سوم که اصلی ترین عامل دغدغه و نگرانی جامعه در خصوص حاشیه نشینی هستند افراد مجرم و بزهکار است.کسانی که جرمی مرتکب میشوند و برای پنهان شدن به حاشیه شهر پناه میبرند.افزایش سرقت ها، زورگیری و قتل از جمله جرایمی است که چابهار در سال های اخیر طعم ان را چشیده است چهار قتل در 4 ماه متوالی  نشان از کاهش امنیت با توجه به رشد حاشیه نشینی است توزیع مواد مخدر در این مناطق به راحتی امکان پذیر است و آن هم ناشی از احساس امنیتی است که توزیع کنندگان این مواد در آن مناطق دارند.
سید هومن حسینی

انتهای پیام//7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcjimeo.uqemizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما