> پای دلالان به صنایع دستی بلوچستان هم باز شد حاصل دسترنج سوزن دوزان به جیب واسطه ها | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۰
این روز ها دلالان به عرصه سوزن دوزی زنان بلوچ ورود پیدا کردند و از دستمزدی که حق بانوان این هنرمند است برای خود کسب درآمد می کنند.
پای دلالان به صنایع دستی بلوچستان هم باز شد/ حاصل دسترنج سوزن دوزان به جیب واسطه ها
به گزارش عصر هامون، سوزن دوزی یکی از صنایع دستی و هنرهای اصیل ایرانی است که در استان سیستان و بلوچستان و بعضی از مناطق دیگر ایران انجام می‌گیرد. طرح‌های سوزن‌دوزی‌ها بیشتر از رویاهای زنان بلوچ و از طبیعتی که در آن زندگی می‌کنند، الهام می گیرد.
این هنر نه تنها در کشور ایران بلکه در سراسر کشور های دنیا مورد توجه قرار دارد و بازار فروش بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است.
اما این عرصه نیز به مثل دیگر مشاغل مورد توجه دلالان و افراد سودجو قرار گرفته به طوری که اجناس را به یک قیمتی که هیچ فردی آن را درست و کارشناسی شده نمی داند، خریداری و به قیمت بسیار بالاتری در نقاط مختلف کشور و کشورهای دیگر به فروش می رساند.
مرادخاتون ایرندگانی یکی از کارآفرینان این عرصه، در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با ابراز ناراحتی از عدم حمایت مسئولین از عرصه هنر سوزن دوزی گفت: دلالان و واسطه گران، اقدام به خرید محصولات تولیدی بنده و سایر زنان ساکن در روستا می کنند.

دلالان سوزن دوزی را به قیمت اندک خریداری می کنند
وی در ادامه خواستار حمایت و توجه مسئولان شد و افزود: در ماه های اخیر با دریافت 15میلیون تومان تسهیلات 16درصد از بسیج سازندگی کارگاه سوزن دوزی را در روستای نیلگان بخش ایرندگان شهرستان خاش راه اندازی کرده است.
ایرندگانی با بیان اینکه به تازگی اقدام به اجرای این فعالیت کرده ام، تصریح کرد: همه روزه 16 نفر از زنان ساکن در روستا از ساعت8تا 11صبح در این کارگاه مشغول به فعالیت هستند وماهانه بین 10تا15میلیون تومان درآمد محصولات ما می شود.
این کار آفرین اضافه کرد: هر ماه پس از کسر پول مورد نیاز برای خرید مواد اولیه، مابقی پول بین سوزن دوزان تقسیم می شود.
وی با بیان این که سوزن دوزی، هویت و اصالت زنان بلوچ است، اظهار داشت: این فعالیت را در راستای گسترش هنرهای اصیل بلوچ آغاز کرده ام که اگر دلالان محصول ما را خریداری نمی کرد بی شک درآمدمان بیش از این ارقام می بود و افراد بیشتری جذب این کار می شدند.
این کارآفرین بلوچ گفت: بیمه افراد فعال در این کارگاه نیز به عنوان یک برنامه کاری در دست پیگیری است و امیدوارم مسئولان مربوطه به ما کمک کنند.
وی با تقدیر از بسیج سازندگی در ارائه تسهیلات، مشاوره، حمایت از این گونه طرح ها، خواستار کم شدن سود تسهیلات از 16درصد به 4درصد شد.
ایرندگانی از جوانان علاقمند در خواست کرد تا با ورود به هنرهای اصیل و بومی و طرح های اقتصاد مقاومتی معیشت خود و خانواده خود را تامین کنند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc10qo.2bqse8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها