تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۲۲
عدم مدیریت آب و اجرایی نشدن طرح های آبخیز داری در سیستان و بلوچستان سبب خسارت بیش از یک تریلیون و 652میلیارد و 148میلیون ریالی به مراتع استان شد.
خسارت یک تریلیونی به مراتع سیستان و بلوچستان/ اجرای طرح های آبخیز داری نیازمند بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار است
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، آبخیزداری (Watershed Management)، علم و هنر برنامه‌ریزی مستمر و اجرای اقدام‌های لازم برای مدیریت منابع حوزه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک می‌باشد.

آبخیزداری طراحی و مدیریت حوزه به منظور حفاظت و استفاده صحیح و پایدار از منابع طبیعی با توجه ویژه به منابع آب و خاک بوده که یا علم مطالعه و مدیریت آبخیزها عبارت از مجموعه مطالعاتی است که برای اداره یک (یا حوزه آبریز) انجام می‌شود.

تعریف دیگر از آبخیزداری طراحی و مدیریت حوزه به منظور حفاظت و استفاده صحیح و پایدار از منابع طبیعی با توجه ویژه به منابع آب و خاک است.
براساس گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، 31شهریور ماه 95 آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس وقت این مجمع در دیدار اعضای هیأت علمی وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه آبخیزداری از تصویب سیاست‌های کلی مدیریت جامع آب در مجمع تشخیص مصلحت نظام و تأیید و ابلاغ آن از سوی مقام معظم رهبری خبر داده بود.
اجرای این طرح در سیستان و بلوچستان با توجه به مشکلات کمبود آبی فراوان موجود در منطقه، بیش از سایر استان های کشور محسوس می باشد.

براساس گفت و گوی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، طرح های مطالعه شده بسیاری در استان وجود دارد که باید برای اجرای همه این طرح های آماده اجرا بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیصی داشته باشیم.

عبدالله بامری در ادامه سخنان خود از آغاز اجرای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز در سیستان و بلوچستان و در منطقه پایلوت نوک آباد داده بود.
یکی از فواید اجرای طرح های آبخیزداری در استان، ذخیره رواناب های حاصل از بارش ها و ذوب شدن برف ها می باشد و در این راستا تنها در بهمن و اسفندماه سال گذشته براساس گفته معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیش از 400میلیون متر مکعب استحصال شده بود.

بنا بر مصاحبه عبدالباسط پاکزاد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان، اجرا نشدن کامل طرح های آبخیزداری تنها در بخش مرتع استان بیش از یک تریلیون و 652میلیارد و 148میلیون ریال خسارت به بار آورده است که جبران آن کار بسیار بزرگ و سنگینی می باشد.
 
 وی با بیان اینکه منابع آبی استان شامل تحت الارضی و سطحی می باشند اجرای پروژه های آبخیزداری را منوط به تخصیص اعتبارات ملی و استانی می داند.

براساس گزارش عبار آنلاین وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گویی اجرای طرح‌های آبخیزداری را یکی از راهکارهای موثر در تقویت سفره‌های زیرزمینی و کاهش هدر رفت آب دانست که نقش مهمی در تقویت و احیای مراتع و جنگلها داشته و رونق کشاورزی که نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی را به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcizpa3.t1a5r2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما