تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۸
پدیده ی مهاجرت می تواند از عواملی همچون بیکاری، خشکسالی و همچنین راکد ماندن بازارها پدید آید، همانطور که در استان سیستان و بلوچستان این پدید در سال های اخیر با افزایش رو به رو شده است.
بیکاری و خشکسالی سیستانیان را به مهاجرت وادار کرد
به گزارش عصر هامون به نقل از ندای هیرمند، مهاجرت خانواده ها پدیده ای جدید در جوامع امروز است که به دلیل مشکلات اجتماعی بوجود خواهد آمد، عمده خانواده هایی که مهاجرت را می پذیرند معمولا قشر ضعیف جامعه هستند.
پدیده ی مهاجرت می تواند از عواملی همچون بیکاری، خشکسالی و همچنین راکد ماندن بازارها پدید آید، همانطور که در استان سیستان و بلوچستان این پدید در سال های اخیر با افزایش رو به رو شده است.
شمال این استان که همواره با مشکلاتی همچون خشکسالی و بیکاری دست و پنجه نرم می کند بیشترین آمار مهاجرت را از آن خود کرده است به طوری که طبق آخرین سرشماری در این شهرستان بیش از 10 هزار نفر از این شهرستان مهاجرت کرده اند.
امروزه  شرایط آب و هوایی به گونه ای رقم خورده است تا مردم نتوانند این شرایط را تحمل کنند و به اجبار منطقه ای که هزاران سال است توسط نیاکان آنها اداره می شود رها کنند و به شهرهای دیگر کشور پناه ببرند.
قانون طبیعت و عدم دیپلماسی در سیستان این منطقه را به ویرانه ای در جنوب شرق کشور تبدیل کرده است ، خانه های خالی از سکنه گواه این مسئله بوده و خشکی تالاب هامون نشان از آن دارد که حق مردم سیستان به طور مساوی تقسیم نشده است.
 
 
 
استفاده از نیروی جوان استان سیستان و بلوچستان در شهر های دیگر کشور
 
 
 
در منطقه گرم و خشک جنوب شرق کشور اکثریت جوانان به دلیل کمبود امکانات و فقر مالی از تحصیل بازمانده اند  و تنها به مدرک های پایین تحصیلی اکتفا کرده اند ، در نتیجه پس از اتمام سن قانونی به شهرهای بزرگتر برای مایحتاج زندگی مهاجرت می کنند.
اکثریت روستاهای سیستان و بلوچستان درصد پایینی از پسران جوان را در خود می بینید زیرا نه تنها فرصت مناسب شغلی برای وی ایجاد نمیشود بلکه از پشتبانه مالی نیز بهره ای نمی برند و در نتیجه به اجبار برای کار در کارخانه های شهرهای بزرگتر مهاجرت می نماید.
شهرهای رفسنجان،کرمان،یزد بیشترین آمار جوانان سیستان و بلوچستانی را در خود میبینید که در فصل های گوناگون و در جهت برداشت محصول و یا کار در کارگاه های تولیدی عازم این شهرستان ها می شوند و شاید چند روز از سال را در کنار خانه و خانواده خویش سپری نماید.
همچنین در کنار این مهاجرت برخی ها نیز به واژه اقتصاد مقاومتی جامعه عمل پوشانده اند و سر و سامانی به زندگی خود بخشیده اند.
مهاجرت های پی در پی از دهه اول خشکسالی های سیستان شروع شد و بیشترین آمار مهاجرت در آن سال ها را شمال کشور  به دلیل نزدیک بودن آب و هوا با روزهای آباد سیستان را در خود می دید.
استفاده از نیروی انسانی جوان یک استان در استان های دیگر می تواند بسیار دردناک بوده و زنگ خطری برای مسئولین مربوطه در این زمینه می باشد زیرا جوان یکی از ستون های محکم یک منطقه به شمار می رود.
 
 
 

 
مهاجرت مرز نشینان از سیستان همچنان ادامه دارد
 
 
 
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه کل کشور دارای مشکل آب است خاطر نشان کرد: مشکل آب سیستان و بلوچستان قابل مقایسه با بقیه نقاط کشور نیست.
نماینده سابق مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان داشت: بحران آب در سیستان جدی است و هم در بخش آب شرب و خشکیدگی تالاب هامون با مشکلات زیست محیطی نظیر طوفان شن مواجه شده ایم.
سید باقر حسینی اظهار داشت: مشکلات آب عامل مسائل دیگری چون بیکاری ،‌مهاجرت و خالی شدن روستاها را به وجود آورده است.
نماینده سابق مردم زابل در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: درحال حاضر 18 روستای استان خالی از سکنه شده و 160 هزار نفر از جمعیت آن به خراسان جنوبی و اطراف تهران مهاجرت کرده اند.
 

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcf0jd1.w6djeagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما