يکشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۸ ,21 July 2019
0
Share/Save/Bookmark
۰
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۲
زودرس ترین محصولات کشاورزی در جنوب شرق؛
کشت بیش از 14 محصول خارج از فصل در سیستان وبلوچستان/ انگور یاقوتی مهمترین محصول باغی در سیستان
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان از برداشت25 هزار تن انگور از باغ های استان خبر داد و گفت: انگور ياقوتي زودرس ترين نوع انگور در سطح كشور محسوب مي شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون،  سیستان وبلوچستان استانی چهار فصل با برخورداری از شرایط اقلیمی متنوع است که این مهم فرصتی مناسب برای ظرفیت کشت بیش از 14 نوع محصول خارج از فصل شامل میوه های گرمسیری، سبزی و صیفی جات را در این خطه از کشور مهیا کرده است.

انبه، انگور، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره از جمله محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری منحصر به فرد استان است که در این میان انگور مهمترین محصول باغی این استان در انواع یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، مایه میش غلامی و شست عروس  می باشد.
 

گفته می شود تولید محصولات کشاورزی در این خطه از کشور به ویژه زمین های مناطقی مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در طول سال توان کشت و تولید دو بار محصول را دارند.

در همین رابطه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از اختصاص سه هزار و 200 هكتار از باغ های سيستان و بلوچستان به كشت انگور خبر داد و گفت: از این میزان دو هزار و 500 هکتار بارور است به گونه ای که 85 درصد از انگور توليدی از نوع ياقوتي و مابقی از نوع فخري، لعل، اميری، سنگک، غلامی، شصت عروس، چشم گاوی، قندهاری و حاجی عباسی است.
 

رضا نجفی ادامه داد: براساس پیش بینی ها قرار است امسال 25 هزار تن انگور از باغ های استان برداشت شود که انگور ياقوتی زودرس ترين نوع آن در سطح كشور محسوب می شود.

وی بیان کرد: بیشترین تولید انگور ياقوتی به منطقه سیستان اختصاص دارد و در شهرستان های خاش، میرجاوه، نیکشهر و ایرانشهر نیز این محصول در سطح کمتری تولید می شود.

گفتنی است درخت انگور ياقوتی به ویژه در منطقه سیستان در نيمه دوم اسفند شكوفه زده و اواخر فروردين ميوه اش سبز می شود به گونه ای که به دلیل عدم استفاده از کودهای شیمیایی، زودرسی، عطر، شکل و طعم جذاب آن در ایران زبانزد بوده و هرسال مقدار زیادی از آن به شهرهای دیگر صادر می شود تا سایر ایرانیان نیز از طعم دلچسب آن بهره مند شوند.
انتهای پیام/
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب : ۹۴۶۸۶


ارسال