> ۳ کودک حاشیه نشین به دلیل برق کشی غیر متعارف کشته شدند | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۴
بی توجهی ۳۰ ساله مسئولان به وضعیت وخیم زندگی حاشیه نشینان جنگولک چابهار تآسف آور است در حدی که باعث کشته شدن کودکان زیر ۷ سال می شود.
۳ کودک حاشیه نشین به دلیل برق کشی غیر متعارف کشته شدند
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران، حاشیه نشینی یکی از معضلات مهم و مشکلات اساسی در طول 21 سال گذشته شهر چابهار است که پس از ایجاد منطقه آزاد و راه اندازی واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک شکل گرفته و روز به روز بر جمعیت حاشیه نشین آن افزوده شده است.
 
براساس آمارها چابهار با بیش از ۶۰ هزار نفر حاشیه نشین یکی از مناطقی است که در مقایسه با جمعیت خود بیشترین شمار حاشیه نشینی را در کشور دارد و حتی جمعیت سکونتگاههای غیر رسمی آن از جمعیت حاشیه نشینی مراکز برخی استانها بیشتر است.
حاشیه نشینان کمب مراد آباد، تیس، کمب للو، عثمان آباد، رمین، جنگلوک، نوک آباد در بندر چابهار روزگار سختی را سپری می کنند و از نظر امکانات اولیه نظیر برق، مدرسه، بهداشت، آب، طرح هادی با مشکل جدی مواجه هستند.
یکی از افراد بومی حاشیه نشین جنگولک چابهار در اعتراض به وضعیت زندگی شان به خبرنگار چهاربهاران، گفت: سال گذشته 3 کودک و یک مرد میانسال بر اثر برق گرفتگی در این منطقه کشته شدند، عدم ساماندهی حاشیه نشینان این منطقه مارا زمین گیر کرده است بطوریکه 5 خانه در بارندگی چند ماه قبل بر سر اهالی خانه آوار شد و مصدومیت بوجود آورد.
​امجد تراویی به نمایندگی از حاشیه نشینان گفت: 3هزار نفر در این منطقه در شرایط دقیق زیر خط فقر زندگی می کنند و 5 خانواده بومی فاقد شناسنامه اند اکنون هر 4 و 5 خانوار از یک حوض انبار آب برای شستشو و حمام استفاده می کنند و مشکلات زیاد مردم بیداد می کند.
وی ادامه داد: در همین منطقه به دنیا آمده ام و 6 فرزند دارم و نگرانم که چرا باید مثل من در این محل سرسام آور زندگی بگذرانند و عمر عزیزشان را در سختی تلف کنند و آسایش را حس نکنند.
​حاشیه نشین جنگولک با اظهار گلایه مندی گفت: اگر اینجا تصرفی محسوب می شود به ما زمین دهند تا اینجا را ترک کنیم ولی هیچگونه همکاری و کمکی در طول 30 سال با ما نشده است و 1 هزار خانوار را به حال خود رها کرده اند.​
​مسؤلان باید بفکر رفاه مردم خود باشند همچنین نماینده ما در مجلس شورای اسلامی باید فراهم کردم زندگی مناسب برای حاشیه نشینان را عملیاتی کند، برخلاف فرمانداران، نمایندگان و مسؤلان قبلی چابهار که آمدند و هیچ کمکی به حاشیه نشینان نکردند و بجای عمل تنها حرف زدند تغییرات ایجاد کنند.
اکنون در هوای عرق آور و گرم چابهار این خانواده ها از نعمت برق استاندارد برای وسایل سرمایشی خود محرومند و دیوارهای خانه هایشان از بلوک بدون ملات یا چوب و گرانیت و پلاستیک ساخته شده است که با کوچکترین زلزله فجایع ناگواری در منطقه رخ می دهد.
به نظر می‌رسد حاشیه‌نشینی برای چابهار مفهومی بی‌معناست؛ ارزش زمین‌های حاشیه‌ای در چابهار نه به واسطه‌‌ گسترش یافتن محدوه‌‌ شهر، کــه به‌دلیل ساحلی‌بودن این زمین‌ها و اهمیــت آنهــا در دسترسی به دریای آزاد و فعالیت‌های تجاری است. چابهار و تمامی روستاهای اطراف آن مناطقی در حاشیه‌‌ مرکز قدرت هستند و تمامی مردم های منطقه انسان‌هایی حاشیه‌نشین. تخریب سکونتگاه‌های «غیررسمی» در اطراف چابهار، نه به‌دلیل غیررسمی‌بودن ساخت و سازها که به‌دلیل غیررسمی‌بودن حضور مردم بومی در آنهاست.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdoz0n.yt0k96a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما