تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۰
6 ماهیگیر ایرانی سه ماه پیش از کنارک راهی دریا می شوند تا با مجوز یک ماهه خود اقدام به صید کنند که حادثه برای موتور کشتی و خرابی سامانه ناوبری، آنها را در دل دریا به نا کجا آباد می برد.
سرگذشت عجیب ۶ ماهیگیر ایرانی که در دریا گم شدند
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران، چند روز قبل بود که خبری مبنی بر نجات 6 ماهیگیر ایرانی پس از 3 ماه سرگردانی در اقیانوس هند در خبرگزاری ترکیه‌ای «آناتولی» منتشر شد که 6 ماهیگیر ایرانی که به‌مدت 3 ماه در آب‌های اقیانوس هند سرگردان بودند، به‌دست پلیس کنیا نجات یافتند.
 
در این خبر آمده بود؛ «جرج کینوتی»، سخنگوی پلیس کنیا، در بیانیه‌ای اظهار داشت ماهیگیران نجات‌یافته همگی وضعیت جسمانی خوبی دارند. این ماهیگیران از بندر چابهار عازم آب‌های اقیانوس هند شده بودند. کینوتی افزود این 6 ماهیگیر به سفارت ایران در «نایروبی»، پایتخت کنیا، تحویل داده خواهند شد.
 
داستان ماهیگیران چابهاری از این قرار بود که این ماهیگیران 3 ماه قبل راهی دریا می شوند تا با مجوز یک ماهه خود در آب های ایران اقدام به صید کنند که حادثه برای موتور کشتی و خرابی سامانه ناوبری، آنها را در دل دریا به نا کجا آباد می برد. آنها دو ماه و اندی را سرگردان در میان آب های آزاد با آذوقه خود سر می کنند، اما دریا آنها را به خشکی پس نمی دهد.
 
شش ماهیگیر ایرانی بی آنکه بدانند، عرض های جغرافیایی را به سوی جنوب طی می کنند؛‌ آنقدر که از عرض25 درجه شمالی کنارک به عرض  صفر استوا می رسند و سرگردان حتی از آن هم می گذرند.
 
سمفونی بلایا کم نبود که لنج آنها به سبب آسیب هایی که احتمالا سرگردانی در دریای مواج و خروشان بر سر آن می آورد،‌ غرق می شود.
 
آخرین امید به نجات آنها،‌ قایق نجاتی بود که جهاد کشاورزی به این ماهیگیران داده بود. سوار بر قایق نجات می شوند و از لنجی که دیگر لنج نبود، خداحافظی می کنند. سرگردان در آب ها زیر تیغ آفتاب سوزان استوایی به امید یافتن راه نجات،‌ سه روز را با همین شرایط سپری می کنند؛ ‌سرانجام خشکی در دور دست خودش را نشان می دهد. آنها که زمان و مکان را دیگر تشخیص نمی دادند، ‌سر از پا نشناختند که خاک عمان را (به گمان آنها) دیده اند؛ از هیچ تلاشی برای دیده شدن یا حتی دستگیر شدن به دست پلیس عمان دریغ نکردند. لباس آتش زدند و حتی دو تن از آنها 15 کیلومتر به سوی ساحل شنا می کنند. 1800 مایل دریایی (حدود 3 هزار کیلومتر) جا به جایی و سرگردانی کم نیست؛ آنها بی آنکه بدانند از حاشیه غربی اقیانوس هند از مرزهای دریای عمان و یمن و سومالی می گذرند و قبل از اینکه به حوالی تانزانیا برسند؛ سرانجام تلاششان برای دیده شدن افاقه می کند. پلیس مرزبانی کنیا آنها را می بیند و نجات می دهد؛ آنها که هنوز فکر می کردند در حوالی عمان هستند، پایشان به مومباسا در کنیا باز می شود.
 
خبر را 10 روز پیش کپیتال نیوز کنیا رسانه ای می کند و سفارت ایران در نایروبی پیگیر پرونده می شود تا آنها را با کمترین مسئله به پیش خانواده شان برسانند. یکی از همکاران محلی وابسته سفارت ایران به مومباسا اعزام می شود و سوای آذوقه و آب و لباس و پتو و مایحتاج ضروری، زمینه معاینه آنها زیر نظر دکتر مجرب نیز فراهم می شود.
 
بلافاصله نیز ارتباط این ماهیگیران با خانواده هایشان و احراز هویت آنها صورت می گیرد. سفارت ایران که در جریان عملیات نجات قرار گرفته بود، یادداشتی به وزارت خارجه کنیا ارائه می دهد و ضمن تشکر از نجات ارائه می دهد و ضمن تشکر از نجات این ماهیگیران، خواستار کمک آنها برای حل و فصل این ماجرا می شود.
با مساعدت دکترهادی فرجوند،‌ سفیر ایران در نایروبی و همچنین معاون و همکاران کنسولی ایشان، خط ارتباطی مستقیمی در اختیار روزنامه هفت صبح قرار گرفت تا پنجشنبه گذشته از وضعیت این ماهیگیران و سرگذشت آنها مطلع شویم؛ طبق برنامه قرار بود این ماهیگیران پنجشنبه گذشته از مومباسا آزاد و جمعه به سفارت ایران در نایروبی برسند. متاسفانه نبود زیر ساخت ارتباطی(اپراتورهای تلفن ایران و کنیا همکاری نزدیکی ندارند) سبب شد که ارتباط ما با سفارت تا روز گذشته، مجددا برقرار نشود.
در آخرین ساعات اداری دوشنبه، بار دیگر راه ارتباطی ما میسر شد و سفارت ایرانی طی نامه ای جزئیات نجات و ورود شش ماهیگیر به ایران را اینگونه اعلام کرد: «شش ملوان ایرانی که در اثر غرق شدن لنج ماهیگیری آنها به مدت 3 ماه در آب های اقیانوس هند سرگردان و توسط پلیس ساحلی کنیا نجات یافته بودند، با تلاش های سفارت جمهوری اسلامی در نایروبی در سه شنبه 9 خرداد ماه وارد میهن اسلامی خواهند شد. لازم به ذکر است که با پیگیری ها و تلاش سفارت کشورمان،‌ دادگاه کنیا بدون صدور هر گونه حکم مجازات و یا جریمه به دلیل ورود غیرقانونی به آب های این کشور،‌ دادگاه کنیا بدون صدور غیرقانونی به آب های این کشور،‌ ملوانان ایرانی را آزاد نمود.
همچنین سفارت کشورمان با انجام تمهیدات زمینه لازم برای معالجات اولیه و تهیه البسه و سایر لوازم مورد نیاز را فراهم نموده و ملوانان ایرانی با تهیه بلیت از سوی سفارت با پرواز شرکت هواپیمایی الاتحاد در ساعت 14 مورخ 8/3/96نایرونی را به مقصد تهران ترک نمودند.
ساعت ورود این عزیزان به فرودگاه امام خمینی (ره) 4 بامداد روز سه شنبه 9 خرداد است.»
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcfvxd1.w6dtvagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما