تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۳
پس از آبگیری تالاب بین المللی هامون در سال جاري و کوچ گونه هاي مختلف پرندگان شامل : چنگر معمولی، چنگر نوک سرخ، حواصیل، کاکائی، بوتیمار و فلامینگو و چوب پاه و فراهم آمدن شرایط مناسب اكوسيستم تالاب و رشد انواع گیاهان ،تخم گذاري پرندگان در مکانهای مناسب از روزها قبل آغاز شده و بسیاری از این تخم ها به جوجه تبدیل شده و نیازمند شرايط ویژه ای برای نگهداری اند .
تمهيدات محیط زیست در مديريت آب / نوش دارویي که درمان نمی کند / تراژدی تلخ مرگ ماهیان تکرار می شود
به گزارش عصر هامون به نقل از ندای هیرمند؛ نیره پور ملايي مدير  کل محیط زیست استان سیستان و  بلوچستان شنبه 13 خرداد در خبری که بر روی تارنمای اداره کل محیط زیست قرار گرفته از برنامه های این اداره کل برای حفظ و ماندگاری بیشتر آب در تالاب بین المللی هامون ، سخن گفته است .
وی در بخشی از مصاحبه خود با اشاره به اینکه " اکنون شاهد تخم گذاری و تولید مثل بسیاری از گونه های پرنده در بخشهای مختلف تالاب می باشیم " در حالي از آغاز تخم گذاری پرندگان ‌مهاجر در روزهاي اخير در تالاب بين  المللي هامون  خبر داده که این تخم گذاری از روزهای قبل آغاز و اینک جوجه هاي پرندگان سر از تخم بیرون آورده اند.  
پس از آبگیری تالاب بین المللی هامون  در سال جاري و  کوچ گونه هاي  مختلف پرندگان شامل : چنگر معمولی، چنگر نوک سرخ، حواصیل، کاکائی، بوتیمار و فلامینگو و چوب پاه  و فراهم آمدن شرایط مناسب  اكوسيستم  تالاب  و رشد انواع گیاهان ، تخم گذاري پرندگان در مکانهای مناسب  از روزها قبل آغاز شده و بسیاری از این تخم ها به جوجه تبدیل شده و نیازمند شرايط ویژه ای برای نگهداری اند .  
مدیر کل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در حالی  این خبر را منتشر نموده كه این اطلاع رسانی ناشی از عدم‌ آگاهي این مقام مسئول از هامون ،پرندگان و شرايط  كنوني آن دارد .
متاسفانه بسیاری از اطلاعات مسئولان استانی بر اساس گزارش دیگر منابع  و یا اخبار واصله از گوشه و کنار جمع آوری می شود که به نوبه ی خود جای تامل است . اگر شخص ایشان یا نمایندگان این اداره کل برای یک بار از هامون کوه خواجه  و ديگر مناطق ،  نحوه تخم گذاری پرندگان و شرایطی که اکنون بر تالاب  حاكم  شده بازدید می کردند اقدامات به موقعی در پی  تهدیدی جدی که بر اثر هدر رفت اندک آب موجود پرندگان ودیگر آبزیان را  با خطر نابودی مواجه کرده اتخاذ می كردند .
این مقام‌مسئول در حالی از برنامه ها و تمهيدات لازم  در حفظ تالاب هامون خبر داده که فرياد های همه روزه صیادان و حاشیه نشینان هامون در هدر رفت آب بی نتیجه مانده است و هیچ یک از سازمانهای مرتبط ترتیب اثری به آن نداده اند.
 
 
آمارهایی که با واقعیتفاصله دارد!
 
 
 
ابوالفضل آبشت ، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در روز شنبه 13 خرداد در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما  از آبگيري 40 درصد بستر هامون  خبرداد .
اين  درحالي است  كه  ميزان  آب  ورودي كه  شايد كمتر از 20 درصد كل تالاب هامون  باشد نيز در حال خشك  شدن  است  .
بايد پرسيد ميزان  آب  ورودي به هامون  براساس  چه معيارهایي سنجيده  مي شود.
 با عنایت به اینکه تنها بخشي از هامون  صابري و كوه  خواجه  آبگيري شده  و همین اندک آب موجود هم پس از طوفان  چند روز گدشته  به مناطق خشك هدايت واز ميزان آب موجود كاسته شده است . موضوعی که با مراجعات روزانه به هامون و مشاهده تغییرات حجم آب به سادگی قابل رويت و بررسی است .
ارایه چنین آمار هایی که با واقعیت موجود فاصله ی معنا داری دارد مردم را نسبت به همراهی مدیران دلسرد می کند !
هدر رفت آب هامونک ها / لزوم توجه به زیست پرندگان و اشتغال منطقه
تخلیه آب از هامونک (هامون ایجاد شده با طرح سیل بند)به دیگر مکان ها و آغاز طوفان های 120 روزه در جابجايي اندك آب هامون تهدیدی جدی در خشکی هامون کوه خواجه  و ديگر مناطق بشمار مي رود.كه متاسفانه  اين  روزها  در سطح  وسيعي شاهد آن هستيم .
اگر قرار است  تمهيداتي اتخاذ گردد بايد براي اين  منطقه  كه  با فراهم  آمدن  شرايط مناسب جمع  كثيري از صيادان  سرگرم كارو تلاش هستند انجام  شود .
اكنون  بايد پرسيد كدام  تمهيدات فني  تا كنون  از سوي محيط زيست  در منطقه  انجام  شده  است  در حالي كه در سه  مرحله  جوانان وافراد بومي در مهار آب سيل بند در جنوب كوه  خواجه که هر دفعه به بهانه های مختلف و یا تامین منافع عده ای باز می شود ، با ابزار دستي اقدام  نموده و با مراجعات  مكرر به  ادارات مرتبط پی گیر این موضوع بوده اند و هيچ  مسئولي پاسخگو نبوده است.
فریاد های بی پاسخ اینان در کنار از بین رفتن طرح  احياي هامون با كاشت  گیاه بومی "توتك" که يكي ديگر از تلاش هاي  صدها نفر از جواناني است که گویا گوش شنوایی برای آن پیدا نمی شود .
متاسفانه  مدت  سه  روز است که با باز گشایي معبر عبور آب از سوي دامداران ، هامونک کوه خواجه در حال خشک شدن است . چشمان مشتاق بسیاری هدر رفت آب را مشاهده می کنند و به هر کجا که رو می اندازند پاسخی دریافت نمی کنند .
دیدن هدر رفت آب ، خشکی هامونک ، نابود شدن تلاش های سه ماهه در افزایش پوشش گیاهی ، مرگ ماهیان و پرندگانی که تازه سر از تخم در آورده اند تراژدی غمناکی است که در صورت عدم اقدام عاجل یقیناً شاهد آن خواهیم بود .
از مدير كل فرهیخته ی محیط زیست انتظار می رود این موضوع مهم را در دستور کار خود قرار داده تا با عملیاتی شدن این مهم در سریع ترین زمان ممکن ضمن جلوگیری از هدر رفت آب ، احیای مناظر بکر هامون را كه با کاشت و رشد گیاهان شاهد آن هستيم و از مرگ هزاران ماهی و پرنده جلوگیری شود .
 
 
منتظر اقدام و پاسخ این عزیزان هستیم https://www.asrehamoon.ir/vdcciiqo.2bqpp8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما