تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۸
مرگ پرندگان و ماهیان در هامون تراژدی تلخی است که هر ساله هامون نشینان شاهد آن هستند ، هامونی که گویا هیچکس نه آن را می شناسد و نه تا کنون اسم آن به گوششان خورده است.
انتظار مرگ برای میلیون ها بچه ماهی در دریاچه هامون
به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ تالاب هامون واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین تالاب های آب شیرین ایران محسوب می شود که پس از خشکسالی در دو دهه قبل در این مدت هیچگاه احیا نشده است.
این تالاب که زندگی هامون نشینان به آن وابسته است در ماه های خاصی از سال بیش از 40 در صد آن آبگیری می شود و به طور کل می توان گفت که تنها مدت چهار ماه آب اندکی در آن جاری است.
آب ورودی به این تالاب ، اضافه آبی است که از کشور افغانستان وارد ایرانی می شود، سیلاب های افغانستان به قدری زیاد هستند که این کشور عاجز ار مهار آنها هستند و نمی توانند این آب را در پشت سد های خود ذخیر کند.
از این رو با ساخت سد های جدید افغانها در صدد بسته شدن کامل آب به روی سیستانی ها هستند، مسئله ای که بیش از پیش سیستانی ها را نگران کرده ، با ساخت سد جدید افغانستان، زندگی در سیستان از جریان خواهد ایستاد.
سد کجکی بزرگترین سد در کشور افغانستان محسوب می شود که مانع ورود حق آبه هامون است، افغان ها آنقدر زیرکانه سیلاب های این کشور را حق آبه اعلام می کنند که مسئولین در رایزنی با آنها عاجز می مانند.
طی قرداردی که ایران در چند سال قبل با این کشور به امضا رسانده بود ، کشور افغانستان موظف است تا با تامین حق آبه ایران ، نگذارد دریاچه بین المملی هامون از بین برود، اما انها با ساخت سد و جمع آوری آب در پشت این سدها دریاچه مصنوعی هامون را انحصاری برای خود پدید آورده اند.
تلاش برای احیای هامون تنها در حد حرف و نشست های مکرر مدیران محیط زیستی بوده است، امروزه در شبکه های اجتماعی نیز کمتر دیده می شود کسی به خشکی تالاب هامون واکنش نشان دهد.
 
 
 

 
 
 
هامون قبرستان میلیون ها ماهی
 
 
 
سال گذشته پس از ورود آب به دریاچه هامون و تخم ریزی ماهی ها در این دریاچه باعث شد تا چند ماهی ماهیگیری برای هامون نشینان رونق بگیرد، اما خوشبختی همواره با سیستانیان همراه نبوده است، خشک شدن هامون در ماه های تیر و مرداد باعث مرگ و میر بسیاری از ماهیان و همچنین گونه های پرندگان می شود.
سال گذشته محبعلی سیستانی، مدیرکل شیلات سیستان با بیان اینکه تعداد ماهیان تلف شده در تالاب هامون مشخص نیست، گفت: 350 تن ماهی خشک از تالاب هامون جمع آوری شده و به کارخانه‌های تولید پودر ماهی ارسال شده است.
وی با بیان اینکه اکثر ماهیان تالاب هامون حدود 150 تا 200 گرم وزن دارند، افزود: سال گذشته 500 تن ماهی خشک از تالاب جمع آوری شده که با وضعیت مطلوب آبگیری تالاب هامون، پیش بینی می شود امسال بیشتر از سال گذشته ماهی خشک جمع آوری شود.
براساس گفته‌های شیلات سیستان می‌توان برآورد کرد که در سال گذشته نزدیک به 2 میلیون قطعه ماهی در تالاب هامون تلف شده‌اند که این آمار بعد ها افزایش یافت.
در سال جاری نیز با نزدیک شدن به اوج گرما و تبخیر شدن آب های دریاچه هامون بچه ماهی های بسیاری در انتظار مرگ هستند، مرگی که هرساله برای آنان رقم می خورد و موجی از نارضایتی ها را به مدیران محیط زیست وارد می کند.
مرگ پرندگان و ماهیان در هامون تراژدی تلخی است که هر ساله هامون نشینان شاهد آن هستند ، هامونی که گویا هیچکس نه آن را می شناسد و نه تا کنون اسم آن به گوششان خورده است.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdca6yno.49nmu15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما