تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۶
یک کارشناس ارشد روانشناسی پرخاشگری و خشونت در خانواده، تحقیر و عیب جویی را از جمله عوامل افزایش احتمال گرایش به اعتیاد در بین افراد دانست.
مشکلات والدین سرچشمه ورود کودکان به دام مواد مخدر/ اعتیاد تنها ورثه خانوارهای پرخاشگر
به گزارش عصرهامون، قصه امروز و دیروز نیست از سویی همجواری با دوکشور افغانستان و پاکستان از سویی دسترسی آسان به مواد مخدر از جمله، پان، ناس، تریاک، شیشه و غیره در کوچه پس کوچه های پایین شهر همه این موارد زمینه گرایش به اعتیاد جوانان این دیار را فراهم کرده تا با اندک مشکلی یا بروز مشکلات خانوادگی و یا رفت و آمد با دوستان ناباب در این دام خانمان سوز گرفتار شوند.

دسترسی راحت به مواد مخدر منجر به کاهش سن اعتیاد در بین افراد و از سویی فراهم شدن زمینه نگرانی بین فعالان و کارشناسان حوزه اعتیاد شده است زیرا آمارها گویای نزدیک شدن سن اعتیاد به کودکان است که این مهم خود زنگ خطری برای والدین و جوانان به شمار می رود.

مشکلات خانوادگی، عدم دوستی والدین با فرزندان، تضاد و کشمکش بین والدین، فقر مادی، بیکاری، دوستان ناباب، چشم وهم چشمی، تنهایی، حس کنجکاوی و غیره به ترتیب بیشترین عوامل گرایش به اعتیاد در جوانان به شمار می رود که سالانه علاوه بر اینکه آمار بالای قربانیان را به خود اختصاص داده آسیب جدی هم بر پیکر خانواده و جامعه وارد کرده است.

 

مهسا کریمی کارشناس ارشد روانشناسی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر سن و سال خاصی ندارد، اظهار داشت: اعتیاد یک بیماری جسمی، روانی و اجتماعی است که افراد به دلیل فشار زیاد مشکلات به ویژه بیکاری و فقر در دام این بلای خانمان سوز گرفتار می شوند.

وی مواجه شدن با مشکلات خانوادگی در اوایل زندگی و توجه بیش از حد به فرزندان را از جمله عوامل افزایش احتمال مصرف مواد در افراد عنوان کرد و گفت: سرزنش افراد، مقایسه فرزندان با دیگران،کشمکش های خانوادگی، والدین معتاد، طلاق، از دست دادن یکی از والدین، پرخاشگری و خشونت در خانواده تحقیر و عیب جویی را از دیگر عوامل افزایش احتمال گرایش به اعتیاد در بین افراد دانست.

کارشناس ارشد روانشناسی گفت: افرادی که والدین آنها معتاد هستند بیشتر از سایرین در معرض ارتکاب جرایم مختلف و بزهکاری قرار دارند.

 

وی کاهش اعتماد به نفس و ضعف اراده و شخصیت را از جمله عوارض روانی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر دانست و افزود: اعتیاد علاوه بر اینکه یکسری آثار منفی بر رفتار و کردار فرد معتاد برجای می گذارد از سویی باعث متحمل شدن فشارهای روحی و مالی زیادی بر خانواده فرد نیز می شود.

کریمی از اعتیاد به عنوان باتلاقی یاد کرد که رهایی از آن بسیار سخت است بر همین اساس ادامه داد: اعتیاد و مواد مخدر بلایی خانمان سوز است که افراد زیادی را در چنگال خود به اسارت درآورده به گونه ای که رهایی از این بلا نیازمند همت و اراده ای آهنین است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3x9y.ak93t4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها