تاریخ انتشار :شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰
رئيس سازمان جهاد كشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: با توجه به اينكه زمينه تامين دام سبک از داخل كشور و همچنين از 2 كشور همسايه افغانستان و پاكستان فراهم است برای عيد قربان امسال مشكل كمبود دام وجود نخواهد داشت.
واردات بیش از 70 هزار راس دام افغانی و پاکستانی به سیستان و بلوچستان/ پیش بینی ذبح 240 هزار راس دام در عید قربان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، عید که می شود شور و هیجان بازارهای سیستان وبلوچستان را فرا می گیرد. در این ایام علاوه بر رونق بازار لباس های محلی بازار خرید و فروش دام هم رونق خاصی به خود گرفته و مردم این شهرستان خود را برای برگزاری آیین های سنتی عید قربان آماده می کنند.

از آنجایی که قربانی کردن حیوان حلال گوشت مانند گوسفند، گاو و یا شتر یکی از سنت های رایج در دین اسلام قربانی کردن است این مهم در واقع نمادی از مبارزه و کشتن نفس اماره در این روز و بیشتر برای دفع بلایا و یا تشکر از خداوند انجام می شود.

عید قربان یکی از مهمترین اعیاد مسلمانان می باشد که مصادف با روز دهم ذی الحجه است روزی که حضرت ابراهیم چاقو بر گلوی فرزندش اسماعیل نهاد تا او را در راه خدا قربانی کند و قربانی کردن گوسفند در این روز نمادی از این واقعه می باشد.

علی ای حال در این عید مردم سیستان وبلوچستان لباس نو می‌پوشند و در محل «عیدگاه» جمع می‌شوند. در این روز معمولا چند خانوار با هم شتری را قربانی می‌کنند و گوشت آن را به فقرا و مستمندان احسان می‌کنند. پس از خاتمه مراسم قربانی، دید و بازدید آغاز می‌شود و به خانه دوستان و اقوام و آشنایان می‌روند و حلالیت می‌طلبند. مراسم دید و بازدید این عید تا سه روز در این استان ادامه می‌یابد.
 

با توجه به خرید گوسفند، تامین دام استان یکی از نیازهای مهم برای مردم این منطقه است.
رضا نجفی رئيس سازمان جهاد كشاورزی استان با بیان اینکه70 درصد دام سبک مورد نياز مردم استان برای ذبح در عيد قربان از داخل استان تامين می شود، گفت: توليد دام سبک در سيستان و بلوچستان به طور كامل پاسخگوی نياز استان نيست و معمولا همه ساله در مساله تامين دام سبک ويژه عيد قربان با چالش رو به رو بوديم.

وی با بیان اینکه امسال مشکلی در تامین دام وجود ندارد، گفت: با توجه به اينكه زمينه تامين دام سبک از داخل كشور و همچنين از 2 كشور همسايه افغانستان و پاكستان فراهم است برای عيد قربان امسال مشكل كمبود دام وجود نخواهد داشت.

این مسئول در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: در سنوات گذشته واردات دام سبک از آن سوی مرز به سيستان و بلوچستان ممنوع بود و دام مورد نياز استان در مقاطع مختلف از جمله عيد قربان از استان های خراسان شمالی و رضوی تامين می شد.
 

وی با اشاره به اینکه دشت سيستان منشا تامين دام سبک است اما كفاف مردم استان را نمی دهد، افزود: امسال بر اساس پيگيری های انجام شده در نهايت دام مورد نياز را می توانيم از مرزهای افغانستان و پاكستان وارد كنيم.

نجفی ادامه داد: سازمان جهاد كشاورزی آمادگی دارد با همه افرادی كه تمايل به واردات دام از آن سوی مرز به سيستان و بلوچستان را دارند، همكاری لازم را داشته باشد.

این مسئول در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به مناسب تر بودن قيمت، اولويت سازمان جهاد كشاورزی استان واردات دام سبک از كشورهای همجوار است لذا بر اساس روند كلی حدود 240 هزار راس دام سبک ويژه عيد قربان در سيستان و بلوچستان ذبح می شود كه 30 درصد آن از خارج از استان تامين می شود.

گفتنی است سال گذشته برای عيد قربان بيش از 85 هزار راس دام از استان های همجوار وارد شد که امسال نيز پيش بينی بر اين است تا بيش از 80 هزار راس دام سبک مورد نياز برای اين مناسبت از داخل و خارج از كشور تامين شود.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdj50n.yt05s6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما