تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۳
امسال هدایت تحصیلی اجباری نیست و نمرات دوره متوسطه اول معیار انتخاب رشته است، برخی دانش‌آموزان با وجود کسب حدنصاب نمره به دلیل تعریف اولویت‌‌ها تنها در صورت خالی بودن ظرفیت می‌توانند به رشته دلخواه خود بروند.
هدایت تحصیلی یا اجبار تحصیلی؟
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران، طرح جدید هدایت تحصیلی که از پایه نهم اجرایی می‌شود، علی‌رغم تاکیدات مسئولان وزارت آموزش و پرورش مبنی بر مفید بودن بسته تدوین شده توسط شورای عالی آموزش و پرورش و لحاظ نیازها و سیاست‌های کشور، انتقادات دانش‌آموزان و اولیاء را در بر داشته است؛ طرحی که چهارعامل علاقه، استعداد، نیاز کشور و امکانات آموزشی در تدوینش موثر و آموزش و پرورشی‌ها امیدوارند باعث رشد و توزیع متوازن رشته‌های تحصیلی شود، از منظر دانش‌آموزان نه تنها علاقه آنها را نادیده می‌گیرد بلکه ناعادلانه آنها را به سوی آینده سوق می‌دهد.

خیلی از دانش آموزان هستند که علیرغم معدل بالای ۱۹ و قبولی در رشته تحصیلی خاص در آزمون سراسری اما بخاطر هدایت تحصیلی از رشته مورد دلخواه خود که به ان‌امید بسته اند از ثبت نام باز مانده اند و بالاجبار باید در رشته یک تحصیلی ادامه تحصیل بدهند که اصلا به ان علاقه ای ندارند که هیچ حتی بازار کار ندارند.

واقعا این انصاف نیست که اموزش و پرورش با هدایت تحصیلی دانش اموزان را در یک رشته تحصیلی که هیچ علاقه نشان نمی دهند و استعدادی به ان ندارند اجبار نماید و انها را به سمت اینده ای ناخواسته سوق دهد.
 
بطوریکه این سرخوردگی تحصیلی نه تنها باعث شکوفایی فرزندان و دانش آموزان ما نمی شود حتی زمینه را برای ترک تحصیلی انها فراهم می کند.

حال در نظر بگیرید در شهری همانند سهرستان چابهار و دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان علاقه و استعداد که دو تا از چهار عنصر هدایت تحصیلی هستند وجود دارد .اما ایا امکانات اموزشی همانند پایتخت برای دانش اموزان مهیا است؟
 
 وقتی که در شهری همانند چابهار به علت فقدان دبیر دبیرستان یک دبیر ادبیات را دبیر شیمی می گذارند که هیچ سررشته و تخصص و سوادی به ان ندارند و این دبیر محترم فقط روخوانی می کند و حل معادلات و فرمول ها را بعهده خود دانش اموز می گذارد و دانش اموزان بیچاره از پایه ضعیف تربیت می شوند ایا هنوز هم دم از توزیع عادلانه امکانات اموزشی می زنید؟
 
تنها دبیرستان موجه با اساتید نسبتا با سواد و تخصص سطح شهر چابهار دبیرستان دانشگاه است که انهم شرایط سخت ورودی خودش را دارد و امکان ورود برای هرکسی فراهم نیست.
 
لطفا به ما بگویید در شهر چابهارچند تا آزمایشگاه و کلاس هوشمند وجود دارد که دانش اموزان چابهاری باید ملاک عملشان در انتخاب پایتخت باشد؟
 
همه اینها بکنار!!!! چگونه انتظار دارید وقتیکه خود کارکنان آموزش و پرورش و مدیران اموزشگاهها درک صحیحی از هدایت تحصیلی جهت توجیه دانش آموزان و والدین ندارند آنگاه که دانش اموزان و والدین بیچاره که پس از سالها سرمایه گذاری تحصیلی روی فرزند دلبندشان به امید روانه کردن وی به مقطع دبیرستان با هیولایی بنام هدایت تحصیلی مواجهه می شوند که علیرغم معدل بالا و استعداد خوب اما صرفا بخاطر عدم اگاهی دانش آموز و والدین در کنار بی سوادی و عدم درک صحیح مدیران آموزش پرورش در توجیح طرح در انتخاب هدایت تحصیلی ناکام مانده اند؟
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgzz9y.ak97z4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما