ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بازار داغ شایعات در فضای مجازی آلودگی نان نانوایی های زاهدان به سم! | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۰
رئیس گروه بهداشت محیط وحرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از تکذیب این مطلب که برخی نان های موجود در نانوایی های سطح شهر زاهدان آلوده به سمی است که در دفع آفات گندم استفاده می شود، خبر داد.
بازار داغ شایعات در فضای مجازی/ آلودگی نان نانوایی های زاهدان به سم!
به گزارش عصرهامون، چندی پیش پیامی از سوی مخاطبان این پایگاه خبری مبنی بر اینکه نان برخی از نانوایی های زاهدان آلوده به سمی است که از آن برای دفع آفات گندم استفاده می شود، ارسال شده بود که در خصوص آن برای اطمینان خاطر شهروندان و صحت و سقم این موضوع خبرنگار ما با مرکز بهداشت زاهدان تماس گرفت.
عبدالرزاق پاکزاد رئیس گروه بهداشت محیط وحرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون ضمن تکذیب کردن این مطلب که برخی نان های موجود در نانوایی های سطح شهر زاهدان آلوده به سمی است که در دفع آفات گندم استفاده می شود، افزود: گندمی که وارد کارخانجات برای آرد می شود قبل از آن مورد تایید جهاد کشاورزی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: باقی مانده سموم در تمام محصولات کشاورزی جزء وظایف جهاد کشاورزی است و اگر میانگین شاخص را نداشته باشد اصلا وارد کارخانجات نخواهد شد.
پاکزاد با بیان اینکه نظارت و کنترل نهایی بر روی محصول اتفاق می افتد، گفت: قبل از اینکه گندمی خریداری شود از آن نمونه گیری به عمل آمده و میزان رطوبت و سموم آن سنجیده می شود بعد اقدام به خرید گندم در دستور کار قرار می گیرد.
لازم به ذکر است که اهميت و ارزش نان در غذاي بشري بر كسي پوشيده نيست زيرا نان غذاي اصلي و مدام جمعيت بشري را تشكيل مي دهد و تأمين كننده عمده پروتئين، هيدرات كربن (نشاسته)، چربي، ويتامين، آهن، مواد معدني مي باشد.
از طرفی گندم یکی از قدیمی ترین گیاهان شناخته شده است و نان گندم به عنوان رایج ترین نان، غذای اکثر ملل را تشکیل می دهد. نظر به اهمیت نان به عنوان ماده غذایی غالب، شناخت علل معضلات موجود و تلاش برای رفع آنها به منظور تامین نان ماکول و بهداشتی ضروری است و از آنجایی که کیفیت نان توسط گندم و متعاقباً آرد رقم زده می شود، توجه به مسائل بهداشتی این دو ماه مهم که تعیین کننده سرنوشت نان هستند بسیار حائز اهمیت است. عوامل آلوده کننده گندم به دو دسته عمده میکربی و شیمیائی تقسیم می شوند. آلودگی میکربی با رشد تعدادی از میکرو ارگانیزمها و تجمع متابولیتهای سمی میکربی همراه است، منشاء این آلودگی بسیار متنوع است و از آب و هوا، گرد و غبار، و زمین، حشرات، جوندگان، پرندگان تا انسان را در بر می گیرد و در کلیه مراحل از تولید گندم در مزرعه و نحوه حمل و نقل تا سیلو یا انبار آسیاب و شرایط نگهداری نامطلوب در این اماکن مشهود است. فساد ایجاد شده توسط میکربها در شرایط نامساعد بهداشتی باعث تولید طعم و بوی نامطلوب در فرآورده نهایی می گردد و حتی گاهی برای سلامتی مضر می باشد. شستشو و بو جاری ناکافی گندم در آسیاب و عدم کنترل بهداشت گندم و آرد در مراحل تبدیل گندم به آرد و بسته بندی نامناسب آرد و عدم توجه به مسائل بهداشتی در نانوایی، همگی مسئله ساز هستند. آلودگی شیمیایی بیشتر به وجود علف هرز، باقیمانده سموم و کود شیمیایی، ناخالصیهای مانند شن و امراض گندم بستگی دارد. کیفیت آرد در صورت آلودگی به نحو غیر قابل اصلاحی تنزل می یابد بدین جهت لازم است روشهای مناسب و اقدامات اساسی همه جانبه از تولید، برداشت، حمل و نقل، نگهداری، تبدیل و بسته بندی و غیره به مرحله عمل گذارده شود.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtyeh.uqeoyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما