ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بازار لوازم التحریر ایران در اختیار خارجی ها سهم الگوهای اسلامی اندک است | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۰
در حالی چند روز به بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده که با ورود لوازم التحریر شخصیت‌های کارتونی غربی به بازار، جای خالی لوازم التحریر ایرانی و اسلامی در بین لوازم ضروری دانش آموزان احساس می شود.
بازار لوازم التحریر ایران در اختیار خارجی ها/ سهم الگوهای اسلامی اندک است
به گزارش عصرهامون، این روزها در حالی بوی شوق بازگشایی مدارس در کوچه خیابان های شهر پیچیده است که صدای پای مهرماه بیشتر از سایر ماه های سال به گوش می رسد.  
در این میان اگر چه تکاپوی دانش آموزان و والدین برای خرید لوازم التحریر بیش از حد رونق گرفته اما فروش لوازم التحریر با اشکال غربی بیشترین سهم خرید و فروش بازار را به خود اختصاص داده است به گونه ای که سهم لوازم التحریر داخلی با اشکال اسلامی و ایرانی بسیار اندک و ناچیز است.
یادش بخیر وقتی به روزهای کودکی و مدرسه‎ رفتنمان فکر می کنیم بخشی از خاطرات مان با رنگ و شکل دفترها، مداد سیاه‎ها، جامدادی‎های دوست‎داشتنی‎ و دفترچه های کوچک یادداشت یا دفترهایی که پشت جلد آنها یک حدیث از ائمه (ع) حک شده بود، جان می ‎گیرد. لوازم التحریری ساده که دنیای شیرینی برایمان رقم زده بود اما دانش آموزان امروز با دنیایی از لوازم التحریرهای رنگارنگی مواجه هستند که انتخاب یک دفتر یا مداد را برایشان سخت کرده از سویی عرق ملی گرایی و از سویی پیش هم کلاسی ها کم نیاوردن آنها را در دوراهی انتخاب بین لوازم التحریر داخلی و خارجی قرار داده است.
 

کندری مادر یکی از دانش آموزان دبستانی درحالی اقدام به خرید چند جلد دفتر برای فرزند خود می کند که در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: چند روز است برای خرید لوازم التحریر به بازار می آیم اما فرزندم خیلی بد پسند است و با دیدن اشکال و تصاویر مختلف در انتخاب و خرید مردد است.
وی ادامه داد: اگر چه تنوع رنگ و شکل حک شده بر روی لوازم التحریر به شادابی دانش آموزان کمک می کند اما الگوبرداری آنان از این تصاویر غربی ضعف فرهنگی به شمار می رود زیرا بیشترین خرید دانش آموزان از لوازم التحریر با تصاویر غربی است.
کندری تفاوت قیمت لوازم التحریر ایرانی و خارجی را یکی از دلایل عدم استقبال از کالاهای داخلی مطرح کرد و افزود: شکل و طرح دفترهای خارجی با شخصیت های کارتونی که دانش آموزان به آن علاقه دارند هماهنگی دارد از این رو در نگاه اول آنها را انتخاب می کنند.
 

خلیلی یکی دیگر از شهروندان زاهدانی با بیان اینکه تنوع در محصولات داخلی زیاد اما استقبال دانش آموزان از این طرح ها کم است، ادامه داد: چشم و هم چشمی دانش آموزان با هم باعث شده اکثریت به خرید لوازم التحریر با اشکال غربی روی بیاورند البته هر شخص در طلب خرید اجناس متنوع و زیبا است که دانش آموزان از این امر مستثنی نیستند.
وی ریشه حل این معضل را فرهنگ سازی استفاده از لوازم الحتریر ایرانی دانست و گفت: وقتی رسانه ملی به راحتی کارتون های را پخش می کند یا بیشترین توجه ها حول محور آرایش غلیظ بازیگران می چرخد چه توقعی از دانش آموزان می شود که به سمت خرید لوازم التحریر با تصایر ایرانی یا اسلامی گرایش داشته باشند؛ مردم از رسانه ملی الگوبرداری می کنند.
 

خلیلی خاطر نشان کرد: بیشتر طرح های موجود بر روی اقلام تصاویر کارتون های غربی هستند که در این صورت دانش آموزی هم که میل به خرید کالای ایرانی داشته باشد مایوس شده وبه ناچار از لوازمی خرید می کند که چندان به استفاده از آن رضایت ندارد.
با این تفاسیر از آنجایی که لوازم التحریر فرصتی برای معرفی شخصیت ها و الگوهای ایرانی و اسلامی به شمار می رود اما سهم بسیار ناچیزی در بازار داخلی دارد که می طلبد فعالان فرهنگی و پرورشی از این فرصت کم نظیر در جهت شناساندن الگوهای ایرانی و اسلامی به خوبی استفاده کنند.
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdch6inw.23n6zdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما