تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۰
در حالی طی روزهای اخیر چندین نفر در بیمارستان چابهار به دلیل مشکوک بودن در ابتلا به تب کریمه کنگو بستری شده اند که مسئولان ذیربط استانی هنوز ابتلا شدن افراد به این بیماری را تائید نکرده اند.
ردپای تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/بستری شدن چند نفر به دلیل مشکوک بودن در ابتلا به بیماری
به گزارش عصرهامون، تب کریمه کنگو یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک میان دام و انسان به شمار می آید که تب آن با شروع فصل گرما بالاتر می‌رود و در صورت سرایت به جمعیت انسانی شیوع بالایی دارد و در ۳۰  درصد موارد سبب مرگ و میر می‌شود.
تب کریمه کنگو که یک بیماری حاد تب‌دار و همراه با خونریزی است، از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.
چندین سال است که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور ما در فصول گرم از سال شیوع می‌یابد و تاکنون عده قابل توجهی نیز قربانی این بیماری شده‌اند، آخرین آمارها از ابتلا و تلفات این بیماری در سال گذشته ۶۲ مورد ابتلا و مرگ ۶ نفر بوده است.
از ابتدای سال ۹۶ تا کنون نیز ابتلای بیش از ۳۰ نفر در کل کشور و فوت ۳ فرد بوده است.
خرداد ماه امسال موج گسترده تب کریمه کنگو به کشور رسید و شمار بسیاری را مبتلا کرد در سیستان و بلوچستان نیز این بیماری به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 21 نفر را مبتلا کرد که در پی درمان به موقع هیچ موردی منجر به مرگ مبتلایان نشد.
اما همزمان با فرارسیدن عید قربان هشدارها در خصوص ابتلای به تب کریمه کنگو در کشور گسترش یافت با این وجود اما خبرها از ابتلا 5 نفر به این بیماری در سیستان و بلوچستان حکایت دارد.
در این زمینه رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با توجه به بستری شدن عده کمی از شهروندان به علت علائم مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در چابهار گفت:در این خصوص جای هیچ نگرانی وجود ندارد و مهمترین راه جلوگیری از اینگونه بیماری ها پیشگیری است و افرادی که با دام سروکار داشته باید مراقبت کنند و در حین کار از دستکش استفاده کنند.
دکتر محمود رضا میری در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون ضمن تایید این مطلب که عده ای از شهروندان چابهاری به علت علائم مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در بستر بیماری به سر می برند، اظهار کرد: در رابطه با اینگونه بیماری ها مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت خانه آمار و ارقام را به رسانه ها و مراجع ذیربط می دهد، با توجه به اهمیت این موضوع، شخصا به همراه معاونت بهداشتی در چابهار حضور داشته تا مسائل را بررسی و پیگیری کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مهمترین علل انتقال این بیماری به مردم را خرید دام از مراکزغیرمعتبر عنوان کرد و افزود: شهروندان باید گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری کنند زیرا در کشتارگاه های رسمی گوشت 24 ساعت در یخچال های با دمای چهار درجه زیر صفر نگهداری و بعد مورد استفاده قرار می گیرد که در این مدت با توجه به اینکه پی اچ گوشت اسیدی می شود ویروس از بین می رود، براین اساس در مواردی هم که ما شیوع بیماری داشته ایم اشکال در همین مسئله بوده است.
میری خاطر نشان کرد: نظام مراقبت بیماری ها در استان این قبیل بیماری ها را خیلی قوی و دقیق پیگیری می کند به گونه ای که آموزش های لازم به کادر درمانی و بهداشتی ارائه کرده ایم که این امر باعث شده تا مرگ و میر کمتری را شاهد باشیم.
کشتارگاه کنارک تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان نیز در خصوص شایعاتی مبنی بر اینکه افراد مشکوک بستری شده در بیمارستان شهرستان چابهار از کارگران کشتارگاه کنارک بوده اند، گفت: هنوز مرکز بهداشت، آمار، مشخصات، اسامی و جزئیات موضوع را به این اداره کل اعلام نکرده و ما منتظریم تا برای نتایج به این نهاد ارسال شود.
دکتر حسین فروزنده در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون افزود: کشتارگاه کنارک تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است و باید اقداماتی نظیر ضدعفونی کردن کشتارگاه و جایگاه ها در آن محل انجام شود.
وی ادامه داد: با توجه به تعطیل شدن کشتارگاه، از انتقال دام از سراوان به کنارک نیز جلوگیری به عمل آمده است تا در این خصوص تصمیم گیری لازم انجام شود.
وی اظهار کرد: آموزش های لازم کاری و بهداشتی به کارگران تمامی کشتارگاه های موجود رد سطح استان داده شده است و تمام کارگران حاضر در این محل ها برگه ای مبنی بر فراگیری آموزش های لازم توسط دامپزشکی  را امضاء کرده اند، گر کارگرها موارد گفته شده را رعایت نکردند باید مسئول فنی و مسئول کشتارگاه پاسخگو باشند چرا که آنها تعهد دادهاند تا حافظ سلامت کارگران و نیروهای خود باشند.
این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به اینکه کشتارگاه ها توسط بخش خصوصی اداره می شود، ما نمی توانیم حضوری 24ساعته در محل داشته باشیم و تنها کار نظارت عالیه با دامپزشکی می باشد.
 وی با اشاره به این موضوع که تب کریمه کنگو فاقد هرگونه علائمی می باشد، تصریح کرد: مردم باید از کشتار دام در منزل جلوگیری کرده و یا در حین کشتار موارد ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند.
فروزنده گفت: گوشت پس از کشتار باید در سردخانه فریز شود تا ویروسهای موجود احتمالی در گوشت از بین برود.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که دامداری دارند و یا دام پرورش می دهند در صورت مشاهده کنه زنده بر روی پوش دام، به  نزدیکتریم دامپزشکی محل زندگی خود مراجعه کنند تا اقدامات لازم برای مقابله با کنه ها انجام شود.
 
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdcd9x0n.yt0jn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما