تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۴
پروژه مهم و ملی فاضلاب شهری زهک پس از هشت سال نا تمام باقی مانده است.
پروژه فاضلاب شهری زهک8ساله شد
به گزارش عصرهامون، نگاه عمده به مرکز و کم توجهی به حاشیه ها و مناطق کم جمعیت از جمله مشکلاتی است که مردم ساکن در روستاها، شهرها و  شهرستان های استان از آن رنج می برند، این کار علاوه بر افزایش مشکلات این مناطق، مانع توسعه به هنگام آن نقاط نیز می شود.
با توجه به شرایط کنونی، باید توجه به بهداشت و سلامت مردم بیش از دیگر مسائل مدنظر مسئولان و دولتمردان قرار گیرد.
8سال پیش بود که خبرهایی در رسانه های جمعی و گروهی مبنی بر آغاز اجرای روند طرح فاضلاب شهری شهرستان زهک انتشار یافت اما با گذشت این مدت، مردم همچنان انتظار تکمیل شدن و به بهره برداری این طرح ملی را می کشند.
 نبود شبکه فاضلاب شهری در این شهرستان، علاوه بر مسائل بهداشتی، چهره شهری این شهرستان را زشت کرده است.
 براساس گزارش فارس، احمد دهمرده فرماندار سایق زهک 13آذرماه 1389 در جلسه شوراي بهداشت شهرستان زهك در فرمانداري اين شهرستان گفته بود شبكه فاضلاب شهري كه پروژه ملي اين شهرستان نيز محسوب مي‌شود در صورت اختصاص اعتبار يك ميليارد تومان براي فاز نخست اين شبكه، كار آن از ابتداي سال آينده آغاز مي‌شود.
در حال حاضر جاری بودن فاضلاب خانگی در میلان های این شهرستان نوپا و ورود بخشی از آنها به مسیرهای فرعی رودخانه هیرمند از مسائل و مشکلات اجتماعی و بهداشتی زهک می باشد که سلامت مردم را تهدید می کند.
رئیس سابق شرکت آب و فاضلاب زهک 29فروردین 1395در گفت و گو با خبرنگار روزنامه سیستان و بلوچستان گفته بود طرح شبکه فاضلاب این شهرستان که از سال 90-89 در دستور کار قرار گرفته،20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
«احمدعلی شهریاری» ادامه داده برای این پروژه تاکنون 7میلیارد تومان از اعتبارات ملی هزینه شده، براساس ماده یک قانون بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تا زمانی که طرح فاضلاب در شهرستانی اجرایی نشده و به بهره برداری نرسیده باشد اداراتی مثل مرکز بهداشت و شهرداری موظف هستند اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند، بنابراین شهرداری موظف است از طریق شیب به سراشیب هیدرولیک منطقه کانیبو یا هدایت کننده ایجاد کند و مرکز بهداشت نیز باید آموزش های بهداشتی لازم به مردم را برای جلوگیری از رها کردن فاضلاب به معابر عمومی تا اجرایی شدن طرح شبکه فاضلاب، ارائه کند.
براساس گفته وی درصورت اجرایی شدن طرح فاضلاب، این طرح تحویل شرکت آب و فاضلاب می شود و بعد از آن در صورت بروز هرگونه مشکل در زمینه فاضلاب، این شرکت باید جوابگو باشد اما تا زمان اجرایی شدن آن شهرداری و مرکز بهداشت موظف به انجام وظایف مشخص شده هستند، طرح فاضلاب زهک از سال 90 آغاز شد اما به دلیل نبود اعتبارات مورد نیاز اجرایی نشد که با توجه به اهمیت طرح، شرکت آب و فاضلاب شهرستان و استان پیگیر آن است، بزرگ ترین مشکل برای رفع معضلات فاضلاب در این شهرستان، نبود اعتبار است و با تامین اعتبار می توان در سریع ترین زمان ممکن این معضل را برطرف کرد.
نبود اعتبار در سالهای اخیر سدی بر پروژه های بزرگ استان به خصوص طرح ملی و بسیار مهم فاضلاب شهری زهک شده است
فرماندار زهک در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار اجتماعی عصرهامون در این زمینه گفته که پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهری این شهرستان در انتظار سرمایه گذار بخش خصوصی است.
بنا بر گفته جمشید رخشانی نسب، با توجه به تاکیدات مسئولان دولت پروژه هایی که قابلیت تحویل به بخش خصوصی را دارند، باید به بخش خصوصی تحویل داده شود که یکی از پروژه های قابل تحویل در این شهرستان، پروژه تصفیه خانه فاضلاب است.
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfmtd1.w6d1xagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما