تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۴
کتابخانه ایران شناسی زابل؛

کتابخانه ای بدون کتاب در پارک ملت

در حالی وجود یک کتابخانه در پارک شهر زابل فرصتی برای مطالعه و شناخت ازتمدن ایران را فراهم می سازد که فقط تابلوی این کتابخانه نصب شده و حتی کتابخانه هم ندارد.
کتابخانه ای بدون کتاب در پارک ملت
به گزارش عصرهامون، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برآن شدیم تا یادی کنیم از دکتر ایرج افشار سیستانی بزرگترین واقف کتاب جهان اسلام؛ شخصیتی که یکی از چهره‌های پرکار فرهنگی به‌شمار می رود و بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب در حوزه‌های جغرافیایی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی منتشر کرده که کتاب دو جلدی «ایل‌ها، چادرنشینان و طوایف عشایری» وی در سال ۱۳۶۷ کتاب سال ایران و همچنین به‌عنوان کتاب برتر در گنجینه طلایی بزرگ لنین مسکو به‌ثبت رسیده است.
از دیگر افتخارات افشار سیستانی این است که وی برترین نویسنده و پژوهشگر صنعت گردشگری ایران در سال ۱۳۸۴بوده و توانسته نشان ادبی تاجیکستان در سال ۱۳۸۷ را دریافت و چهره ماندگار از سوی شهرداری تهران و کمیسیون ملی یونسکو در ایران در سال جاری شود.
وی که بزرگترین واقف کتاب جهان اسلام است زحمات 45 ساله تحقیقی و پژوهشی خود را در قالب 14 هزار جلد کتاب، مجله ، فصلنامه، عکس، لوح، دست نوشته ها و هدایای دریافتی داخلی و خارجی را در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان وقف کرده است.
یک سال و اندی پیش خبرها حاکی از افتتاح یک کتابخانه به نام کتابخانه تخصصی ایران شناسی دکتر ایرج افشار سیستانی در پارک ملت زابل بود که در زمان افتتاح این کتابخانه در شورای فرهنگ عمومی زابل از این مکان به عنوان جایگاه توسعه و گسترش فرهنگ ایران و اسلام یاد شد و به شهروندان و فرهنگ دوستان نوید داده شد که با وجود این کتابخانه فرهنگ شکوفاتر می شود و میراث گذشتگان به آیندگان انتقال می یابد اما گویا هنوز دوستداران فرهنگ و تمدن از خدمات فرهنگی و معنوی این کتابخانه بهره مند نشده اند و پس از گذشت مدت ها از افتتاح و نصب تابلوی این کتابخانه همچنان منتظر مساعدت مسئولان هستند و این کتابخانه نه کتاب دارد نه مسئول.
به گزارش «هاتف» کیخا از فرهنگیان بازنشسته زابل در این خصوص گفته بود که وجود این کتابخانه در پارک شهر و آن هم در کنار کانون بازنشستگان مهر فرصتی را برای مطالعه و شناخت تمدن ایران فراهم می سازد اما با تأسف باید گفت که فقط تابلوی این کتابخانه نصب شده است و حتی کتابخانه هم ندارد.
شهروند دیگری هم بیان کرده بود که در دنیای کنونی که گردشگری و فرهنگ سازی یکی از شاخص های توسعه است و کتابخانه ایران شناسی می تواند این راه را هموارتر سازد خودش در پیچ و خم بهره وری مانده است. شهریاری ادامه می دهد: کانون بازنشستگان و کتابخانه ایران شناسی آن هم در پارک شهر می تواند بر غنای فرهنگی و علمی شهروندان بیفزاید که کانون بازنشستگی وجود دارد اما متأسفانه کتابخانه بدون امکانات افتتاح شده است.
 
به زودی افتتاح می شود
در همین راستا در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با حمید نوری شهردار زابل داشت، وی از تجهیز شدن کتابخانه خبر داد و گفت: اقدامات برای تجلیل از دکتر ایرج افشار و افتتاحیه کتابخانه به صورت همزمان در دستور کار قرار دارد اما کتاب های این کتابخانه را خود دکتر باید به این مکان منتقل کنند، همچنین انتخاب هیئت امنا و مسئولین کتابخانه هم با خود دکتر افشار است.
 
 همه اقدامات مربوط به کتابخانه را شهرداری انجام می دهد
عباس باقری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل هم در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: همه اقدامات مربوط به این کتابخانه را شهرداری انجام می دهد و ما هیچ اطلاعی از آن نداریم.
به گفته این مسئول، کتابها در اختیار شهرداری است و قرار بر این بوده که این کتابخانه در پارک شهر تجهیز و راه اندازی شود.
انتهای پیام/
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqn9y.ak9yw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما