تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۰
سیستان و بلوچستان بیشترین سطح زیرکشت خرما در کشور را به خود اختصاص داده است اما نامی از این استان در بازارهای داخلی و خارجی نیست.
خرمای سیستان وبلوچستان؛ مشهور اما گمنام!/ تولید کیفی ترین خرمای کشور در دیار نخل و کویر
به گزارش عصرهامون، استان مرزی و محروم سیستان و بلوچستان با طبیعت خاص گرمسیری، بیشترین سطح زیر کشت خرما در کشور را به خود اختصاص داده و از گذشته های بسیار دور خاستگاه اصلی خرمای ایران بوده است به گونه ای که این محصول خاص گرمسیری همواره در سفره های مردم این دیار حاضر بوده و با آن انواع غذاهای محلی طبخ می‌شود، اما متاسفانه نامی از خرمای سیستان و بلوچستان در بازارهای داخلی و خارجی شنیده نمی‌شود و به واقع خرمای این استان مشهور اما گمنام است.
 

اگرچه بهترين خرماي جهان در سيستان و بلوچستان توليد مي شود اما فقدان امكانات و ضعف بسته بندي استان موجب گمنامي آن شده است.
سراوان یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان و دومین تولید کننده خرما در کشور است که خرمای ربی و مضافتی دو نمونه از با کیفیت ترین نمونه های خرما در این شهرستان می باشد.
شهرستان سراوان با توجه به آب و هوای مساعدی که برای پرورش خرما دارد، از جمله شهرهایی ست که انواع خرما در آنجا کاشت و تولید می شود ، اما خرمای این استان به‌دلیل اینکه در سایر استان‌ها بسته‌بندی می‌شود گاهی به نام خرمای بم شناخته و گاهی با نام خرمای ایرانی به کشورهای دیگر ارسال می‌شود.
 

در همین راستا در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با درویش نارویی فرماندار سراوان داشت وی با بیان اینکه برای ساماندهی محصول استراتژیک خرما در سراوان اقدامات بی نظیری مانند ظرفیت سازی به میزان 12 هزار تن ایجاد شده است، اظهار کرد: در این زمینه سردخانه هایی برای مبادرت به نگهداری خرما ایجاد شده است که در شرایط ضروری و لازم کشاورزان با آرامش نسبت به فروش محصولات خود اقدام کنند.
وی بیان کرد: از طریق بنیاد برکت پیگیری هایی صورت گرفته و دو شرکت تعاونی ثبت شده که در واقع کارکرد آنها بسته بندی و فرآوری خرما است که برای این دو شرکت تعاونی قرار است بنیاد برکت بالغ بر 14 میلیارد تومان اعتبار هزینه کند که یکی در آستانه راه اندازی و دیگری هم در حال انجام امورات است.
فرماندار سراوان ادامه داد: در کنار اقدامات بنیاد برکت، مردم در بخش خصوصی هم دو واحد بسته بندی را ایجاد کرده اند که فعال هستند.
 

وی با بیان اینکه منطقه جالق یکی از مناطق مهم این شهرستان است که بهترین و کیفی ترین خرما از نوع ربی در آنجا تولید می شود، افزود: در این راستا مشاغلی خانگی در رابطه با فرآوری یا شیره گی خرما با همکاری و هماهنگی دستگاه های مربوطه ایجاد شده است.
درویش نارویی در تکمیل مطلب فوق خاطر نشان کرد: خرمای منطقه مُک سوخته بخش جالق هم با اقداماتی که جهاد کشاورزی انجام داده و با ارتباطی که بین تولیدکنندگان و مراکز خرید ایجاد شده این خرما از طریق بازارچه ها یا نقاط دیگر کشور به خارج از کشور صادر می شود.
 این مسئول در پاسخ به این سوال که بخشی از خرمای سراوان بابرند سایر شهرستان های کشور به فروش می رسد، گفت:طبیعی است با تولیدی قریب به 40 هزار تن خرما در این شهرستان مواجه هستیم که بخشی از آن را خود کشاورزان به فروش می رسانند و وقتی محصول ابتداعا به دست می آید به صورت خوشه ای از شهرستان های مخلف آن را خریداری و با برند خود آن شهرستان به فروش می رسانند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciwqa3.t1a3u2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما