کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دستاورد قانونی نانوشته که جوانان برای خود ترسیم کرده اند؛

سرطان با طعم سیب و توت فرنگی/ قلیان دروازه ورود به اعتیاد است

4 آذر 1396 ساعت 7:37

بیماری های ریوی و قلبی و انواع سرطان ها دستاورد تفریحی سرطان زا به نام قلیان با طعم سیب و توت فرنگی برای خانواده ها و جوانانی است که این روزها به پک زدن به آن دل بسته و هیچ ابایی از کشیدنش حتی در ملاعام ندارند.


به گزارش عصرهامون، حالا قرار و مدارشان را در قهوه خانه ها و پارک های سطح شهر می گذارند، جایی که راحت باشند و پکی به قلیان شان بزنند. نی را دست به دست می کنند و دمی می گیرند که با بازدمش خود را برای لحظاتی محو می کنند.
در فضای باز که این بو در هوا پخش می شود و اطرافیان را هم معذب دارد اما حکایت قهوه خانه ها فرق دارد زیرا دود سفید همه جا را فرا می گیرد انگار به خودی خود ابر تشکیل می شود، عجب حکایتی دارد این قهوه خانه ها، زمانی برای خودشان برو بیایی داشتند نه پسر و دختر بلکه مردهای موسفید کرده ای که چایی می نوشیدند و درد دلی می کردند و از اتفاقاتی که در محل می افتاد باخبر می شدند.
حالا همه چیز تغییر کرده، مو سفید کرده ها در پارک ها هستند و پسران و دختران جوان در قهوه خانه ها. برای چایی نمی روند، می روند که دود بگیرند از نی قلیانی که ذره ذره جان شان را خواهد گرفت. زمانی که پای دختران به این مکان ها باز شد، شاید می شد با انگشت دست آنها را شمارش کرد، نگاه ها به آنان خیره می شد و چشم ها غره می رفت «آخر مگر قهوه خانه و سفره خانه جای دختر است.»
 

اما وضعیت زمانی وخیم شد که از سال 88 نگاه ها به این موضوع عادی و پای دختران و زنان به این مکان ها به ویژه مراکز تفریحی باز شد به گونه ای که آمارها حاکی آن است در حال حاضر آمار دخترانی که قلیان به دست شده اند از پسران بیشتر شده است.
علی ای حال این تفریح سرطان زا با طعم سیب و توت فرنگی که این روزها خانواده ها و جوانان به آن دل بسته و هیچ ابایی از کشیدن آن حتی در ملاعام ندارند جای نگرانی بسیار زیادی دارد که می طلبد مسئولان امر برای نجان جان مردم چاره اندیشی کنند.
اگر سری به پارک های سطح شهر یا کلاته رزاق زاده زاهدان زده باشید در دکه های اغذیه فروشی آن با طبقاتی چیده شده از قلیان های بزرگ و کوچک مواجه می شوید که جوانان برای پک زدن به آن نوبت گرفته اند یا کافیست سری به برخی از قهوه خانه ها بزنید تا ببینید جوانان اعم از دختر و پسربرای اینکه نزد هم سن و سالان خود کم نیاورند چگونه ماهرانه با ولع دود قلیان را بلعیده و به اشکال مختلف از دهان و بینی خود آن را خارج می کنند.
 

البته در این میان اگر چه با کمبود فضاهای تفریحی در این خطه از کشور مواجه هستیم که به گفته برخی جوانان از سر بیکاری و نبود مکان تفریحی به قلیان روی می آورند اماگاهی مواقع شاهد این موضوع هستیم که برخی خانواده ها با دست خود فرزندانشان را تشویق به کشیدن قلیان می کنند؛ قلیانی که دروازه ورود به اعتیاد است و آینده فرد را به مخاطره می اندازد.
با این تفاسیر در حالی این روزها قلیان به عنوان وسیله و تفریحی کم خرج به شمار می رود که خطرات جبران ناپذیری بر سلامتی فرد و جامعه دارد.
 
سابقه قلیان کشیدن زنان به دوره قاجار باز‌می‌گردد
با استناد به تاریخ می‌توانیم سابقه کشیدن قلیان در بین زنان را به دوره قاجار و حتی قبل‌تر از آن نسبت دهیم.
مورخان می گویند در عصر قاجار قلیان آنقدر اهمیت داشته که مردم هیچ مجلس و میهمانی اعم از روضه خوانی، مجلس فاتحه، عزا، شیرینی خوردن، خواستگاری، مجالس عقد و عروسی و شب نشینی را بدون آن برگزار نمی کردند.
در این میان قلیان کشیدن که کاری اعیانی به حساب می‌آمده آدابی هم برای خود پیدا کرده و بیشتر در جامعه ایرانی نفوذ کرده است.
برای مثال اگر در میهمانی نخستین قلیان به میهمان تعارف شود دلیل بر خوش آمدگویی صاحب پذیرایی به آن فرد است و اگر قلیان دوم و سوم به طرف پیشکش شود معنای آن چیزی جز خداحافظی نیست.
 
 
قانونی نانوشته که جوانان برای خود ترسیم کرده اند
اگر از اکثر مصرف کنندگان قلیان سوال کنیم که این وسیله ای که پای ثابت تفریحات و میهمانی هایتان است سرطانزا و اعتیاد آور می باشد سریعا موضع گیری می کنند که نه این گونه نیست و بر این باور معتقدند که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها وارد نمی کند.
اما حقیقت این است که کشیدن قلیان حجم تنفسی بدن را کاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباکوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبرو می ‌کند این ترکیب به ‌علت حرارت زیاد، موادی را وارد بدن می‌ کند که عوارض ناگواری برای انسان به ‌دنبال دارد.
شخص مبتلا به بیماری‌های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و کشیدن قلیان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد زیرا به اکثر تنباکو‌هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌ شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ گردد، بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد. زیرا دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد، حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می ‌شود، افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود قرار گرفته اند، در طولانی‌ مدت دچار عوارض آن خواهند شد.
 

عده ای دیگر از طرفداران قلیان بر این باور معتقدند که وجود آب قلیان جلوی مواد مضر و سمی آن را می‌ گیرد اما در واقع‌ بیشتر این مواد سمی از جمله نیکوتین و خاکستر وارد ریه می ‌شوند و به خاطر دَم‌های عمیقی که فرد برای جذب دود می ‌زند،‌ تخریب‌های جدی به حبابچه‌های ریه وارد می‌ شود.همچنین به دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می ‌تواند عامل مهمی جهت رشد میکروب ها و قارچ ها باشد و این میکروب‌ها و قارچ ها به راحتی توسط دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت های مزمن می‌ کند.
علی ای حال با این تفاسیر در جامعه کنونی مصرف قلیان آشکارا نشان داده است که تاثیرات مضری بر دو عضو حیاتی بدن به نام ریه ها و قلب دارد به گونه ای که سرطان ریه، سرطان مری، بیماری انسدادی ریوی مزمن، آمفیزم، پایین بودن وزن هنگام تولد نوزاد، افزایش حملات آسم و ذات الریه برخی از خطرات مربوط به کشیدن قلیان می باشد.
منبع:جوان
انتهای پیام/


کد مطلب: 99832

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/99832/سرطان-طعم-سیب-توت-فرنگی-قلیان-دروازه-ورود-اعتیاد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir