کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

لایروبی؛ وعده غرق شده دولتی ها در چابهار/انتظار 6 ساله صیادان بندر بریس در هاله ای از ابهام

8 آذر 1396 ساعت 15:29

دو هزار و 452 صیاد بیش از 6 سال چشم انتظار لایروبی بندر پر از گل و لای بریس در چابهار می باشند تا بتوانند شناورهای خود را برای در امان ماندن از امواج و توفان ها در این بندر لنگر اندازند.


به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، لای روبی و احداث دستک رسوب گیر در بندر صیادی بریس چابهار بسیار ضروری و از مهمترین نیازهای صیادان می باشد.
به گفته صیادان بندر بریس، این بندر از 6 سال پیشت با افزایش گل و لای مواجه شده و از همان زمان تاکنون امکان رفت و آمد شناورهای کلاس لنج در زمان جزر وجود ندارد و حتی در هنگام مد این شناورها با مشکل تردد رو به رو می باشند.
استفاده مناسب از ظرفیت ها و توانمندی ها به ویژه ذخایر خدادادی دریا می تواند روز به روز بر اقتصاد خانوار و ایجاد اشتغال پایدار صیادان چابهاری تاثیر مهمی بگذارد.
چابهار و کنارک در محدوده سواحل مکران به آب های اقیانوس هند متصل می باشند و موقعیت مناسب برای آبزی پروری دارند؛ وجود نعمت های فراوان خدادادی و ظرفیت های بسیار اشتغال دریا محور در سواحل چابهار و کنارک توانسته بیش از 24 هزار نفر را در بخش شیلات مشغول به کار کند.
عمران طارم یکی از صیادان روستای بریس در گفت و گو با چهاربهاران اظهار کرد: جمع شدن گل و لای در حوضچه بندر بریس به حدی رسیده است که در زمان جزر و مد امکان تردد شناورها وجود ندارد.
فیض محمد افزود: بسیاری از شناورهای صیادی در بریس دست از کار کشیده اند و برخی به بنادر همجوار کوچ کرده اند؛ بارها بندر بریس مورد بازدید مسئولان شهرستان چابهار، مدیران ارشد استانی و کشوری قرار گرفته است ولی توفیقی برای صیادان نداشته است و همچنان درد و رنج صیادان برای تردد به دریا ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: بریس علاوه بر مشکلات لایروبی با مشکلات زیاد دیگری نظیر بی آبی مواجه می باشد و با بیش از 6 هزار نفر جمعیت تاکنون شبکه آب رسانی ندارد و با تانکر سیار آب رسانی می شود.
رئیس اداره شیلات بندر بریس چابهار گفت: اسکله بندر صیادی بریس از نوع سنگی و بتنی دارای عمق آبخور دو متر و طول راه ارتباطی 800 متر با طول موج شکن 594 متری و قابلیت پهلوگیری اسکله 160 متری با بازوی فرعی 95 متر و وسعت حوضچه 25 هکتاری می باشد.
عطا الله رئیسی افزود: بندر صیادی بریس در سال 1368 احداث شده و در سال 1371 به بهره برداری رسیده است.
وی بیان کرد: با گذشت چندین سال عدم لای روبی بندر صیادی بریس عبور و مرور صیادان به دریا را برای صید با مشکلات جدی مواجه کرده است بنابراین به دلیل اینکه گل و لای فراوانی در حوضچه بندر بریس جمع شده است لای روبی این بندر بسیار ضروری می باشد.
وی بر ساخت ایستگاه آتش نشانی در بندر صیادی بریس با توجه به فاصله 55 کیلومتری آن به چابهار تاکید و افزود: بارها بر اثر آتش سوزی شناورها، صیادان خسارات زیادی دیده اند و در مجموع 402 شناور شامل 64 لنج برودتی، 79 لنج یخی و 259 قایق در بندر بریس فعالند که در سال گذشته 42 هزار و 484 تن شامل 14 هزار و 274 تن ماهی تجاری و 28 هزار و 210 تن ماهی صنعتی صید شده است.
رئیس اداره شیلات بندر بریس چابهار ادامه داد: هشت صنایع شیلاتی به تفکیک کاربری دو کارخانه کنسروماهی، چهار کارخانه عمل آوری و سردخانه، یک کارخانه یخسازی، یک کارخانه پودر ماهی و پنج تعاونی صیادی در بندر بریس فعال می باشند.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان در گفت و گو با چهاربهاران اظهار کرد: برای لایروبی بنادر صیادی شهرستان های چابهار وکنارک پیگیری های زیادی انجام شده است و بیش از 90 میلیارد ریال برای لایروبی بنادر صیادی سیستان وبلوچستان مصوب شده است که انتظار می رود هرچه سریعتر عملیات اجرایی لایروبی آغاز شود.
هدایت الله میرمرادزهی افزود: 11 بندر ماهی گیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر تیس، کنارک، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستان های چابهار و کنارک برای صید و صیادی قرار دارند.
وی عنوان کرد: 930 فروند لنج و یک هزار و 400 فروند قایق صیادی با حدود 25 هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب 34 تعاونی صیادی در حوزه اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.
میرمرادزهی تصریح کرد: همچنین 107 واحد صنایع شیلاتی در نوار ساحلی وجود دارد که از جمله آنها 29 کارخانه تولید کنسرو ماهی نقش مهمی در بسته بندی و صادرات تن ماهی دارند.
وی بر توسعه اسکله ها و محل تخلیه صید، روشنایی و آسفالت و یا سنگ فرش محدوده بنادر صیادی، تسریع در تخصیص اعتبار برای لایروبی بندر بریس، تیس و هفت تیر، حصارکشی محوطه های اداری، احداث جایگاه سوخت و آتش نشانی برای اسکله فرعی و فعال سازی کارخانه های شهرک صنعتی، سردخانه، عمل آوری و کارخانه یخ سازی بریس تاکید و خاطرنشان کرد: رسیدگی به مشکلات صیادان به تحقق اقتصاد مقاومتی منجر می شود.
انتهای پیام/ک


کد مطلب: 99957

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/99957/لایروبی-وعده-غرق-شده-دولتی-چابهار-انتظار-6-ساله-صیادان-بندر-بریس-هاله-ابهام

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir