تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۰۳
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به کاهش نزولات جوی سیستان و بلوچستان در بحرانی ترین وضعیت بی آبی قرار دارد.
سیستان و بلوچستان در بحرانی‌ترین وضعیت کم آبی/ تصویب خشکسالی صد درصدی سیستان در ستاد بحران
به گزارش عصرهامون، مجتبی پیری در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در محل سالن کنفرانس سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد، با اشاره به حضور 51درصدی جمعیت ساکن در سیستان و بلوچستان در مناطق روستایی، افزود: بخش اعظمی از اقتصاد مردم این خطه از کشور از طریق کشاورزی تامین می‌شود و به دلیل محدودیت منابع آبی هر ساله این شرایط برای آنان سخت تر می شود.
وی با اشاره به میانگین بارش 100میلی متری در استان، تاکید کرد براساس بررسی انجام شده در سال زراعی، وضعیت دشوار و سختی را در پیش رو داریم.
وی اضافه کرد: ما در منطقه سیستان سال زراعی را از دست داده‌ایم چرا که با وجود آب در منطقه، بخشی از کشاورزان زمین های خود را کِشت کردند که به دلیل خشکسالی و عدم وجود آب برای آبیاری مزارع، کشاورزان نتوانستند به محصول دست پیدا کنند.
پیری گفت: از مجموع 49 هزار هکتار مزارع کشاورزی دشت سیستان تنها 9 هزار هکتار آن زیر پوشش بیمه بود که براساس برآوردهای انجام شده 10 میلیارد و 800 میلیون تومان به کشاورزان تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: براساس شدت خسارت وارده به کشاورزان سیستان با برنامه های صورت گرفته درصدد هستیم به زمین های کشت شده آسیب دیده منطقه یک میلیون و 700 هزار تومان و برای مزارع کشت نشده یک میلیون و 200 هزار تومان خسارت پرداخت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به این مطلب که طبق آمار و اسناد موجود و بررسی های کارشناسی انجام شده به ستاد بحران، خشکسالی سیستان به صورت خیلی شدید و خشکسالی بلوچستان به صورت شدید تایید شده است، تصریح کرد: خسارت وارده به بخش کشاورزی سیستان و باهوکلات را 750 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی افزود: خشکسالی سال زراعی 96- 97 به چهار هزار و 700 هکتار از زمین های کشاورزی باهوکلات چابهار حدود 24 میلیارد تومان خسارت وارد کرد که جبران این خسارت نیز در دستور کار قرار دارد.
پیری بیان کرد: تامین آب شرب دام های روستایی  با تلاش های انجام شده دستگاه های مرتبط انجام شده اما تامین آب دام هایی که در بستر هامون حضور دارند با مشکل مواجه شده و اداره کل عشایر استان تا حد امکان آب مورد نیاز را تامین کرده است.
وی جمعیت دام سنگین سیستان را 40 هزار راس و دام سبک را 800 هزار راس عنوان کرد و افزود: از آنجایی که خشکسالی اخیر به فعالان این بخش نیز خسارت وارد کرده و تامین چهار هزار تن علوفه یارانه ای دام از محل اعتبارات استانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این مقدار علوفه دام تنها پاسخگوی 2 ماه دامداران منطقه است تصریح کرد: ضروری است برای تامین دام دامپروران تا پایان سال اقدامات لازم در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
پیری خسارت وارد شده به حوزه دامپروری شمال سیستان و بلوچستان را افزون بر 40 میلیارد تومان ذکر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش قیمت کاه سفید با توزیع علوفه های یارانه ای، گفت: از 160 هزار هکتار زمین قابل کشت منطقه سیستان، تنها 46 هزار هکتار کشت شده که این میزان کشت هم با خسارت صد در صدی مواجه شد و در تلاشیم از طریق ستاد بحران خسارت مربوط به بخش کشاورزی را تامین کنیم.
وی همچنین اجرای طرح آبیاری نوین بر روی 100 هزار هکتار از زمین های کشاورزی، لایروبی و احیای قنوات را از طرح های مهم در دست اقدام برای جلوگیری از آسیب های کاهش بارندگی در جنوب سیستان و بلوچستان برشمرد.
وی با اشاره به ناپایداری کشاورزی در 20 سال اخیر در استان، در خصوص اشکالات طرح 46هزار هکتار منطقه سیستان، خاطر نشان کرد: با اجرای طرح آبرسانی به 46 هزار هکتار از مزارع  تاثیرات مثبتی در بخش کشاورزی سیستان رخ خواهد داد و با آنکه امکان دارد این طرح شاید دارای مشکلاتی هم باشد، در بخش کشاورزی از این طرح در حوزه جهاد کشاورزی دفاع می کنیم.
 
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcdkx0fsyt0zk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها