ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - سیرکان بحرانی ترین شهر سیستان وبلوچستان از نظر کم آبی/16 شهر استان در بحران آب به سر می برند - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نشست خبری با اصحاب رسانه مطرح شد

سیرکان بحرانی ترین شهر سیستان وبلوچستان از نظر کم آبی/16 شهر استان در بحران آب به سر می برند

23 خرداد 1397 ساعت 14:10

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان گفت: درحال حاضر سیرکان در بین شهرهای استان، بحرانی ترین وضعیت آبی را به خود اختصاص داده است.


به گزارش عصرهامون، محسن میرادی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به کمبود آب در استان، افزود: در حال حاضر با توجه به بررسی های کارشناسی شده، 16 شهر استان از 37شهر، دارای تنش و مشکلات تامین آب شرب بهداشتی هستند.
وی با بیان اینکه در حوزه آب و فاضلاب شهری 37 شهر با یک میلیون و 500 هزار نفر جمعیت تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارد، اظهار کرد: در حال حاضر خشکسالی به میزان زیادی سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر خود قرار داده و با توجه به شرایط، روند رو به بهبودی برای این خطه دیده نمی شود.
وی خاطر نشان کرد: نیاز آبی 16 شهر دچار تنش آبی استان حدود سه هزار و 900 لیتر در ثانیه در زمان پیک مصرف می باشد در حالی که توان تولید در این شهرها 2 هزار و 850 لیتر بوده و این یعنی حدود هزار و 100 لیتر آب در این شهرها کسری داریم و عمده کسری آب در سیستان و بلوچستان مربوط به شهرستان های زاهدان، چابهار، کنارک، شهرهای جنوبی و برخی شهرهای شرقی این استان است.
وی بحران ترین شهر سیستان و بلوچستان را از نظر کم آبی شهر سیرکان عنوان و افزود: در این شهر، هیچ منبع تولید آب به دلیل خشک شدن منابع آبی وجود ندارد به طوری که روزانه آب این شهر از سراوان با 100 کیلومتر فاصله با تانکرهای این شرکت و بخش خصوصی تامین می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در شهر زاهدان با کسری 350 لیتر در ثانیه مواجه ایم، در پاسخ به سوال خبرنگار عصرهامون، aدر زمینه احتمال وجود طرح جیره بندی شدن آب در این کلان شهر، گفت: درحال حاضر برنامه جیره بندی نداریم، در بعد از ماه میارک رمضان و زمانی که شرایط به حالت عادی برگشت شاید اعلام کنیم که کدام مناطق و در چه ساعاتی از روز دچار افت فشار خواهند شد که این موضوع اطلاع رسانی می شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به بررسی صورت گرفته در ماه مبارک رمضان ما کمتر از 10 درصد مشترکان یعنی حدود 10 هزار مشترک تحت تنش آبی هستند، این مشترکان نیز خدمات دریافت می کنند اما گاهی در طول روز دچار افت فشار می شوند که در این زمینه برنامه ریزی برای آبرسانی با تانکر در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: این شرکت سالانه 130 میلیون مترمکعب آب از منابع آبهای زیر زمینی، سطحی و آب شیرین کن ها استحصال می کند که بیشترین بخش با 48 درصد به آبهای زیر زمینی مربوط می شود.
وی اضافه کرد: در شمال سیستان و بلوچستان با توجه به نفوذ ناپذیری خاک اصلا سفره آب زیر زمینی شکل نگرفته به طوری که تمام منابع آب در این منطقه سطحی هستند، در شهرستان چابهار آب مورد نیاز مردم به طور کامل از آب شیرین کن و در کنارک بخشی از چاههای منطقه تهیه می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی، کاهش نزولات جوی و همچنین تداوم خشکسالی و کم آبی وضعیت تامین و توزیع آب دچار چالش شده که در این میان افزایش پنج درصدی مصرف نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز مزید بر علت شده و درصورتی که شهروندان با مصرف صحیح و صرفه جویی به میزان 30 لیتر در شبانه روز این نهاد را یاری کنند، در تابستان امسال با کمترین تنش آبی رو به رو خواهیم بود.
میرادی تاکید کرد: امسال به طور متوسط تعرفه آب در سیستان و بلوچستان هفت درصد افزایش خواهد یافت، 10 پله مصرف برای مشترکان آب تعریف شده و حوشبختانه 85درصد مشترکان آب استان از تعرفه قابل قبول برخوداراند.
وی با بیان اینکه آب مصرفی مردم در لوله های شهری از استاندارهای لازم برخودار است، افزود: با توجه به اینکه مراکز فروش آب شیرین خصوصی در سطح شهر زاهدان تحت نظارت این شرکت نیستند و این شرکت با دستگاهای پیشرفته آب تصفیه مطلوب را در اختیار شهروندان قرار می دهد به مردم توصیه کرد آب مصرفی خود را از این امکان ها تهیه نکنند.
وی با اشاره به خط 2 انتقال آب از زابل به زاهدان گفت: این طرح در حال حاضر از پیشرفت فیزیکی 33 درصدی برخودار است.

انتهای پیام//


کد مطلب: 102891

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/sound/102891/سیرکان-بحرانی-ترین-شهر-سیستان-وبلوچستان-نظر-کم-آبی-16-استان-بحران-آب-سر-می-برند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir