تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۴۰
در نشست شورای راهبری اقتصاد مقاومتی سیستان و بلوچستان مطرح شد: سیستان پایین ترین نرخ سرمایه گذاری را در این استان دارد که نیاز است شرکت های دولتی شستا و ایمیدرو در این منطقه سرمایه گذاری کنند.
کشاورزی و دامپروری ظرفیتی بزرگ برای ماندگاری مردم/ سیستان پایین ترین نرخ سرمایه گذاری را در سیستان و بلوچستان دارد
به گزارش عصرهامون، نشست شورای راهبری اقتصاد مقاومتی سیستان و بلوچستان با حضور وزیر درسالن جلسات فرمانداری زابل برگزار شد.
حبیب الله دهمرده در این مراسم با بیان اینکه با استفاده از روش های علمی باید از تبخیر آب چاه نیمه ها جلوگیری کرد، گفت: خوشبختانه در این زمینه با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری اقداماتی در حال انجام است.
وی بیان کرد: از چاه نیمه ها مقادیری آب برای کشاورزی رها سازی و مردم اقدام به کشت کردند اما به دلیل عدم آورد رودخانه هیرمند گندمزارهای آنان خشک شد.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم سیستان توان مالی ندارند و مرز نیز بسته است، افزود: به همین سبب باید برای ماندگاری مردم در این منطقه برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفته شود، مشکل سیستان باید یک بار برای همیشه حل شود زیرا این منطقه به دلیل وابستگی به آب رودخانه هیرمند هر چند سال دچار سیل یا خشکسالی می شود و خشکسالی اخیر که 2 دهه ادامه دارد مردم را با مشکلات زیادی رو به کرده و به دلیل نداشتن منبع درآمد برای امرار معاش مجبور به مهاجرت شده اند.
دهمرده گفت: کشاورزی و دامپروری در سیستان یک ظرفیت بزرگ و اصلی برای ماندگاری مردم است که باید در این زمینه اقدامات موثری انجام شود.
نماینده حوزه انتخابیه زابل در مجلس با اشاره به وجود آثار باستانی و تاریخی و جاذبه های گردشگری در سیستان گفت: با وجود ظرفیت های گسترده متاسفانه در این منطقه زیرساخت های گردشگری فراهم نشده است.
وی با بیان اینکه انتقال آب از دریای عمان به سراسر سیستان و بلوچستان یک ظرفیت بسیار خوبی است که می تواند سیستان و زاهدان را از وابستگی به رودخانه هیرمند خارج کند، گفت: سیستان ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه انرژی های پاک دارد که باید هر چه سریعتر نیروگاه های خورشیدی و بادی در این منطقه ایجاد شود زیرا با تولید برق بادی و خورشیدی در سیستان علاوه بر تامین برق این منطقه می توانیم به افغانستان نیز صادر کنیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: برای ساخت نیروگاه بادی در سیستان در بودجه کشور ردیفی ایجاده شده که باید تسهیل شود، اگر بتوان یک نیروگاه 50 مگاواتی برق تولید کنیم باعث تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این زمینه می شود.
نماینده مردم سیستان در مجلس بیان کرد: تالاب بین المللی هامون که یک فرصت ارزشمند برای مردم سیستان بود هم اینک به یک معضل تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه برخی از معابر شهر زابل به دلیل نداشتن آسفالت به کانون ریزگرد تبدیل شده که انتظار دریافت قیر رایگان را داریم.
احمد علی کیخا نماینده دیگر مردم زابل، هیرمند، زهک، هامون و هیرمند در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با بیان اینکه مردم سیستان از دولت انتظار دارند که در این شرایط سخت خشکسالی دست آنان را گرفته و به یاریشان بشتابد، افزود: دیوار امنیتی بر روی مرز سیستان یک کار غیر کارشناسی بود که در گذشته انجام شد و انتظار می رود یک کار کارشناسی جدیدی بر روی این دیوار انجام شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه دیوار امنیتی برای مردم سیستان به یک معضل اساسی تبدیل شده است، گفت: فقدان زمین دولتی در سیستان باعث شده تا بسیاری از طرح های دولتی به سر انجامی نرسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: سیستان ۸ درصد وسعت این استان را تشکیل می دهد و ۶۱ درصد جمعیت آن روستایی هستند.
غلامرضا مالکی بیان کرد: سیستان بالاترین نرج جمعیت روستایی کشور را دارد و باید در زمینه بهبود وضعیت منابع درآمدی روستایی این منطقه اقداماتی انجام شود.
وی با اشاره به ظرفیت بی نظیر مرز در سیستان گفت: ۲۵ میلیارد تومان برای زیرساخت های بازارچه های مرزی تخت عدالت، شاه گل و بش دلبر در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بیان کرد: ظرفیت های خوبی در زمینه انرژی های پاک در سیستان وجود دارد که میل نادر برای تهیه انرژی بادی و منطقه رامشار برای تولید انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد مهمترین چالش سیستان عدم آورد آب رودخانه هیرمند است که این امر امسال خسارت هایی را به وحود اورده است.
مالکی تصریح کرد: با توجه به اینکه ۹۹ و نیم درصد حوزه ابریز رودخانه هیرمند در افغانستان است بنابراین فعال شدن دیپلماسی آب یک ضرورت است.
وی ادامه داد: زندگی مردم سیستان وابسته به اب و خاک است که در صورت تامین نشدن آب مجبور به مهاجرت از این منطقه می شوند.
مالکی بیان کرد: سیستان پایین ترین نرخ سرمایه گذاری را در سیستان و بلوچستان دارد که نیاز است شرکت های دولتی شستا و ایمیدرو در این منطقه سرمایه گذاری کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان گفت: سیستان در حوزه تاسیسات و زیرساخت ها با کمبود هایی مواجه است.

ضرورت احیا سازمان عمران سیستان
وزیر کشور ادامه حضور خود در سیستان، در شورای اداری استان که در فرمانداری برگزار شد، شرکت کرد و گفت: به منظور کشف تخلفات و مافیای سوخت و مافیای دام بازرس به سیستان اعزام می‌شود.
رحمانی فضلی افزود: از طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب به مزارع سیستان بازدید به عمل آمد که از این مقدار ۱۰ هزار هکتار آن آماده است و مابقی آن تا پایان سال با حمایت و تخصیص های دولت تحویل داده می‌شود که یک کار بنیادی و زیرساختی عظیم برای تمامی زمین های کشاورزی سیستان خواهد بود.
وی ادامه داد: در دولت مصوبه ای برای مناطق مرزی تصویب شد که در این راستا ۶ بازارچه در سیستان و بلوچستان ایجاد خواهد شد تا با شرایط آسان به صورت قانونی کالاها را وارد کنند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در این بازارچه ها حداقل برای هر مرزنشین تخفیف تعرفه ای ۶۰۰ هزار تومانی درنظر گرفته شده، اضافه کرد: در این راستا لازم نیست حتما فرد از افغانستان کالا وارد کند بلکه می تواند از چابهار هم با تخفیف گمرکی کالا وارد کند.
رحمانی فَضلی تصریح کرد: هدف دولت از افتتاح بازارچه مرزی تنها صادرات است که در این راستا امروز یک بازارچه افتتاح شد؛ همچنین پنج بازارچه مرزی دیگر در آینده نزدیک توسط استاندار افتتاح خواهد شد‌.
وی اظهار کرد: به منظور مقابله با تخلفات برای کشف مافیای دام و مافیای سوخت بازرس از تهران فرستاده خواهد شد و اگر تخلفی مشاهده شود حتما با آن برخورد خواهد شد.
وزیر کشور اذعان کرد: چاه ژرف اگر با پیش بینی های انجام شده پیشرفت داشته باشد کار عظیمی رخ خواهد داد به طوری که در حال حاضر در هر ثانیه ۴۰ لیتر آب از آن برداشت می شود که با پیشرفت چاه در آینده نزدیک به ۱۰۰ لیتر در هر ثانیه خواهد رسید.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه باید سیستان و بلوچستان در کنار هیرمند را در نظر داشت، ابراز کرد: اخیرا رئیس جمهور مسئله منطقه آزاد را دستور داده اند که به طور ویژه در مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.
وی تاکید کرد: در استان باید مردم به صورت مصمم راه های برون رفت از مشکلات را پیگیری کنند چرا که دولت به عنوان تسهیلگر موظف به آماده سازی ساختارهای زیربنایی است و توسعه سیستان باید به عنوان یک موضوع یک پارچه و همه جانبه مدنظر قرار گیرد.
رحمانی فضلی اظهار کرد: احیاء سازمان عمران منطقه سیستان به عنوان یک ضرورت باید با معاون رئیس جمهور مطرح شود چرا با تصویب آن، سازمان به صورت یکپارچه متولی امور منطقه می‌شود.
وزیر کشور اضافه کرد: ملت ایران در همه فراز و فرودها در مقابل دشمنان ایستاده، بنابراین درحال حاضر دشمنان از قدرت انقلاب ترسیده چرا که ایران در حال حاضر یک کشور مقتدر، با برنامه، متعهد و پایبند به موازین بین المللی است.
وی گفت: دشمنان اسلام تصور غلط از دین اسلام را ترویج می دهند، اما با اینکه هزینه هایی متحمل می شویم برای اعتلای اسلام و حق این یک فرصت ارزشمند است، همچنین با توجه به حقانیت اسلام هیچگاه فلاسفه و متفکران غربی جرات مناظره با ما را در خود نداشته اند زیرا می دانتد در این عرصه حتما شکست خواهند خورد.
وزیر کشور عنوان کرد: در زمینه مادی اگر غرب ثروتی دارد از جنگ جهانی کسب کرده و اینکه ایران توانسته به تنهایی روشنگری کند تحمل آن برای غربیان دشوار است.
رحمانی فضلی بیان کرد: با اینکه مرزبانان قران، خون شهدا و نوید بخش پیروزی، عزت و اصالت و مدافع اصول دینی هستیم در حوزه عمل نیز بی عیب نیستیم اما این به خوی و خصلت ما بر نمی گردد چرا که تنها نقص در عمل وجود دارد.
وی با ابراز اینکه کارگروهی در تهران برای بررسی مشکلات سیستان تشکیل خواهد شد، اظهار کرد: ۴۰۰ هزار نفر در سیستان زندگی می‌کنتد اما آن گونه که لایق آن هستند چیزی دریافت نکرده اند.


انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvtevtuqeyxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها