تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۴
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مردم باید بپذیرند که نحوه زندگی 30 سال گذشته آنان قابلیت تکرار ندارد و با شرایط جدید و تغییر اقلیم زندگی خود را وفق دهند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور
به گزارش عصرهامون، عیسی کلانتری امروز در سفر به شمال سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بخشی از آبی که وارد کشور می شود باید برای مهار گرد و غبار هزینه شود که متاسفانه هنوز هیچ آبی در این خصوص تخصیص داده نشده است.
وی بیان کرد: برای مهار ریزگردها، هامون باید به دو الی سه دریاچه کوچکتر تبدیل شود که ابتدا در کنار مهار ریزگردها، معیشتِ جایگزین اولویت یک منطقه می باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: باید پذیرفت که به صورت 30 الی 50 سال گذشته صنف صیادی در دریاچه هامون به وجود نخواهد آمد و یا کشاورزی گسترده در دشت باز به علت محدودیت آب اجرایی نخواهد شد؛ بر این اساس باید به سمت معیشت جایگزین مانند ساخت گلخانه و صنایع کوچک گام برداشت.
وی ادامه داد: دولت باید مردم را با شغل مولد و محیط زیست این منطقه را حفظ کند، متاسفانه آب برای تمامی قسمت ها برنامه ریزی شده جز محیط زیست؛ برای محیط زیست و مهار گرد و غبارها باید سالانه 300-200 میلیون متر مکعب آب در نظر گرفته شود زیرا سهم 60 میلیون متر مکعبی کفاف مهار گرد و غبار را ندارد.
کلانتری خاطر نشان کرد: امید است با احیاء سازمان عمران سیستان و مدیریت مستقل منطقه ای متمرکز، برنامه ریزی ها انجام و مشکلات سیستان ظرف سه سال آینده حل شود.
وی در ادامه خطاب به مردم گفت: مردم هم باید بپذیرند که نحوه زندگی 30 سال گذشته آنان قابلیت تکرار ندارد و هامونِ با 8 میلیون متر مکعب آب هیچوقت نخواهیم داشت باید با شرایط جدید و تغییر اقلیم زندگی خود را وفق دهند که این کار شدنی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: تبخیر بالای آب در منطقه باعث بوجود آمدن مشکلات فراوانی شده و ضروری است روش‌های جایگزین در کشاورزی اجرایی شود.

 انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc1pqsi2bqx08.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما