تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۴۳
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه علما و طوایف شهرستان خاش در اقدامی مشترک، عضو کمپین "نه به تولد نوزاد تالاسمی" پیوستند گفت: سالانه 96 میلیارد تومان برای ارائه خدمات درمان نگهدارنده به بیماران تالاسمی سیستان و بلوچستان هزینه می شود.
​پیوستن علما و سران طوایف شیعه و سنی شهرستان خاش به کمپین "نه به تولد نوزاد تالاسمی"
به گزارش عصرهامون؛ دکتر قاسم میری علی آباد در همایش پیشگیری از تولد بیماران تالاسمی در خاش با اشاره به وجود 3هزارو200 بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان افزود: سالانه 140 بیمار تالاسمی از نوع شدید یا ماژور در استان متولد می شوند که متاسفانه بیش از نیمی از این موارد با آگاهی والدین ناقل بیماری به دنیا می آیند.

وی ادامه داد: در نقطه ای از استان 90 زوج ناقل بیماری زندگی می کنند که هر زوج  دارای  3 یا4 فرزند تالاسمی ماژور هستند و  علیرغم اجرای برنامه های آگاه سازی و پیشگیرانه، به تذکرات بهداشتی توجه نمی کنند.

وی با بیان اینکه مجموع هزینه های چند ده میلیاردی که برای ارائه خدمات به این بیماران از بودجه عمومی کشور صرف می شود می توانست در حیطه ارتقاء کیفی درمان و افزایش دسترسی مردم مناطق کمتر توسعه یافته به زیرساخت های نظام سلامت استفاده شود گفت: متاسفانه با وجود آزمایشگاه های ژنتیک و تشخیص قبل از تولد، برخی زوجین ناقل تالاسمی حاضر به انجام آزمایشات نیستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به رنج مادام العمر درمان نگهدارنده بیماران تالاسمی ماژور،  ادامه داد: نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور مجبور است تا از سال های اول تولد هر هفته، ساعت ها در بیمارستان بستری شود تا با تزریق خون، ناتوانی مغز استخوان ها در تولید گلبول قرمز جبران شده و آهن مورد نیاز بدن تامین گردد.

وی با اشاره به اینکه 65 درصد از خون های اهدایی در سیستان و بلوچستان به مصرف بیماران تالاسمی می رسد افزود:آزمایشات ژنتیک در کشور رایگان انجام می شود و انتظار داریم همه افراد و خانوارها برای کاهش دادن هزینه ها و کاهش دادن بیماری ها از فرصت های داده شده بهره ببرند.

قاسم میری علی آباد همگامی علما و سران طوایف را با نظام سلامت در راستای کمک به خانواده های ناقل ژن تالاسمی، در  تولد نوزادانی سالم با انجام آزمایشات ژنتیک پیش از بارداری، بسیار ارزشمند دانست و از تلاش های شبکه بهداشت و درمان خاش قدردانی کرد.

صرف سالانه 40میلیارد ریال برای هزینه خون و لوازم بیماران
رضا کرد رئیس شبکه بهداشت و درمان خاش هم گفت: به غیر از هزینه هایی که خانواده ها برای خرید داروها و ایاب و ذهاب دارند و دولت هم منهای هزینه های پرسنل و آزمایشات، وسائل مصرفی، اکو، ام آر آی، ویزیت تخصصی و غیره انجام می دهد، در سال افزون بر 40 میلیارد ریال فقط برای هزینه خون و لوازم یکبار مصرف بیماران تالاسمی خاش پرداخت می کنیم.

وی در ادامه به امامان جمعه، عاقدین محلی، محضرداران و نیز خانواده ها توصیه کرد: در خصوص عواقب ازدواج های فامیلی و آسیب های آن و پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی روشنگری کنند و برنامه های آگاه سازی با هدف جلوگیری از وارد شدن هزینه به خانواده ها و دولت ناشی از تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی در جامعه شکل بگیرند.

شایان ذکر است امامان جمعه شیعه و سنی، فرماندار، شماری از نخبگان، معتمدان و شاعران خاش نیز بر اهمیت اجرای برنامه های آگاه سازی و توجه به توصیه های بهداشتی برای کاهش دادن آمار بیماران تالاسمی تاکید کرده و به عضویت این کمپین درآمدند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb98b8zrhb8sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما