کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نشست تعاون گران منتخب مطرح شد؛

بانک ها و دستگاه های اجرایی بزرگترین موانع پیش روی رونق تولید در سیستان وبلوچستان

25 خرداد 1398 ساعت 19:30

اولین نشست هم اندیشی و خبری مسئولان تعاونی های منتخب سیستان وبلوچستان با حضور مدیران دولتی و اصحاب رسانه در زاهدان برگزار شد.


به گزارش عصرهامون؛ اولین نشست خبری تعاون گران و منتخبان عضو اتاق تعاون سیستان وبلوچستان در حالی برگزار شد که حرف هایشان بوی بغض و آه می داد. از مسئولان بی مسئولیت گلایه داشتند و دست یاری به سوی رسانه ها دراز کرده بودند.

بر پایه این گزارش؛ حرف های کلی را غلام محمد طاهری، رئیس اتاق تعاون سیستان وبلوچستان به زبان آورد که او هم از جنس تعاون گران جملاتش را به زبان آورد اما نگران سیاه بازی و احیاناً متهم شدن ها هم بود.

می گفت دلش می خواهد حرف های ناگفته اش را به زبان بیاورد اما بیم آن داشت که با هر جمله اش یک گروه خاصی و اداره ای مرتبط ناراحت شود. البته به گفته خودش از دروغ هم متنفر بود و شاید همین مسائل موجب شده بود که پس از 6 سال از حضورش در این سمت اولین نشست خبری را برگزار می کند.

طاهری؛ از تعاونی ها به عنوان بن بست گشایان اقتصاد کشور یاد کرد اما این تعاونی ها در سیستان وبلوچستان در کار گشایش کار خودشان نیز مانده بودند ولی بر این باور بودند که اگر به آنها توجه شود به راحتی می توانند سهم 25درصدی خود در اقتصاد کشور را ایفا کنند.

رئیس اتاق تعاون استان مسائل داخلی و خارجی را از جمله موانع سد راه تعاونی ها در این استان دانست و 12 راهکار برای برون رفت از این رکود بیان کرد اما آیا این راهکارها عملی می شود و راه را برای تعاونی ها هموار میکند؟

طاهری از نبود ردیف بودجه مختص تعاونی ها گلایه مند بود و وجود آن را یکی از راه های برون رفت از مشکلات دانست. البته گریزی هم به ضرورت تعامل با دستگاه های اجرایی و دولتی زد و از طرح هایش در کمک به ساماندهی بازار و بازاریابی نوین و تجارت الکترونیک سخن گفت.

ایجاد بستر مناسب مشارکت تعاونی ها در طرح های صنعتی و معدنی کلان کشور،جلب حمایت سایرین و پیگیری ایجاد منابع و تسهیلات نوسازی نوین از دیگر راهکارهایی بود که طاهری برای احیای دوباره تن رنجور تعاونی های بیمار پیشنهاد داد.

غربت غریبانه و مهجوریت غیرقابل وصف از دیگر صفاتی بود که رئیس اتاق تعاون سیستان وبلوچستان زیرمجموعه خودش را به آن تشبیه کرد و از قصه غصه های پردرد قریب به یک میلیون و 300 هزار عضو تعاونی های مرزنشین استان سخن به میان آورد.

وی اشاراتی به دیگر تعاونی ها خاک گرفته همچون مسکن در این استان کرد و از نگاه بسته و بی توجهی برخی مسئولان به نمایندگان این قشر و تعاونی ها انتقاد کرد اما گویا او هم دیگر از گلایه خسته شده بود چرا که معتقد بود این ضعف باید در سطح کلان کشوری اصلاح شود.

تعاونی ها را تنها روی کاغذ و قوانین نوشته و تعریف شده ایده آل می دانست اما در عمل یکی از منتقدان جدی بود و می گفت در حوزه اجرا با ضعف جدی مواجه هستیم که اگر اصلاح نشود باید شاهد روند صعودی حذف و کاهش تعاونی درکشور و به ویژه در سیستان وبلوچستان باشیم.
 
تبلیغات خوش رنگ و لعاب اما تو خالی بانک ها
نماینده شرکت تعاونی تولیدی کشاورزی مهر 16 دوربن شهرستان خاش که به گفته خودش از سال 1391 فعالیتش را آغاز کرده است هم حرف های پر درد بسیاری داشت. او از گام های اولیه قدم گذاشتن در این مسیر گلایه داشت و به فرصت سوزی حدود 3 ساله در راه اخذ مجوز اشاره کرد.

رحیم بخش یارمحمدزهی اما با صراحت لهجه و کلام آزادتری نسبت به طاهری حرف زد و به صراحت بانک ها، تامین اجتماعی، اداره مالیات و سایر دستگاه های اجرایی و دولتی مرتبط را بزرگترین موانع سد راه رونق تولید عنوان کرد و معتقد بود علیرغم تهیه و تحویل تمامی مدارک لازم اخذ وام، اما موفق نمی شوند تسهیلات مورد درخواست خود را دریافت کنند.

یارمحمد زهی؛ از کمرشکن شدن تعاونی ها زیر فشار اقتصاد دولتی هم سخن گفت و به سختی از تصمیم گیری های تعداد حداقلی مسئول بی اطلاع بر جمع کثیری از تعاونی ها گلایه کرد و وجودشان را نه رحمت بلکه زحمت دانست و آرزو داشت که ایکاش مسئول بزرگ شده در همین راه سکان مدیریت کلان را در دست بگیرد.

مسئول این تعاونی برتر استان در کمال تعجب از ممنوع الخروج شدن خود و سایر هم قطارانش هم حرف زد و سفره دل خود و سایر تعاونی های استان در باب فشارهای ادارات بیمه تامین اجتماعی و مالیات و تعزیرات و... را برای جمع باز کرد و برخی برخوردهای مسئولان با تعاونی ها را خصمانه و ظالمانه دانست.

آمار حول و حوشی تعاونی ها
میری نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان وبلوچستان هم دیگر سخن وری بود که در این جلسه به ایراد سخن پرداخت اما گویی حرف هایش به دل هیچکس ننشست و از صدای پچ پچ ها معلوم بود که این جمع از رزومه گویی، روخوانی و بیان برخی بدیهیات و مرور تاریخچه تعاونی ها در ایران و جهان که در اینترنت نیز می توان مطالعه کرد خسته شده اند و مرهمی کاری می خواهند تا زخم کهنه شان را آرام کند نه اینکه همچون نمک پاش عمل کند.

میری در پاسخ به سئوال خبرنگار عصرهامون مبنی بر تعداد تعاونی های فعال استان آمار قابل توجهی داد و گفت" حول و حوش 2200 تا 2300 شرکت تعاونی فعال در استان داریم!" که اشتغال زایی مستقیم برای 9هزار و 275 نفر فراهم کرده اند و این سئوال پیش آمد که چرا اداره کل تعاون استان چنین رقم مهمی را با 100 شرکت اختلاف و به صورت تقریبی اعلام کرد؟!

برپایی میزگرد به شرط حیات و زمان
ابوذر مهدی نخعی هم بعد از بیان خاطرات سال های دور خود در استان بیان کرد که تسهیلات بسیار خوبی صرفاً برای تعاونی ها در گذشته مهیا بوده و خودش برای پرداخت آن استان گردی کرده اما متقاضی جدی پای کار نیامده بود.

سرپرست فرمانداری زاهدان در برابر پاسخ خبرنگار عصرهامون خودش را غیرمسلح خطاب کرد و پاسخ گویی به پرسش ما را به روزی دیگر و مسئول روابط عمومی اداره زیر مجموعه اش حواله کرد اما خودش را حامی تعاونی ها می دانست و بر لزوم توجه به آنها تاکید داشت ولی در کنار این تاکید، کوتاهی ها را نیز تائید کرد.

حرف ها زیاد بود و مجال کم و همین امر موجب شد تا پیشنهاد برپایی میزگرد با حضور نمایندگان تعاونی های منتخب و فرماندار مسلح به سلاح اطلاعات و مدیران پاسخگو توسط خبرنگار عصرهامون داده شود که ابوذر مهدی نخعی شرکت در آن را مشروط به قیدهای حیات و زمان پیوند داد.

حال این سئوال مطرح می شود که آیا عمر مسئولیتی مدیران ما مجال برپایی چنین میزگردهایی را می دهد یا؟!

انتهای پیام/


کد مطلب: 112983

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/sound/112983/بانک-دستگاه-های-اجرایی-بزرگترین-موانع-پیش-روی-رونق-تولید-سیستان-وبلوچستان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir